About

Wednesday, December 23, 2015

.: jaLan-jaLan cuTi seKoLah peNutup taHun 2015 :.

As salam...

salam bersua lagi..
yuhuu.. seronok pulak sesekali dapat update..hihi..

Sebenarnya banyak sangat cerita tertangguh pun..
cerita jalan-jalan, cuti-cuti bersama anak-anak..(dalam negeri je pun..hihi..)
tapi tiada kesempatan nak diabadikan di sini..

hopefully, ada kesempatan tuk abadikan semuanya (walaupun backdated pastinya..wuu)
In sha Allah..

ok, kesempatan yang ada, corat coret sket, kisah cuti-cuti cuti sekolah lalu..
last cuti, penutup tahun 2015..
masih bercuti ke tempat yang dekat-dekat sajer
senang, tak perlu apply cuti lebih.. (cuti tahun dah habis sebenarnya time ni)
harapkan cuti umum (11.12.15 - Cuti sempena Birthday of Sultan Selangor ^_^)

bersambung 1 hari, Isnin nya sebab terus balik kampung, after checkout sabtunye tu..
cuti 2D1N jer pun.. ^_^

Tarikh : 11.12.15
Lokasi : Bayou Lagoon Park Resort , Melaka

Beli voucher melalui Groupon jer, tapi rasa tak berbaloi sebab without Waterpark entrance & Breakfast, hanya penginapan semata..huu.

Apapun Melaka best, boleh jalan-jalan
tanpa bergantung semata untuk main waterpark sahaja..
lagipun cuti sekolah, so orang kat waterpark, ramai ya amat.. tak selesa sangat..
awalnya OK, pagi lagi kan.. dah lewat sket tu, mulalah penuh umat manusia..wuu..
pepun janji anak-anak enjoy..sudahhh.. ^_^

Check-in time.. siap ambik nombor..

Akeem yg bosan..

Dapat bilik on time 3pm..

Bilik OK, not bad..

Lepas check-in..lepak dan lunch kt bilik sajor..
(tapau siap,..hii)
then, petang sket, gerak mencari medan ikan bakar Alai..

Posing sket... ^_^
Anak-anak posing dengan emak memang gitu..haih..

dgn si abah plak.. ^_^

Pilih ye abang, jgn tak pilih.. ^_^
segar bugar haa..


Antara menu.. makanan best, sangat berbaloi..

Lepas makan, magrib tiba, solat dulu
kemudian gerak ke Bandaraya Melaka..

Suasana yang menarik di malam hari..
deretan beca yang penuh warna warni dan bermacam rupa.. cantik !!

Niat nak naik 'Melaka River Cruise' la kan..
nak rasa suasana malam..
dah siap beli tiket, baru perasan, deretan panjang Q menunggu untuk naik bot..
giler panjang tauu... dari jam 8.30pm lebih kurang mula beratur
membawa ke jam menghampiri 10pm, baru dapat turn naik bot..
aiyooo, kalau sorang memang tak hadap la nak beratur lama lama..
ini, memandangkan nak happykan anak anak, redha' jerlah beratur..
maklum.. cuti sekolah..
huu..

mujur la ada hiburan jugak kat situ, sambil beratur sambil dengar adik manis ni menyanyi..
sedap.. ^_^
tak la bosan bebenor..hii..


Posing sket jer..


Dah settle bab naik bot, kaki terasa penat sudah..
anak anak pun sama..
akeem pulak teruja nak naik beca..
haa apalagi.. tanya jerlah en abg beca ni..
naik 4 orang sekali boleh ker..
dia kata boleh sajer..
huu.. kesian pulak tengok nye, dah la orangnya kurus jer..
hihi..

tapi steadylah brader ni, cool jer..hihi..
keje part time dia..
Ok, settle malam tu..
balik, semua pengsan ketiduran

Esok paginye, barulah bermula edisi bermain air..
saat yang dinanti..
tapi biasa biasa ajer kot suasananya..
plus sebab cuti sekolah, ramai orang, jadi tak best..

tak banyak snap gambar pun (guna Hphone jer)
itu pun banyak kt Hp en suami, so tak bleh nak abadikan kt sini..
sikit sudah interframe..time snap ni, belum la ramai sangat lagi orangnya..



Ok, done..
Siap sedia to check-out by 12pm..

Posing sorang si akeem.. Krismas deco

Siap-siap sebelum gerak balik Johor, moh singgah sebentar di Taman Buaya Melaka..
Zoo Melaka dah biasa pergi, kita singgah sini pulak..






Mama ajak posing je, si anak anak lari lintang pukang..
hahaha... nama je Hero, nampak ini dah seram masing masing,..
hahaha..
Posing terakhir si akeem..
Ok, settle jalan-jalan penutup 2015..
tahun depan, In sha Allah.. Mei 2016, ada pertambahan ahli baru dalam family kecik mama..
So, nak cuti-cuti pun, haruslah tunggu ahli baru besar dulu..
kita pilih hujung hujung tahun juga..
lagipun, si abang arif dah masuk tahun 1, si abang akeem pun dah tadika 5 tahun..
jadi tak boleh nak cuti sewenang-wenangnya, kena tunggu cuti sekolah sajer.. ^_^

kepada yang sudi singgah..
terima kasih daun keladi, rajin rajin singgah lagi.

Salam sayang..^_^

13 comments:

Qaseh Suhaida said...

Melaka mmg byk tmpt best

Ms Haslina said...

Ada 'orang baru' tahniah Ina. Semoga semuanya di permudahkan.

Salina@IbuAqil said...

Best nya mama..
Aqil cuti sekolah kali ni tak berjalan kemana pn..
Sadis sggh!!! Sobsss!!

Ibu Lala said...

X pernah pun pg tmpt tmpt ni. Ajak suami pegi dia kata x best. Haih sabar je la

Hanis Azla said...

As-salam Lieyna,

Meriah dan bestnya eercuti ke Melaka.. akak dah lama tak berjalan2 area bandar hilir tu.. kalau ke melaka asyik melepak aje kat rumah makcik di Ayer Keroh.. seronok akak tengok gambar2 awak sekeluarga..
Alhamdulillah.. tahun depan nak timang baby lagi ya.. Tahniah ya.. semoga segalanya selamat dan dipermudahkan.. in sya ALLAH.. :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Bestnya bwk anak2 jln2 ke melaka...yg penting anak2 happy kan

Iela Fazielah said...

bestnyer...lama xnampak ina.ke ila lama xbaca blog...haha.. arif betul2 berisi ek.....

LYAfrina said...

Takpelah backdated pon....
asal tsimpan knangan tu..

seronoknya anak2..dpt bjln byk tmpat walau msa singkat

Masya said...

kami pun tdo bayou lagood tahun lepas.. alamak x up pun entry tu huhuhuhu.. isyallah nnt sy up jgk lambat sikit...

selamat tahun baru kak...

Ibu Lala said...

Can best je tu. tp x leh pg time cuti sklh. Mesti ramai

LYAfrina said...

aucakkkkkk

Nafira usof said...

seronoknyeeee... teringin nak gi sini jugak.
mmg beli kupon tanpa tiket water park skali eh?
ade tak yg jual kupon skali tiket water park?

LYAfrina said...

eina... bila mau update ni??