About

Thursday, December 18, 2014

.: CaMeroN HighLand : baRu samPai & LadaNg teH :.

As salam..

Salam hari khamis...
Herm... bersua lagi...
Tunggu masa yg betul2 free memang tak berupdate la blog ni...
So, pepagi ni curik masa skeeet.....

Cerita ringkas2 jerlah...
Dah susah nak refresh semula kalau nak cerita details..huu...

Ke Cameron Highland pada cuti sekolah bulan september lalu.
Tempahan bilik dibuat oleh SIL, payment kongsi2 la..hii...
Tak ingat total cos berapa utk apartment 3 bilik n 2 bilik air tu...
Apapun selesa dan puas hati sgt...
Keperluan dapur pun lengkap dgn peti ais dan dapur memasak...
Sesuai utk rombongan kami seramai 8dewasa, 5 kanakkanak...

Cuma, jalan nak pi cameron jer mencabar rasa
Almaklum, first time pergi kan,.. mujur la jadi penumpang jer
Kalau jd driver huuiihh...tak bergerak kereta..hiii...

Apapun selamat juga sampai ke tanah rata...
CAMERON HIGHLAND...!

Sebelum gerak naik, singgah rumah kakak kpd suami adik ipar..
Lepas lunch n zohor disitu baru gerak naik... ingatkan sekejap aje sampai..
Rupanya jauh jugak ye...hi...
Tapi syiiook.... makin ke atas makin terasa kesejukan semulajadinya...
Dengan pemandangan hutan, bukit dan pondok2 kecil jualan orangorang asli..
Di tepi2 jalan, sedap dan sejuk mata memandang...sukee.

Hari first cuma check in, dan masak2 di apartment..
Dinner sama2... (laukpauk dah siap2 bawak dr rumah)
The next morning, baru sesi jalan2 ke ladang teh dan seterusnya...

Untuk pagi ni, stori sampai sini dululah...
Tab bateri dah nak kong pulak..
Charger tak bwk pulak tu...

Huu... layan gambo jom..
Rombongan kami, mama n family dan PIL.... 2 family SIL...

Otw naik cameron, ada eccident pulak..huiish seram...

Pondok jualan orang asli..

Singgah sekejap, posinh si kanak2 riang..

Ke Ladang Teh...

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as

as


Ok, tak sempat dah nak letak caption pun..

Next, kita sambung ye...

Thanks sudi singgah...byee...



8 comments:

LYAfrina said...

Teruk jgk eksiden tu ye eina..

Nanti share la apartment y eina sewa tu.. leh wak ruj kalo nk ke sana nanti

amy said...

Memang best CH kan has :) sejuk & tenang je kat situ :) kalau lalu lagi nanti mai la umah kami dekat dah tu on the way ke cameron :)kami dah pindah perak ;)

Nafira usof said...

sonoknyeeeee.. rindu CH. rindu stoberi coklat. rindu suhu sejuk.. hehehe

Chenta Ummi said...

seronoknya dapat bercuti. saya bos tak kasi cuti sampai tahun depan. huhuh :)

eima said...

Thn ni kami sekali pun xpergi ch tu.....thn lps berkali2 .....

Ena said...

seronok jalan2 CH ni
Sejuk bertambah sejuk bila musim hujan kan
tambah x syok kalau tgh2 ronda2 tu hujan plak
blh rosak program.. hehe
tahun ni tak naik lagi..
Patutnya naik gak tp last minute cancel.. mak je pegi sbb ada adik dok sana..

NzA said...

Dasyatnya eksiden tu.
Bestnya cuti2 dgn family.

Iela Fazielah said...

bestnyer gi cameron