About

Thursday, September 8, 2016

.: PerKembaNgan anak ke-3 : M.Aisy Harraz :.


As salam..

Tiba-tiba terkenang zaman aktif berblogging, zaman si abang long paling beruntung..
Dari dalam perut lagi si mama, aktif menulis pasal dia..
Abang ngah akeem, ada jugak la..tapi tak aktif sangat..
Masuk si adik, Aisy Harraz, lagi langsung tak aktif dah..
Dah masuk 2 bulan usia dia baru nak annouce..hii..

Yelah, makin ramai anak, makin banyak tugas dan tanggungjawab nak disettlekan kat rumah tu kan..
Belum lagi tugas dan tanggungjawab di ofis, makin bertambah tahun berkhidmat, makin banyak tugasannya..
Dah 11 tahun kot mama kat kompeni ni.. Mei 2005 until now..
Alhamdulillah..syukur dah tertulis rezeki masih disini,
Dan in sha Allah, sampai 4-5 tahun lagi..Aminn..(target 2020 ^_~)
Tunggu selesaikan beberapa perkara, kemudian boleh la bersara.. ^_^

Apapun itu cuma perancangan kita, sebaik-baik perancang adalah Allah s.w.t
Kita terima saja kan..

Ups, melalut..
Nak stori pasal perkembangan si adik Aisy Harraz,
Sayang jika tak menulis di diary kesayangan ni..
Sekarang sudah genap usia 3 bulan pada 28.8.16 lalu..
Alhamdulillah, dipermudahkan urusan menjaganya..
Dari lahir sampai sekarang..moga di hari mendatang pun dimudahkan..
Ok, abadikan progress fizikal Harraz ye,
Lahir vs 1 Month Old vs 2 months old vs 3 months
Berat : 3.65 kg to 4.8 kg to 5.6 kg to 6.3 kg
Ketinggian : 50cm to 56cm to 60cm to 63cm
Lilitan Kepala (D) : lahir (x ingat) to 39.5cm to 41cm to 41cm

Progress kebolehan :
2 bulan – pandai senyum, rajin ajak bersembang, memberi respon bila dengar suara orang, pandai merengek, menggenggam, nak pusing pusing badan (mengiring)
3 bulan – berjaya sepenuhnya meniarap, 2-3 hari sebelum usia menjejak 3 bulan dah cuba cuba jaya meniarap, dah 3 bulan ni, pantang letak baring terus pusing meniarap! Syabas bette..^_^
Lain-lain, mudah tersenyum dan sengeh bila dipanggil namanya, tapi kerap buat muka ala-ala angry bird (kening berkerut) semacam memikir benda serius ..hiii…

Ok, sampai sini dulu untuk kali ni.
Tempek sket pic terkini, Muhammad Aisy Harraz..
Terima kasih sudi singgah ^_^









p/s : niat dihati nak berwajah baru blog ni, nak bertempah bagai, budget tak cukup daaa, hahaha.. so, kita ubah sendiri template blog ni tuk sementara waktu ye, jadilah..kelam kabut susunan pun.. belasah..tak sempat nak tenung lama blog sekarang..wuu…


Tuesday, July 26, 2016

.: CeRita 2016 ^_^ :.

Hai..

As salam...

Salam tahun 2016, n3 pertama untuk tahun ni..
adoiii... bersawang habis.. bukan takde kesempatan nak menulis something di sini..
banyak cerita nak kongsi.. tapi mo0d mengarang hilang entah ke mana..
tak dapek nak nolong kan..

apapun, alang alang menjengah hari ni..
meh nak wish apa-apa yang tertinggal untuk di wish..

'Selamat Tahun Baru 2016'
'Selamat Berpuasa' (sudah terlambat kecuali mereka yang masih meneruskan puasa sunat 6..hihi'
'Selamat Hari Raya Aidilfitri (belum terlambat, masih dibulan Syawal kan)
'Selamat Datang kepada ahli baru dalam family kecil saya, hero ke-3, Muhammad Aisy Harraz'

Lahir pada tanggal, 27.05.2016 @1447 @Hospital Serdang, dengan berat 3.65kg  secara normal..
Alhamdulillah.. lahir sihat adanya.. lahir esoknya dah boleh keluar wad..
tiada jaundis, dan segala urusan menjagakan dimudahkan malah paling mudah antara ke-3-3 anak mama.. berpantang sendiri pula, awal seminggu, nak masuk minggu ke-2 tu jer, emak temankan..
lepas tu, berdikari sendiri..(anak lain dah sekolah kan..)

Apapun Alhamdulillah.. Allah dah aturkan sebaik-baiknya..
Today, si anak dah berusia 61 hari..emak pun dah masuk kerja dari last week..
sebab cuti awal sebelum bersalin, so, masuk kerja pun, belum cukup 60 hari usia si anak..huu..

Ok, tu je bebel sikit untuk kali ni.. taktau bila pulak boleh menjengok ke sini..hihi..
meh belanja sekeping pic anak hero no-3 mama ni..
yg ni jer ada dalam PC mama sekarang, tempek sekeping, masa ni 4-5 hari usianya..


Muhammad Aisy Harraz (Aisy-Kaya Raya, Harraz - sangat warak ^_^)

terima kasih kepada yang sudi singgah. jumpa di lain waktu.

As salam...