About

Wednesday, October 1, 2014

.: saFaRi WonDeRLanD @A'FamoSa ResoRt MelaKa :.

As salam..

tidak dapat berworldless di hari wednesday ni..
sebab dok pulun nak habiskan cerita jenjalan ke A'Famosa Resort ni..
hii... gigih~

jelajah masuk ke SAFARI WONDERLAND..
ada beberapa program menarik kat dalam ni..

1st : sesi melihat hidupan liar dari jarak dekat dengan menaiki bas bersangkar..
best dan kelainan dari zoo zoo lain, adalah...
kita yang berada di dalam bas bersangkar...
dan binatang-binatang berada di kawasan hidupan mereka, secara bebas...
seronok dan teruja anak-anak naik bas..hii..

beli tiket dulu, dapat harga murah sebab weekdays.. dengan package lunch sekali.. Prize lebih kurang rasanya (dewasa RM4+.00, kanak-kanak RM3+.00 (kalau tak salah la..malas nak search dah..huu))

posing dulu~





sementara menunggu bas bersangkar sampai...

senyum sokmo la si abang~teruja dia belum habis dari semalam..hii...


pak belang tengah beradu.. uuiii dekat aaii dengan dia... seram lak rasa..hii...

beruang, nak follow naik bas..hii...

rusa~
... dan beberapa  jenis binatang lain lagi...
tak snap semua pun...snap buat syarat jer..hii..

selesai tengok hidupan liar, kita jalan-jalan tengok haiwan jinak pulak..hii..
berjalan la sikit..










sebelum ke next aktiviti..
kita isi perut dulu..
lagi pula, aktiviti berikutnya adalah show-show saja.
ada jadual masa tertentu..
kena alert jadual masa show..terlepas 1 rugi..

kami pun terlepas 1 aktiviti..
naik bot melihat orang utan, dan monyet...huu...
tak sempat.. sebab mengejar masa untuk makan..

show yang ada yang masanya berturut-turut adalah;
1) Show Wild Wild West (pekan cowboy gitu)
2) Animal Show (macam-macam animals)
3) Bird Show
4) Elephant Show..

ini semua.. sambung next n3 ya.. hii...

thanks sudi singgah~

6 comments:

aTieYusof Family said...

Seronoknya dapat melihat haiwan2 ni.. anak2 mesti suka.. pak belang tu dok rileks je..hehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoknye...sesuailah bawa budak-budak p sini kan..dapat mengenal pelbagai jenis haiwan..happy jer tengok abang Arif.. :)

LYAfrina said...

cantek tmpat dia..

tp bila tgk sang belang tu..trauma.. kes budak kat india tu.. huhu.. jd takut lak

Iela Fazielah said...

masih terasa keseronokan ke a famosa ni..penat tp seronok kan?

eB said...

SEMUANYA DALAM SATU RESORT KE EINA?

Elaine Chew said...

Selamat bercuti :)

Kunjungilah vila 827, A Famosa Resort Melaka (5* villa) lain kali .

www.villafamosaresort.com