About

Monday, June 30, 2014

.: saLam 2 RamaDhaN :.

As salam...

2 Ramadhan hari ini.. Alhamdulillah..

herm... masa kian menghambat rasanya..
apapun kerja sehari hari perlu dilalui..
harap semua perancangan kita dapat terlaksana dengan baik...

hendak membebel lebih lebih mood suram jer ni..
mai tempek piccas bebudak comel ni..
akeem dan sepupu, harith ^_^

masa ni mama jagakan harith sepanjang hari..
mama ayahnya work di hari sabtu..

good boy juge dia..
cuma dah kenal orang kan...
faham2 sendirilah... hihi...

ok.. selamat menunaikan ibadah puasa..
Salam Ramadhan Al Mubarak!

Friday, June 27, 2014

.: kaSut-sanDaL :.

As salam ...
salam jumaat yg mulia..
ohho .. kejap ada kejap tak ada n3 blog ni..
ntah bila nak ada terlebih masa ntah..
huhu...

curik masa pepagi ni...
taip n3 sempoi...
cerita cuticuti..
lambat lagi ler keluarnya kot...
ini pun mujur boleh update guna phone..
kalau idak terus sunyi dan sepi.laahaii...
okeh.. just up n3 nak kasi tak sunyi jer..
meh selongkar stok gambar dalam phone ni...
ceritanya..kasut / sandal anakanak berdua ni...

ada ja berjenis kasut sarung pun..
sudahnya kasut yang 1 jenis ini juga dicari sebab selesa di pakai..
si abang tu ada je beli kasut bersarung untuk dia baru ni.. eh tak la baru sangat..lama jugak dah....
ada la sekali dua pakai kot..
selebihnya.. kasut ala 'crocs' juga diusungnya kemana2 pun... ala ala jerlah crosc tu ... hihi..

akeem pun sama ...
takpelah anak2..  pakai je mana selesa..
biar tk bergaya sangat janji selesa ^_~
ikut hati maknye nak jer suruh anak pakai kasut sarung time jalanjalan..baru lebih ensem.. kikiki...

nak ke melaka baru ni beli la sepasang lagi sorang sebab nak bagi nampak baru sket..hii..
layan pic kasut favourite anakanak ni..
1st n 2nd pic ...kasut lama paling digemari.. 3rd.. kasut terkini... terselit sebelah kasut mama dan abahnye..ngee...

ok..selamat berhujung minggu... !

SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA
SALAM RAMADHAN AL MUBARAK!

Wednesday, June 25, 2014

.: keNangAn pERcutiaN :.

As salam..
salam hari rabu..

sebeban gambar masa pergi bercuti .. taktau bila ada time nak edit dan draff n3 nya..
dah nak masuk ramadhan..
baju raya orang berbelas psg lagi belum jahit..baju sendiri lagilah..

huhu.. semalam cuti pun selesaikan beberapa perkara penting..
settle untuk semalam...
moga dipermudahkan segalanya..
amin...

nakmenjahitnakmenjahit..
hoho...

ok... sepatutnya berwordless kita hari ni kan..

moh tempek sekeping piccas ni..
kenangan bercuti at A'Farmosa Resort
sebenarnya diorang main terjah je suruh kita bergambar...
nak beli or tak terpulang pada kita..
rm18/pcs.. ok la jugak prize nya .
rugi pula kalau tak ambil kan.. ^_~
bijak betul strategi mereka kan..
dari kita rasa tak perlu..
terus rasa, baiklah ambil...
nak nak..kita yang datang sefamily dan susah nk ada gambar sefamily...
ini je kot kesempatan terbaik..
kenangan kan.... ^_^

layan....
herm... kat water theme park je tak bergambo camni... teruja nak main air..

ok..thanks sudi singgah sini..
jom BW.. ^_^

Monday, June 23, 2014

.: intRo : cuTi-cuTi @a Farmosa ResoRt :.

As salam...
salam hari isnin..
mood holiday ni.. tapi sempat ajer buat n3..
gara-gara nak lepak bilik sampai checkout nanti..
nanti lepas checkout sambung jalan2 di safari wonderland pulak ye...

semalam done for water theme park n show old west..
sangat mengujakan..
sediakan duit je ye..hihi...
cerita lanjut kemudian lah ..
banyak ambil gambar guna camera..

kt handphone ni banyak rakam show old west jer.. best..rugi kalau tak rakam.. ^_^

moh tempek sikit gambar yg ada tersnap guna hphoe ni..
happy anak-anak..walau kepenatan badan..
semalam seharian tak tidur..
malam sambung tgk show sampai habis around 1030 pm..
balik bilik..pengsan semua !

ok..selamat bertugas..
nama cuti lagi esok..ada urusan..
hoyee...hoyee!
terima kasih sudi singgah..

Sunday, June 22, 2014

.: caR in CaR :.

