About

Friday, November 14, 2014

.: keMbaLi menyeWa & ruMah utk diSewa - bkt JaLil :.

As salam...

good morning!
Salam Jumaat yg mulia...
Alhamdulillah masih bernafas di bumi Allah ini..

banyak perkara sebenarnya berlaku sejak 2 menjak ni..
tapi sebab dah tk berapa aktif menulis di sini..
jadinya, terperam ajer perkara-perkara yg berlaku sehari-hari..

antaranya,
-en abah dh tukar lokasi kerja- task dh lain, waktu kerja juga sedikit sebanyak dh berubah..

-atok perempuan en abah meninggal dunia 30.10.14 lalu sbb sakit tua.. Al-fatihah :'(

-misi mencari rumah sewa, area PJ, dkt rumah pengasuh dn sekolah arif, senang omaknye ajer yg nganto ambik dia

-dh dpt rumah, ptt pindah hujung bln 11 ni, tp tn rumah boleh plk mungkir janji pi bg kt ketua blok situ punya saudara, geram plus skt hati jumpa dgn org macam ni.. sabo ajerlah..

-misi mencari bermula semula dan alhamdulillah berhasil, hujung Disember akan pindh masuk..(dpt area rumah sewa lama dl, tmpt park kereta kami stp hari skrg ni)..dipermudahkan alhamdulillah..

-abang arif dah konvokesyen pd 8.11.14 lalu, ihiks tamat tadika 5 thn, tp masih ke sekolah lg la. tunggu next week last

-abang arif cuma dpt no.9 dlm kelas, so tk naik pentas la dia.. naik utk ambk cenderamata tamat sekolah jer.. kawan2 gegirl sapu tempat terawal..hii.. tk pe abang, next yeat cuba lagi..hii..

-abang arif buat persembahan dlm acara coral speaking, acece... sbg nasi tambah jelah dia.. mana mau menonjol sgt dia tu, pemalu... hahaha...

-gigi si abang dh patah 2 batang bhgn bawah dn depan sekali.. gigi tk rosak pun, goyang dan tercabut gitu jer.

-si adik dh tak ber soother skrg.. ooh sudah agk lama ditinggalkan sejak lps hari raya yg lalu.. sebab kena ulser, pastu terpaksa tk bersoother sbb sakit.. bila dh baik, dia minta juga, tp mama kata tk boleh, ada kuman, nanti sakit mulut akeem.. hii... berhasil! ^_~

lagi....
-skrg, akan bermula misi mengemas, sebahagian besar brg2 akan dibw ke rumah 'weekend home' kami @nilai.. dan selebihnya ke rumah sewa baru di PJ ni..

terbayang saat nak pindah brg2 ni badan dh mula rasa penat...huu..

- next, misi mencari penyewa pulak untuk rumah di Taman LTAT Bukit Jalil..hurm... agak2 senang tk dpt penyewa ye..
agak2 kena cerewet tk nk pilih penyewa, ke boleh accept je sesapa? first time experient kot nak sewakan rumah kt orang ni.. sayang rasa.. huu..

apapun moga dipermudahkan segala urusan..
ooh mungkin nk mula sewakan rumah tu awal februari depan, sbb lps kuarkan brg  baru boleh kemas apa yg patut utk rumah tu.. huu sayangnya... 4 tahun duduk situ :(

ok, sebagai penutup n3, moh tempek pic yg ado dlm phone ni.. random pic.

selamat berhujung minggu..
balik Nilai lagi kami malam ni ^_^

15 comments:

lia ummiirfan said...

Salam Jumaat untuk u dear..! :))

Ms Haslina said...

salam ina, alahai kena pindah yea. memang penat. semoga ALLAH beri kesenangan bila process pindah nanti.

p/s sebaiknya pilih orang yang berkeluarga untuk menyewa dan org melayu.

eima said...

KUS SEMANGAT ARIF TU ...

WAHHH K.EINA DAH ADE 2 BIJI RUMAH ..SYOKNYE

~aSHa~ said...

fuhhh diari...ringkas n padat...
inilah tugasan kita selagi hayat masih ada...

asha pun sdg berpenat lelah jugak ni..terkejar sana sini...

semoga dipermudahkan semua urusan yerk lieyna

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

bestlah abg arif 5 tahun pon ada konvo bagai.zara tahun ni baru nak merasa pakai jubah..hihihi..nway, cpt gigi die luruh kan..zara sebtg pon lom tercabut lagi..=p

Salina@IbuAqil said...

Point cerita akak tepat snang nak baca nak paham..
Hikhikhikhikhik
Rindu anak2 akak..
Dtg ziarah sini hujung mggu.. ;)

Hana Syed said...

pergh.. ku baca pun macam semput membayangkan kesibukan mama lieyna..Rumah kat situ mesti senang laku. Liena penyewa juga kan so gunakan pengalaman sebagai penyewa juga. hihi just my 2 cent

NzA said...

Akak pn sama eina....sibuk sgt2 skrg.

Ena said...

lama x drop komen kat sini.. hehe
Bkn apa.. nak cepat ke bw.. apala kan..

makin semngat hah dak arif.. hihi geram je kita tgk..

lahai.. penat tu.. dapat bayangkan.. x pelan elan kayuh org kata.. :)

LYAfrina said...

mmg sakit hati eina, kalo tuan rumah mungkir janji camtu..mujur dapat semula rumah lain..

xpe la abg dapat no 9 pon..dah OK tu. lagi pon baru 5tahun kan.. next year luaskan kuasa mu ye... hehe

eB said...

iena dah bli rumah kan? knapa perlu sewa lagi?
jauh sgt ya? hu3

Intan Tulip said...

Taman ltat tu block man

mamaarifakeem said...

eB,
Ha a..bkt jalil ni pun rumah beli jg,, dan rumah nilai pun tak jauh sebenarnya, tp saja nk memudahkan urusan for nextyear, en suamii kerap OS.. pindah area dkt dgn rumah pengasuh dn tmpt kerja, apa2 hal senang...

Intan tulip,
Blok F, tgkt 14..ada calon nak sewa ke? Hiii...

Cik JuE said...

moga dipermudahkan semua urusan akak dan keluarga

LYAfrina said...

Aucakkkkkk eina