About

Friday, May 30, 2014

.: RaNDom piC : aDik aBang :.

Salam jumaat...

Esok, 31hb mei 2014 - my anniversary yg ke-6 tahun ..
Alhamdulillah... moga kebahagian sentiasa mengiringi kami, suami isteri.. amin..
Kalau ada kesempatan, esok kita buat n3 khas ye... hihi..
Ooh tanggal 15 mei lalu pulak, anniversary mama di syarikat yang mama berkhidmat sekarang ni..
Anniversary ke-9 tahun.. Alhamdulillah... masih setia di situ, sumber rezeki mama.. syukur adanya :-)

Ooh n3 caca marba ke hari ni.
Asal tidak senyap blog ni.. hihi..
Moh tempek random pic adik_ abang jerlah ye... :-)








P.s rindu pulak si akeem berambut gini, botak ni nampak nakal semacam jer..hihi..happy weekend!

Thursday, May 29, 2014

.: AttenD majLis perKahwiNAN oFficemaTe @ MuaR :.

As salam...

Alhamdulillah..selesai sudah saat genting...
Tapi.... kerja takkan pernah habis, namanya pun makan gaji kan..
Bila la boleh bersara ye...hihi.. niat dah lama, tapi belum tiba lagi masa yang sesuai..
Redha'... ikhlaskan hati.... ^_^

Ok, nak sambung menulis blog ni..
Ini pun guna tab juga, balik rumah penat nak bukak lappy..
Ini ada draft n3, kasi bebel sket, then publish jer...

Kisahnya, majlis kenduri kahwin member ofis, sebelah suaminya..
Kenduri dia kt terengganu, tak dapat pergi, jadi kita terjah rumah lelaki @muar...

Kecil kecilan dan simple saja katanya..
Tapi, tetamu ramai jugeee... almaklum kat kampung kan...
Kemeriahan tetap dirasa...
Mak mertua dia pun baik orangnya, dapat nasi kenduri+kuih muih bekal bawa balik..
Terima kasih mak cik.. (macam la makcik tu baca blog ni kan..ihiks..)

Ok, cukup cukup la membebel ye
Kasi abadikan saja gambar gambar yang ada
1 day jadi kenangan terindah untuk dikenang ^_^

Date : 10 may 2014
Location : kg sabak awor, muar

Upss... awat gambar ni keluar dulu taktau..
Me & ofismate yang kawen tu... iza.. simple but very nice kan... :-)


Yeaa... dah sampai pun..

Jumpa tuan rumah dulu, emak mertuanya bertudung oren..


Kita makan dulu... sampai around 1pm.. sedang elok la kan..

Tengah2 makan pengantin sampai, rombongan dari terengganu 1 bas..tapi diorang dah sampai awal, menginap di sana..

Sweet... tak sangka dah jadi isteri orang ye kamu iza.. ihiks..

Anak2 layan makan... nyumnyumnyum...

Candid~

Auuuummm...

Rehat rehat jap sebelum balik... :-)

Kami - officemate, kecuali paling kiri, itu housemate member..


Jalan2 belakang rumah pengantin.. ada kandang kuda, lembu, kambing, ayam belanda..
Dah serupa zoo... best la anak2..
Panas cuaca, kejap je layan, pastu balikla kami..

Minta diri, balik.... menuju ke bandar melaka..
Alang2 dah lalu melaka kan, singgah la kejap..
Ooh mama pergi 1 family dan seorang ofismate..Acik Nana.. ^_^
Next sambung jalan2 kota melaka pulak.. ^_^

Sekian, terima kasih sudi singgah..

Selamat Pengantin Baru Iza dan pasangan ~
Moga bahgia hendaknya ye.. Amin....

Friday, May 23, 2014

.: JumPa TiMmy kaTenyee.. ^_^ :.

As salam..

Salam Jumaat yang mulia..
alahai.. tenggelam timbul dah sekarang daku ni..
wuwuwu.. apa nak dikata, mujur juga ada kesempatan juga ni ..
untuk menjengok blog dari terus diam membisu..hihi..
(n3 draft malam tadi, selit sikit time..alang2 dah buka lappy wat keje ofis sket.. kita menyelit, n3 seketul ni.. hihi...)

nak stori panjang dengan cerita-cerita backdated..
semasa di kampung, then the next weeknya ke Muar, attend majlis kenduri kawen member ofis, then bersambung ke Jalan-jalan Melaka.. naik Melaka River Cruise.. uuissh.. banyak jugak la.. n3 tertunda ni..

hope lepas selesai minggu genting minggu hadapan (audit iso maa...)
dapatlah juga fikiran fokus ke blog kesayangan ni time weekend..(upss bersambung nanti aktiviti menjahit pula..herm.. )

ok, cukup membebel sedikit sudah..
mau tempek gambar si kanak-kanak riang ni semasa balik kampung Pontian pada awal mei lalu..
kata akeem, jumpa timmy... hihi...
(biri-biri)

date : 2 mei 2014
location : kandang kambing, parit panjang pontian'
aktiviti : sembelih kambing untuk acara akekah 3mei
peserta yang hadir (ihiks..) : kanak-kanak rebina bersama bapak masing-masing ^_^ (mama tak follow)

layan gambar saja ye, snap by phone en abah ... ^_^
 
arif dan sepupu_kaknana_kakcaca_

akeem interframe kepala botak bulat..heee...

teruja masing-masing kan.. tambah-tambah si akeem.. timmy katenyer..

uuihh.. pakcik kayooo.. kalaulah ada kandang kambing juga, kan syok.. hihi..

ada can mendekat, happy la depa..

anak aboh~

setelah selesai ~

uiih berani sungguh bebudak ni, tengok dari awal sampai settle semua proses sembelihan~ kalau mama belum tentu..huuu~
ok, itu saja..
ada can, next week jumpa lagi di new n3 ye...
kalau takde can... hihi.. paling cepat pun, khamis menjelma semula..
huhu...

selamat berhujung minggu..
moga minggu yang bermanfaat buat semua........^_^

Wednesday, May 21, 2014

.: majLiS doA sELamat, taHLil, akeKAh & cuKUR JaMBuL :.

As salam...

Sudah rabu hari ni ye..
N3 pertama utk minggu ni..
Apa nak dikata, weekend pun sibuk juge
Tak dpt la buat schedule n3..
Ini menyelit sikit pagi ni, sambil breakfast sambil menaip..
Gambar dah siap upload 2 weeks ago kot..
Meh publish saje..
Nak bebel tal dapat la..wuu..

Date : 3mei 2014
Location : kampung @ pontian johor
Program : majlis kenduri doa selamat, tahlil, akekah & cukur jambul (adat org johor) anak saudara, Alif Zuhaiyr

Jom layan gambar yang ada...





















Alahai, tak syok pulak takde caption setiap gambar ye
Herm... nanti ada time kita edit semula la n3 ni.. hahaha.. boleh gitu? ^_~

Ok, stop sini dulu, nak Bw jap sementara ada time sket ni..
Rinduu... ^_^