As salam..

salam hujung minggu...
gatai tangan buat n3 di hujung minggu..
saja mengabadikan kesah si anakanak..
akeem kurang sket la kisahnya berbanding si abang dulu..
sebab time si abang dulu, si mama aktif berblogging..

pepun..masih ada peluang ni..
syukurlah kan...

ragam macammacam si akeem..
nak keluar berjalan, nak juga bawa 'car comel' dia..
jadilah ia..membawa kereta di dalam kereta...
car in car! kikiki..

layankan jerlah kami pun.. ^_~
akeem oh akeem..

layan pic skeping dua..
happy weekend!
moga hujung minggu yang bermanfaat utk semua...

Friday, June 20, 2014

.: mooD taK saBar : neW swiMminG suit! :.


As salam..

salam jumaat yg mulia..
alhamdulillah..dapat la menaip n3 live skrg ni..
dah install new app..tukar pulak dr bloggeroid ke blogger.. lebih mudah utk menaip n3 di phone ni... 
memang very thanks to nad la sbb buat n3 pasal app ni... ^_~

kiki... padahal benda ni dh lama ada kt playstore kan.. boleh tak perasan ...huu..

ok.. tidak la mau membebel panjang pun..
cuma meluahkan rasa teruja jer ..
ahad ni nak g cuticuti..
dekat je kot... tapi peruntukan masa utk bercuti yg sangat bermakna..
tambah2 ianya sesuatu yg dapat happykan anakanak..

main air, tengok animals, tengok show...
hah... excited! 
hope semua berjalan lancar..

ooh swimming suit si abang memang sendat mendat dah..
last weekend pergi la mencari..
murah je kot.. tapi cun .
rm25.90... ini pun saiz paling besar...
sendat juge...tapi boleh la bernafas sket si abang tu.. ambil saja..

si adik? 
masih muat memakai si abang punya dulu..
so..tak perlulah membazir..
ikut hati memang nak juga beli utk adik yang baru..tapi... tulah... membazir la kan...

ok..cukup sampai disini...
herm... cuti until selasa depan..
syiioookkk.... hihi...

selamat berhujung minggu...

ooh pic baju mandi baru si abang... interframe sket.. hiihii... 

thanks sahabat yg sudi singgah disini..

Thursday, June 19, 2014

testing 123

as salam..
test app baru ni.. bloggeroid..
teruja baca n3 nad pasal update blog thru phone..
meh testing 123..
dan...
berhasil! 

layan gambo ustajah akeemah.. hii...

.: meNikmati aiSkriM :.

As salam..

hihi...try test lagi..
update blog.. hoyee...

hahaha... jakun pulak tiba2 ..
saja mengantuk giler ni.. lepas makan orang belanje..KFC.. time kasih kawan.. ^_~

moh tempek sket
gambar anakanak menikmati aiskrim selepas selesai sopink
mak temankan jer..


 

Wednesday, June 18, 2014

.: ikuT haTI teRKubuR :.

As salam...

Salam hari rabu...
Patut berwordless hari ni ye..
Herm.. apa nak dikata, tak terkejar dek masa sekarang ni..
Nak buat n3 supaya blog ni sentiasa berupdate..
Banyak cerita, tapi tak dapat nak catatkan terus di sini..
No time la..wuuuu... sedeynye...
Malam tadi dah on lappy..
Selang seli buat kerja lain, sudahnya log off balik...tidur!
Huuu... rindu nak aktif menulis macam dulu..
Bila ada cerita terus stori kat sini..kan semangat sket..
Macam sekarang cerita disimpan simpan.. last2 bila update..short2 saja ...
Dah luput ceritanya, blur blur nak tulis pun..
Hermm.. apa nak dikata masa berubah, keadaan berubah...
Seronok sebenarnya menulis blog, bila review balik..boleh senyum sorang2..
Tapi kandungan penulisannya dah tak macam dulu..
Sekarang, padat, kalut dan macam nak cepat jer..
Herm....sabar jerlah...

Ini pun update kt ofis, guna tab..
Tak best sbb upload gambar sgt masalah...
Ini draft n3, ada pic selingan di sini..
Kasi tempek.. awal tahun 2014 ni.. fuuuh lama..hihi..

Anak saudara gegirl paling bongsu.. AINA.. yg comels...

2 beradik bujangan mama, gosok2 gigi bersama... 6 bln lalu..weee...

Gambar semasa pergi checkup akeem di usia 2 tahun... next 26hb ni checkup tuk 2thn 1/2 pulak..herm...

Ok, cukup sampai disini..harap ada kesempatan melayan blog di rumah nanti..
Jom berBw sementara belum 830am ni...
Selamat bertugas!

Friday, June 13, 2014

.: mEnaRa TamInG saRI :.

As salam..

