About

Friday, September 26, 2014

.: Water World A Famosa Resort & cHeck iN :.

As salam..

Salam Jumaat yang mulia..

stori selingan *************
Semalam dan hari ni, sememangnya apply cuti sebab pengasuh onleave..
sehari sebelum tu, akeem demam..sehari jer..
then, ada bintik merah di bebird dia..
ingatkan bintik merah biasa jer, ruam or something else..
tapi terluah juga dengan en abah, bagitau, akeem ni tak pernah lagi kena chicken pox..
kalau si abang arif dulu, belum setahun umurnya dah kena..
hii.. naluri seorang ibu kan, kadang, benda tu dah terdetik cuma kita malas nak iyakan..

then, semalam baru la bintik2 lain merebak biak, naik...
tapi tak la sepenuhnya lagi..
petang semalam pergi ambil ubat..sahlah Chicken Pox, ada baiknya kena masa kecik2 ni doktor kata..
herm.. doktor kasi ubat minum juga selain sapu..
masalahnya si akeem ni, susah nooo lah nak makan ubat..hu~
harap2 tak berpanjangan sangat demam CP akeem ni..
omak eh, ada audit bulan depan nih...
aduyaiii..time time genting la, c0baan datang ..ngee...
eeh.. ujian datang, jangan lah mengeluh kan, tak baik.. ^_~
redha'

******** sambung cerita berdasarkan tajuk n3... hii...
cerita cuticuti kami ke A'Famosa Resort sebelum ramadhan lalu..
pergi untuk 2D1N sahaja.. voucher penginapan beli online, deals Groupon...
'2D1N stay for up to 4 at A'Famosa Resort with Steamboat for 2'
harga, cek dah lupa.. tapi dalam RM2++ ..
berbaloi sebab bilik yang luas, selesa dan ada bath tub untuk anak-anak berendam.. ^_~

dinner pun sudah cover.. ok la kan.. steamboat pun steamboat la.. layan..

sambung part, bermain air di Water World...
Harga tiket masuk, beli semasa hari berkenaan..
tak dapat beli package untuk semua lokasi yang ingin diterjah coz harga berlainan untuk weekend & weekdays..
kami pergi hari tu, ahad-isnin..so ahad mahai la harganya... the next day baru dapat harga murah sket...huu..
then, untungnya ia cover sekali lunch.. ok jugak, tak perlu fikir untuk set lunch kan..
harga agak mahal .. standard la kan tempat cenggitu..
dewasa around RM4+.00, kanak-kanak RM3+.00
(maapkan saye, tak ingat dah harga.. lama sangat..nak tau detail, search kt google ye..maapkan saye..ngee..)

jom, tempek sebahagian lagi gambar..
puas snap2, baru pi simpan camera kt locker..biar sekali masuk jer..
pastu baru boleh main air puas-puas..
sememangnya kami main air jerlah semata..
tak adelah nak cuba permainan yang mencabar cabar tu..
tak berminat kot.. seram... hihi...
ok..moh tempek...layan....... ^_^
*last n3, bahagian kanak-kanak...part ni bahagian berombak bagai...hiii...



akeem masa ni masih sopan santun..hii... sejuk pun ye dak ni...


riak muka kesejukan..ngee..

hahaha... sini jerlah anak-anak omak berenang..=P ..hii...

akeem, happy dalam kesejukan~

abang pun sukee.... part main air memang sangat suke..

tak try pun.. en abah jer g tengok.. itu pun tengok jerlah.. hihi..


menanti ombak menghempas badan..hii...

suka noooh... hihihi...

masuk ke depan sket dalam dah.. tak sesuai... so lepak2 tepi2 sini jerlah...hiii..
dari tengahari membawa ke petang juga bermain air..
around 3pm, naik bersiap untuk check-in bilik..

tak ingat dah bilik tingkat berapa..
tapi di situ, sunyi jer...
macam tak ramai orang, tapi aprtment tinggi bebenor..
tak meriah ..sangat sunyi...
mungkin esoknya dah weekdays kan..
so, tak ramai la yang bercuti..si abang ayep, ponteng sekolah sehari..
hiii.. tadika boleh la, ponteng2 sehari dia.. sekolah betul esok, cannot....hihi..

bilik Ok sangat, suka pemilihan perabot, susunatur dan warna..
itu yang rasa nak cat rumah sendiri, warna krim dan coklat sahaja..
mendapat inspirasi dari sinilah..
tapi impian tak jadi kenyataan pun..
'rumah nilai' tu, dah bercat warnawarni dah pun..
ruang tamu jer, ikut mood si mama.. krim coklat !..hii..

ehh.. lari topik dah.. hahaha... =P
moh tempek sket gambar yang ada..



ok, sampai sini jer kot stori nya..
stori pun dah tak menyeluruh...
hampir lupa ceritanya, sebab dah lama..

letak main main point sudah.. hii..

sekian, terima kasih sudi singgah..
selamat berhujung minggu, moga hujung minggu yang bermanfaat buat semua... ^_~


7 comments:

NzA said...

akak beberapa kali jugak masuk area sini....mcm suram je..tapi tgk ank2 eina bkn main seronok mandikatsitu....he3x....ada sebuah kolej kan kat dalam tu....

mama ka0ri said...

Bestnya mandi manda!!

Nafira usof said...

Syoknyeeee.. kat water part berendam.. kat hotel pon berendam.
xtvt yang di gemari oleh anak2. hehe

LYAfrina said...

bestnya,,
puas hati berendam 2 beradik ni

LYAfrina said...

bestnya,,
puas hati berendam 2 beradik ni

ch@ said...

tema entry ni ialah mandi-manda.
tgk arif ngn akeem mandi dlm tab tu, feeling nk pasang satu kat rmh, mikir yg akan bergembira tak ingat nk kuar bilik air, maka x jadi pasang. haha.
bestnya cuti2 jln2 mandi manda.

Masya said...

wahh x puas kat waterpark berendam kat bilik.. hahaha .. itulah budak² namanya dgn air x blh dipisahkan..