About

Thursday, October 2, 2014

.: sHow TiMe @A'famosa ReSort :.

As salam...

Salam hari Khamis..
seperti dimaklumkan pada n3 terdahulu..
ada show menarik kat dalam ANIMAL SAFARI ni...
semua di tempat berlainan dan jarak-jarak berdekatan...

bermula dengan show 'Wild Wild West' Cowboy Town..
dalam semua-semua show..ini paling paling menarik...
macam tengok theater... siap main tembak tembak cam real lagi..
Cowboy town katakan..
enjoy dan terhibur sangat...
tapi dalam bising-bising bunyi tembakan dan muzik latar tu pun, si akeem boleh tidur..
hahaha... penangan semalam tak cukup rehat la ni..sabar jerlah budak ni..
tapi mujur ada rakamkan.. so, dia tengok juga semula thru Hp...ngee...

my 3 heroes~

awal sampai..lepak dulu..hii..

peace~



menarik sangat ~

salah 1 babak yang disnap...lain-lain rakam jer non-stop..hii...


dah habis...show hampir 45minit.. terhibur sangat..
ada komidi, serius, ganas, lawak... eh..sama lah tu kan..hihi..
Kesimpulannya : sangat -sangat terhibut!

boleh bergambar juga, si abang takmau..hii..
Kemudian, gerak terus ke Animal show pulak..
ini semacam di Zoo zoo biasa..
cuma kelainan, di sini ada aksi kucing juga buat show..
comel! ^_^

set-up
Sejurus selepas tu, gerak ke Bird Show pula...terhibur!
boleh bagi bird makan, sambil dermakan RM10, then boleh snap pic dengan burung tu...
ramai foreigner yang volunteer...hii..





Dah selesai di situ..
gerak pula ke lokasi seterusnya..

orang utan - camel..
Elephant Show pula ^_^





kami semua disemburnya..hihi..
lama juga di sini..
melihat gajah buat persembahan, berlakon dan beraksi... ^_^

kemudian melukis, lukisan dijual dengan harga rm15 kalau tak salah.tak beli pun..hii...


selesai persembahan dari si gajah...
Selesai semua sesi jalan-jalan di ANIMAL SAFARI ni..
berbaloi harga sebab macam-macam ada, siap package makan sekali kan..

Moga ada rezki untuk ke sana lagi..
in Shaa Allah..

Bye bye A'Famosa Resort..
Bagi yang berkeluarga, ada anak-anak tu..
sangat rekemen untuk datang ke sini..
semua aktiviti pasti anak-anak suka...
cuma sediakan duit saja..hiii....

sekian, ceritanya cuticuti at A'Famosa Resort, Melaka..
ada rezeki kami datang lagi ya.... ^_^

thanks sudi singgah !

11 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoknye..macam nak ajak en.suami ke sini plak cuti sekolah hujung tahun ni..hehe.. :D
Yang kat cowboy town tu..macam dalam cerita omputih...hehe..cantik & menarik tempatnye...

nieda said...

dah lama x jejak ke a famosa..tgk pic ni teringin nk ke sana

eB said...

animal safari ya?
menarik
eB akan pergi
insyaAllah

ps: camera nAZAK
NK HANTAR SBULAN PLK TUH. HU3

aTieYusof Family said...

wah..bestnya betul2 rasa mcm dlm Pekan Cowboy... :)

Nafira usof said...

syoknye.. anak2 mesti sonok habes kan.
boleh tengok macam2 binatang~

Mek Rose said...

salam ina..lamanya tk mai sini..heheh

sronoknya...ina bermalam sini ok tak rate dia?

salam aidil adha...:-)

NzA said...

mesti abg dan adik enjoy sakan tu.

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..bestnyeee..mcm2 aktivit ada kan..kite tak pernah overnite kat afamosa ni..pernah gi die punya waterpark ngn cowboy town jek..lehlah next time bwk budak2 gi cni..zareef suka koboi mesti die enjoy klu tgk show tu nnti..^_^

LYAfrina said...

cantik tmpat dia.. ala2 cowboy gittu

eima said...

rate brape kat sini ... full pakej yg k.ina pi

Iela Fazielah said...

bestnyer dpt gi cowboy town....ila aritu xdpt gi cowboy town tu.... tp kenangan yg menyeronokkkan la gi a famosa ni