About

Monday, October 20, 2014

.: CeRita SyawaL yG beLum haBis : teTamu daTang beRtanDanG :.

As salam...

Salam Isnin ...
selamat bersua kembali...
sudah lepas minggu genting (audit ISO anak syarikat)..
bakal menyusul sebulan dari sekarang, the next ISO Audit (anak syarikat lain pulak)
redha'..dah memang ini tugas daku kan..
pilihan di tangan anda..hihi..

niat nak bersara pun, masa tak sesuai lagi...
layankan ajer lah... ^_~

Alhamdulillah... masih berupaya mengupdate blog kesayangan walau terbiar agak lama dari kebiasaan..
badan makin tua kot, penat dan tak berdaya nak berjaga lama semata untuk draft n3..
(kat ofis cannot ye, tu pasal kena draft awal dan schedule kan..huu..)

herm..cerita syawal belum habis rupanya..hihi..
moh abadikan disini..kisahnya tetamu datang bertandang ke rumah..
yang sempat di capture gambarnya..

time kawan en abahnye datang..
kawan sekolah katanya, lama tak jumpa..
bila dah setup group whatsApp..mula la episod, riki2 dan datang ziarah mana yang berhampiran dan berkelapangan.. ^_^

pic sekeping 2 jer ada, tempek saja..
menu simple di siang hari tu..
LAKSA UTARA + buah-buahan (FIL bawa dari Johor)..


2 sahabat lama en abah (lelaki & perempuan tu)
Ok, syawal lalu, menyempatkan juga diri masak-masak sikit untuk jemput kawan-kawan datang rumah..
tak banyak menu kali ni, penat la rasa (makin tua kan..ngee...)
tapi masak banyak juga untuk satu2 menu tu..

Menu Utama : Laksa (8 bungkus) - Rendang Ayam (4 ekor) - Nasi himpit - Kuah Kacang (1kg) - Sayur Lodeh (seperiuk besoo gak ) -Koktail (as usual) - Kek pisang - Buah Epal dan Oren

seawal 1pm jemputannya... tapi ramai yang datang lepas Zohor.. sempat la Zohor dulu kan tn rumah pun.hii...

menunggu tetamu yang lambat tiba, kita posing sket dulu ye...hihi...

beriya susun kerusi banyak2 kat luar.. tetamu lebih selesa di dalam rumah saja...maklum majlis tak besar mana, besar lagi majlis jemputan besday akeem dulu..hii...

tetamu terawal, semestinya pembantu mama malam sebelum majlis bermula.. Kak yong! ^_^ (my anak sedara-berbaju hitam tu..)

kawan en abah pun tak ramai datang kali ni, banyak jemputan kot, almaklum raya kan..hii...

kawan-kawan ofis pn mama dan kawan blogger yang tak berapa nak aktif dah sekarang, MekRose..hii...

alaa... baru nak posing sama-sama Aishah, tak sporting pulak...hii...
first jumpa rose dulu semasa jemputan openhouse 2010 kalau tak salah...
haaa... lama kan.. masa tu, masing-masing anak sorang jer..
sekarang.. haaa...Rose sendiri dan 3, mama baru 2 ^_~

member2 ofis yang meriah pun.. see budak comel tu, anak ofismate.. UCop.. hihi... tak la, sebetulnya, Yusuf.. ^_~.. suka sangat dengan Ucop ni, independent -dia dengan dunia dan tak kesah ke orang pun.. layaaannnn.. ^_^

oooh sorang lagi member blog lamer kiter.. eB ! ini pun sama, last jumpa 2010 kot..ngee...

posing sopan-sopan gituw...hii...
thanks eB sudi datang dan memeriahkan majlis kecik2 daku tu...hii..
yang lelain, ada yang sempat, ada yang lupa juga nak menjemput..
tapi biasala.. musim orang beropenhouse time tu kan..
ada yang tak dapat datang pun..
makanan ada berlebih juga, tapau bagi kt jiran ler..

ooh kalau ikutkan jadual, majlis dari 1-7pm..
tapi alaa.. namanya majlis tuk kengkawan kan..
ada je yang datang dah petang, balik lepas magrib..


anak kawan en abah~ bulat geram.. lupa dah nama dak tecik tomei ni..huu...
dan tetamu terakhir untuk hari tu..
semestinya, IBu pengasuh anak-anak ni..
tak dapat datang siang, sebab memenuhi undangan lain..
jadinya, datang la sebelah malam..
sempat berbual dan bermesra dengan akeem jerlah..
si abang dah lena diulit mimpi time ni..
penat siang melayan tetamu katakan... hahaha...

belanja sekeping gambar akeem bersama ibu pengasuhnya..amboi manja nampak ^_~
Ok, setakad ini saja..
sebenarnya ada je gambar lain
tapi terpaksa shortlisted kan.. masa kian mencumburui daku...hii...

ok, terima kasih sudi singgah.. bye. ^_^

5 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Rose pun ada...nampak meriah jer tu..menu2 pun sedap tu.. ^_^

Nafira usof said...

Meriahnyeeee!
kagumlah dengan kak Eina..
sempoi jer handle majlis camnih.
kalo zura mau kelam kelibut. tambah2 bab nak masak byk2 tuh. sebab barang rumah semua kecik2 jer saiznye.
hahahahahaha

LYAfrina said...

lya x sbr nk muk rmh sdri.. nk buat jgk mkn2 camni.. a ah..rose dh 3org pon ank kan.. dia pon jrg2 jgk update blog

eB said...

yeay... dah jumpa...
tq eina sudi jemput...
insyaallah x de aral.. taon dpn eB laks jemput...
taon nih businya nglahkan menteri. hu3

mamaarifakeem said...

eB,
Hihi... jumpa jgk yr n3 ni, tp pic tk tempek semua pun, takdan nak edit2..huu.. masa kian terhad skrg, bz ngalahkan menteri jgk eina pun..hahaha...
Thanks sudi dtg :D