About

Friday, December 12, 2014

.: biG baD woLf 2014 : bOok saLe :.

As salam...

selamat pagi Jumaat yang mendamaikan..
slot time sket pagi ni, jengah blog thru phone.. ^_~

kisahnya cuti semalam ajak en suami ke jualan buku terbesar.. "BigBadWolf"
teruja nak pergi bila kawan2 dok sebut2 pasal tu..
ada kesempatan waktu semalam, terjah la..
ianya diadakan berhampiran dengan 'the mines', serdang..sedang berlangsung lagi sehingga 16dec nanti..

alhamdulillah walau nampak sesaknya nak masuk parking  tapi redah juga.. dan dapat sekejap saja parking..park di level b1, naik tangga 2 tingkt terus sampai lokasi... tk penat nak berjalan...
cuma time balik jer, sesak dan berpusupusu kereta keluar serentak...
kena sabar sket lah...

akeem mulanya dh terlena dalam kereta, sesampainya sana terus terbangun..
dan macam bateri charge full pulak..
aktifnyerr... hermmm... siap tolak bakul beroda tu macam main kt rumah jer..
ada geng dgn si abang, memang gitulah..
tapi awal2 tu, time belek2 buku bahagian kanakkanak ni.. dia diam juga, sbb suka dok belek buku bergambar yang macammacam adaaa...

banyaknya pun belikan buku diorang juga..
serendah rm1, buku colouring..
buku bacaan rm3 ada, rm5,rm6, rm8, dan rm10.. uuihhh sangat teruja si mama dan arif juga..
semua masuk bakul..
sebelum bayo, kita tapis semula...hihihi..

untuk si mama ada beli juge, novel rm5..
haaa bila nak baca pun tktau.. kikiki..
rembat la 4 buah jer, dah tk kaki novel dah macam dulu...huu..
en abah pun beli juge..rugi tk beli kan ..

dh sudah bayar, keluar ada lagi pameran kt luar, adooii... dak akeem dok aim buku dinasour plk... terpksa la turutkan..
budak bateri dh lemah... faham-faham jerlah... bila kata nak tu, nak jugak...
masuk kete, terus main..
sampai rumah.. tak sempat apa, minum susu sket, terus pengsan... ^_^

itu jerlah kisahnya jalanjalan semalam..
enjoy, puas hati... tapi alangkah syoknye kalau rumah macam library...
boleh borong banyakbanyak lagi buku..
hihihi... tapi..... ntah bila nak.membacanya ni...hiii...

oooh buku kisahkisah nabi pun ada, 1 buku rm2... tapi tk beli pun sbb dah beli sebelum ni, hard cover punya, himpunan kisahkisah nabi..
kalau tak, nak jugak memborong buku tu.. baru rm2..berbaloi...

ok, stop sini dululah..
ooh sebelum balik sempat bebudak berposing jap kt booth FRoZen tu.. syomel.. ^_^……

ok, thanks sudi singgah..
selamat berhujung minggu.

layan gambo.. ^_~

8 comments:

eima said...

kami je yang tak sampai lgi kak ..... teringin jg nak pi ...

nurfadilah suardi said...

Seronoknya mereka. Banyak gak buku Mama beli

Iela Fazielah said...

wah....byknyer bl..rugi xterjah ni...

adyna AB said...

Macam Best je , ada gak kawan g ms dia buat kat Ipoh , buku2 mmg murah2 n berkualiti ,cover keras pulak tu

LYAfrina said...

bestnyer...byk buku2..
kalo dekat cnfirm terjah jugak..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

wahhhh...berbaloi2 pergi ye..mmg murah2 btol..kalau kat kedai buku biasa buku cerita biasa pon mahal..huhuhu..kite tak pernah lagi gi bigbadwolf ni..harap2 satu ari nnti ada buat kat kuantan..^_^

Nafira usof said...

teringin nak pergi.. tapi malas nak layan sesak.. hihihihi

Rose Azadir said...

Salam kenal, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. TQ :)