About

Tuesday, July 26, 2016

.: CeRita 2016 ^_^ :.

Hai..

As salam...

Salam tahun 2016, n3 pertama untuk tahun ni..
adoiii... bersawang habis.. bukan takde kesempatan nak menulis something di sini..
banyak cerita nak kongsi.. tapi mo0d mengarang hilang entah ke mana..
tak dapek nak nolong kan..

apapun, alang alang menjengah hari ni..
meh nak wish apa-apa yang tertinggal untuk di wish..

'Selamat Tahun Baru 2016'
'Selamat Berpuasa' (sudah terlambat kecuali mereka yang masih meneruskan puasa sunat 6..hihi'
'Selamat Hari Raya Aidilfitri (belum terlambat, masih dibulan Syawal kan)
'Selamat Datang kepada ahli baru dalam family kecil saya, hero ke-3, Muhammad Aisy Harraz'

Lahir pada tanggal, 27.05.2016 @1447 @Hospital Serdang, dengan berat 3.65kg  secara normal..
Alhamdulillah.. lahir sihat adanya.. lahir esoknya dah boleh keluar wad..
tiada jaundis, dan segala urusan menjagakan dimudahkan malah paling mudah antara ke-3-3 anak mama.. berpantang sendiri pula, awal seminggu, nak masuk minggu ke-2 tu jer, emak temankan..
lepas tu, berdikari sendiri..(anak lain dah sekolah kan..)

Apapun Alhamdulillah.. Allah dah aturkan sebaik-baiknya..
Today, si anak dah berusia 61 hari..emak pun dah masuk kerja dari last week..
sebab cuti awal sebelum bersalin, so, masuk kerja pun, belum cukup 60 hari usia si anak..huu..

Ok, tu je bebel sikit untuk kali ni.. taktau bila pulak boleh menjengok ke sini..hihi..
meh belanja sekeping pic anak hero no-3 mama ni..
yg ni jer ada dalam PC mama sekarang, tempek sekeping, masa ni 4-5 hari usianya..


Muhammad Aisy Harraz (Aisy-Kaya Raya, Harraz - sangat warak ^_^)

terima kasih kepada yang sudi singgah. jumpa di lain waktu.

As salam...

9 comments:

eima said...

alahai comey iras abg ngah je ... lama tak tgk abg ngah yang jambu tu ...

Nad MamaZN said...

assalamualaikum aish harraz yg comey! :)

akish ali said...

congrats mummy dgn baby boy yg terbaru

ZaLina BLank said...

salam.. tahniah mamalieyna .. x sangka senyap2 dah dpt baby baru .. patutla blog sunyi sepi je ..

ch@ said...

tahniah akak sekuntum bunga antara kumbang. hiii.
ni yg rasa nak baby gak ni...

ADEEYA said...

Congrats sis. Hee sedap nama!

LYAfrina said...

aucakkkkk..
lps ni slow2 eina update...
lama jgk eina cuti ni..hehe

Iela Fazielah said...

alhamdulillah.... lama x update tetiba dah ada lg sorang baby....comelnyer dia.....

annasue81.blogspot.com said...

salam...dh lama sy xjengok blog....bila baca balik tringat zaman kita berblog2 kan...