About

Sunday, May 10, 2015

.: cEriTa si AbANG : KeLas SiLaT:.

As salam..
Salam hari minggu..

Bersiaran mengisi masa yang terluang..
Still menggunakan hp.. malas noo nak on laptop..

Selitkan sikit kisah si abang..
huu.. agak lama suram tanpa diari harian si anak anak..
Semua sihat ada nya..
Cuma tugas seharian membataskan untuk ber online ..ber BW..huu..

Ok..si abang di tadika 6 tahun..
Tahun ni ada kelas silat..
Terpilih untuk masuk pertandingan nnti..
Jadinya ada extra kelas lah..

Kelas silat setiap petang isnin, khamis dan jumaat..5-630 petang..
balik tu bergegas untuk kelas mengaji pula..
Mujurlah dh pindah dekat ni..
Tidak lah begitu kelam kelibut dengan program si abang ni..

Mula mula dulu...si abang malas juga dan mencari alasan takmau g kelas silat..
Tapi dah lama ni, hampir 3 bulan..Alhamdulillah dia makin semangat nak pergi 😃

balik rumah dia jarang nak.berlatih..
Tapi sesekali nak tunjuk bakat..dengan si adik pun jadi..hu..
Rumah memang tak pernah senyap la..selagi tak tidur..hurmm..
Sabo jerlah emak..suasana ni pasti dirindu suatu ketika nanti 😔

apepun.. All the best abang arif..
Berlatih sungguh sungguh ye..😉
Tak pasti bila pertandingan silatnye..
Tunggu sajerlah..

Ok.selamat berhujung minggu.

Esok dh mula rutin hari bekerja..huu 😔
ooh..malam ni en suami balik dr OS..hoyee..!!! 😘😘

Ooh layan gambar sket ye.
Thanks  sudi singgah.




😘mamalieyna 😍

11 comments:

NzA said...

Tahniah abang. caiyok

eima said...

wahhhh msk silat ... ai ni kak tak terhantar lagi si fahim tu .... ingat nak antar teak kwnado ... tp tak terhantar .... betsnye

Sidratul Muntaha said...

amboi..
abang long dah pandai silat
esok lusa terer la pencak

aTieYusof Family said...

bagus nya lah masuk kelas silat ni..nak jg masukkan anak nti:)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

wahhh..abg arif 6 tahun dah masuk silatttt....leh tahan aksi die bersilat tu..hihi..gud luck utk pertndingan tu nnti ye..=)

Ena said...

Bagusnya..
nak abang long join silat ni ye eyna.. clap clap utk abng long. ye la zaman skrg ni kena ada mende2 ni kan eyna, sekurang2nya kita usaha utk kebaikan anak2. Buli ada di mana2.. gd job abang long. ^_^

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam lina,
baguih3
kecik2 blajor seni mempertahankan diri
baru mudah ilebtur kan3

William John said...

I am not much into reading, but somehow I got to read lots of articles on your blog. Its amazing how interesting it is for me to visit you very often...
magento development company in uk

Iela Fazielah said...

bagusla abg bersilat..... irfan pun x join pape....

LiYa HaNiF :: said...

Daddy qalesya sll suruh qalesya masuk kelas silat..

LYAfrina said...

bgusnya abg..dah masuk silat ye...
bgus juga ada ilmu ptahanan diri ni..lg2 zaman skarang ni..mmg perlu sgt..
kak asya msk taekwando