Salam hari Jumaat yang Mulia..
wohoo..  minggu ni, perabihkan stok gambar ke Melaka jerlah..
walhal tak ada apa sangat pun... snap jer yang kebih..hihi..

ini, sebelum balik ke KL..
jalan melalui Menara Taming Sari..
hari sudah senja..
tak boleh berlama-lama..
so, memang sekejap sajalah..
beli air, tengok orang, tengok sekeliling..
kemudian, balik! ^_^



si abah melayan si akeem bermain bubble sekejap..~






dah jom akeem balik jom..
dah lewat la..

tak sure berapa prize nak naik ke Menara Taming Sari ni..
tak berminat.. tau dah si abang arif takkan naik punya..
hihi...

balik, masuk dalam kereta..
masing-masing dah mood ntah apaapa jer..
inilah padahnya, berjalan seharian, tak cukup tidur..
mengantuk, mula la buat perangai macam-macam..

akeem ok jer, mengantuk, lena lah dia..
si abang tu........ tunjuk perangai dulu..hihi..

ok, selesai sudah edisi singgah berjalan di kota melaka..
mood tak sabar sebenarnya, next weekend, mau c0ti-c0ti ..
eh coti la sangat kan.. ke Melaka juge.. hihihi..

moga kesihatan anak-anak baik-baik aja..
nak layan main air ni..weeehooo... ^_^

p.s selamat berhujung minggu.. !

Thursday, June 12, 2014

.: MeLayaN geLagat anaK-aNak :.

As salam..
Salam Khamis..
yuhuuuu... esok dah Jumaat..Alhamdulillah.. ^_^

mood membebel adalah sangat kurang sekarang...
gambar sebagai penyeri n3..
malayan gelagat si anak-anak teruna dua orang kat rumah tu..
en abahnya belikan jubah untuk mereka..
alolo... tomei sangat lah.. hihi..

kekonon nak solat sama la kan..
sekejap je khusyuk, lepas tu.......herm.... ^_~





tengok... dah tak serius..
kuat bergurau si adik ni... eiii..
sempat si abang menjeling.. hihi..
mama sibuk jer kan.. ambil-ambil gambar pulak..hihi..

selesai tak berapa nak selesai solatnya..
mengaji pulak.. baik punya sopan si abang tu ye...ish ish..
alahai...


terima kasih sudi singgah..
esok Jumaat ! minggu terakhir cuti sekolah..
minggu depan, kesesakan lalulintas kembali seperti biasa...huuu~
kena keluar awal lah.. :(

Wednesday, June 11, 2014

.: WW : JDT in D' houSe :.

As salam..

heheh... JDT la sangat kan..
mama oghang kedah ya..
Johorian.. oghang ghumah ni..
en abah... asal ada jersey baru JDT jer..
nak beli.. layan kan jerlah.. =P



nasib la anak-anak pun boys kan..
memang layan jerlah BOLA..
^_^

Tuesday, June 10, 2014

.: MeLaka RiVer CruiSe :.

As salam..

Salam hari Selasa...
sambung ceritanya semalam..
ikutkan tak syok sebenarnya nak cerita perkara yang sudah lama berlalu..
tapi sebabkan banyak stok gambar..
moh kita tempek saja lahh kan..
tengok gambar je pun.. dah terukir seribu satu kisah yang terimbas di ingatan ^_~

date : awal Mei lalu
location : Melaka River Cruise, Bandar Melaka..
harga tiket : RM10 dewasa, RM5 kanak-kanak (kalau tak salah, hampir lupa da..wuu..)

perjalanan naik bot mengambil masa hampir 40 minit..
memang puas hati la...... ^_^


kita snap gambar depa lain dulu ye.. hihi..

jom kita ^_^

mak jer ceria.. ihiks.. anak-anak behaved la sekejap..baru naik..

akeem bukannya nak bergambar..issh..

abang yang happy sangat.. walau badan penat sebenarnya, seharian tak landing kan.. hihi..

pemandangan~

banyak sangat botnya..

di sepanjang perjalanan, ada dipasangkan radio pemandu pelancong memberitahu kisah sejarah melaka..


sudah sampai ke penghujung, kemudian bot buat u-turn, balik semula ke pangkalan ^_^

mood si abang tak baik.. takmau bila di ajak bergambar.. tapi boleh pula terselit gambar nya dari kejauhan..ihiks..

jom.. kita 3 beranak jerlah ye.. abang tak sporting time ni..huhu~



untung ada acik nana, tengokkan akeem..hii~
dah..... naik dari situ...
berjalan sikit, singgah ke arkib yang jual macam-macam ni..
orang panggil apa ye.. huhu.. sudah lupa..
tak beli apa sangat pun..
T-shirt, cencalok, mainan request by si anak anak..

jom.. balik yok~
dah ....
mau balik dah..
kereta parking bersebelahan Menara Taming Sari..
next kita tempek lagi gambar sekitar di sana ye..
hihi.. layan jerlah......

tak singgah pun sini.. sekadar berjalan bersebelah jer.. dah penat.. lagipun dulu dah pernah masuk...
Ok.. terima kasih sudi singgah sini..
selamat bertugas~