About

Friday, October 24, 2014

.: maLam perTama @our WeekEnd hoMe :.

As salam...

salam jumaat yg mulia..
tenggelam timbul aje den ni kan..
apakan dayo..
herm..

alkisahnya...
cuti deepavali lalu..
berhajat bermalam di rumah nilai..
rumah siap basuh dan masuk barang dapur sket2 dah..
so, teruja la nak test bermalam di sana..
anak2 happy la sebab dapat main di halaman, main kereta laju2 dalam rumah yang masih lapang... hii..

Alhamdulillah,  all goes well..
sejuukkk kt sana la..
dengan bunyi deruan keretapi di belakang rumah sesekali.. ooh belakang rumah ada rail keretapi ye.. tapi tk la dekat beno... sebab rumah atas bukit sket, rail tu bhgn rata bawah dr bukit tu...
feeling cam kampung pun ye..
i like suasana tu ^_~

rasa nak lepak di rumah sana selalu..hii..
tapi misi kami  setiap hujung minggu jer berada di sana.. itupun kalau en suami tkde tugas di hari minggu..

disebabkan keperluan dapur tak la sepenuhnya lengkap lagi..
makanya, breakfast keesokan paginya kami cuma makan mee segera..
alahai sian ke anak..
tapi layan jer, first time kot bf meggi..
ngee..

dan sejarah terlakar jua..
ahkak ni yang dh 9 tahun tak pegang stereng kereta.. eh pgg dh biasa.. drive sebenonye..dipaksa drive..
ngee... ok, relex ye.. be cool..
hii..

akhirnya berjaya melepasi ketakutan selama ini..hii..
reason why, jalan area sana OK.. tak sesak sangat macam KL, Selangor ni..tambah time pergi-balik kerja...

OK, lulus utk hari tu, rumah nilai - tesco nilai pergi -balik..
next kena beranikan diri bawa kereta di KL n Selangor pula.. In sha Allah..Amin.. hii..

ok, moh tempek pic yang ado di phone ni..
mana yang berkaitan dengan tajuk n3 jerlah ye ..

ok, selamat berhujung minggu..
^_~

10 comments:

Mar Mansor said...

mama dah pindah ye?

Salina@IbuAqil said...

mama dah mahir memandu nnt mst lagi panjang langkahnya tu..
mcm ibu jgk mula2 kena paksa bwk kete sendiri pegi opis..
menangis!!!
skrg ok dah sikit..
tapi!!!!
lepas pegi keje blk keje ikut jln yg sama..
jgn disuruh ikut lain..
kompem menangis blk..
hahahhahahah
dtg jenguk2 mama & anak2..
rindu.. take care ya.. ;)

Mek Rose said...

sonokla ade weekend house lagii..
mee sedap tu mmg sedap ke? tak penah cube heheh

nieda said...

mesti seronok dua beradik tu..rumah lapang dan luas. kdg2 terfikir juga nk beli aset luar kl/ selangor. rumah kt bandar ni dah tak mampu milik, mampu tgk je

Iela Fazielah said...

wah...eyna....rmh dah siap...dapur pun dah complete.... alahamdulillah...duduk atas tanah dgn laman depan rmh tu yg kita nak sgt kan.... tahniah.... ila tumpang gembira... leh stat deco2

NzA said...

best tu...kalau camnu weekend boleh abiskan masa di sana...xjauh sgtkn...

lily osman said...

Bestnye rumah dh siap..cantik..
kalau memandu mesti kena berani kan eina..Lily kat sini Alhamdulillah dh berani dh pandu...tu pun en.suami paksa..kalau tak sampai skrng kot tak berani...hehe☺

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

wahhhh..bestnye umah dah siap yek..tak pindah masuk lagi ker..suka kitchen kabinet tu santekkkk..^_^

ch@ said...

setuju dgn kakLily, kitchen kabinet santek. kitchen pun santek.
selamat memandu akak, fighting!

LYAfrina said...

waa..congrats eina..lya pon x lepas lagi ni nak mberanikan diri drive smula..8 thn tu x pegang stereng.. nmpk gayanya eina n husband kna cari keje kat nilai la..