About

Friday, January 23, 2015

.: Salam Tahun Baru 2015 :.

As salam..
salam jumaat.. salam 23januari2015..
bersamaan 2Rabiul Akhir 1436H..

bersua lagi, lama terbiar sepi blog ni..
tuan rumah jengok sekejap pepagi ni..
nk BW, tab tak bawa pulak..huu..

ooh tahun 2015, bermula diary baru alam kehidupan, 1.1.15 dah mula pindah duduk dirumah sewa.. rumah sendiri pulak disewakan..
Alhamdulillah tak susah nak dapat penyewa rupanya, tampal notis 1.1.15 semasa angkat brg tu, petangnya terus call masuk tanya pasal rumah...

sempat 2 orang datang tengok, orang kedua terus confirm nak..
in sya Allah, akan diduduki pasangan baru berkahwin awal Mac nanti..
masih ada time, nak kemas apa yang patut kt rumah sana.. sayanng rasa..huu :'(

ok tinggalkan kisah tu..
cerita pasal backdated story..
sian akeem.. mama lambat up..
tak wish on time.. tak update ontime..
huhu... apa nak dikata... time tu, kt kampung, line internet tak berapa baguih..

tanggal 28.12.2014 lalu, genap akeem umur 3 tahun..
masih berdiapers..huu... tapi sesekali dh pandai bgtau nak kencing.. mau bukak pempers..
maapkan mama ye akeem, tak sempat nak train akeem, bz kan apa taktau lah skrg..huu...

apapun sempat sambut kecil kecilan dengan sepupunya kat kampung..
potong kek buat syarat.. nyanyikan lagu..bagi dia happy ...
tapi time potong kek, akeem mamai lagi..
sebab dia tidur sebelum tu, puas kejut..huu...

Selamat Hari Lahir M.Asyraf Hakeem..
moga membesar menjadi anak yang soleh
berjaya dunia akhirat..amin...

tanggal 1.1.15..
edisi pindah rumah dan juga pendaftaran si abang arif di tadika yang sama seperti tahun lepas..
Tabika NurSuria, Taman Medan..
di mana pun kamu belajar, janji pandai bawa diri dan rajin berusaha..
In sha Allah..berjaya dan menjadi insan berguna kelak..Amin...

sebelah petangnya pula, Arif dah mula ke kelas mengaji muqaddam..
alhamdulillah belajar kat Ummi,panggilan utk ustazah yang mengajrnya tu..
rumahnya cuma ditingkat atas dr rumah.. senang.. cuma naik 1 tingkat...
nampak senang nak pergi belajar pun..
walaupun sebenarnya si arif ni pemalu sangat dan susah nak mesra dgn tempat baru..
hari pertama jer mama teman, lepas tu..
dah pandai berdikari pergi dan balik sndiri...

tanggal 12.1.15..
dah bermula sesi pengajian 2015..
mudah sikit urusan tahun ni sebab dah pindah rumah..
lebih dekat dgn rumah pengasuh dan sekolah..
jadi tak perlu seawal 530pagi bangunnya..
Alhamdulillah sampai ke hari ni, dipermudahkan urusan sehari hari..
en suami OS pun dah boleh berdikari handle anak anak..
en suami balik dr OS hari ni.. hoyee...
4 hari je perginya... tp biasalah..
anak anak ni, pngalaman baru bg mereka..
bertanya ajer bila si abah balik...
dan hari ni dah balik pun..
masa sangat pantas berlalu sekarang ni..
sedar tak sedar dah habis seminggu..
sedar tak sedar dah nak masuk bulan baru di tahun 2015 ni.. hu...

ok ok.. sampai sini dulu membebelnya..
dah nak cukup time masuk kije..

salam sayang untuk semua...
ada time, kite BW  ye... hiii...
thanks sudi singgah ^_~

layan gambo gambo yang berkaitan..

3 comments:

Nad MamaZN said...

rindu celoteh akak kat sini...! xpuas rasa baca tp takpela at least ada gak hehe :)

Farra AM said...

Happy New Year to u too.. better late than never gitu kan.. hahaha.. salam kenal dari saya :-)

http://amfarra.blogspot.com

LYAfrina said...

happy belated birth hakeem.
moga mbesar bagaikan Juara..amin