About

Thursday, September 11, 2014

.: beRaya di johOr :.

As salam..

Salam Khamis..
Hoyeee.. dah khamis, tak sabar menanti sabtu menjelma..
Ada agenda kami ni, plan nak berfamilyday @ CH.. setelah sekian lama menanti mau pergi sana, baru sekarang ada kesempatan..hii.. (family belah en abah)
harap perjalanan dipermudahkan.. Amin...

cuti sekolah pulak kan, sure pack ni..hukhuk..

***************
beraya di johor tak lama pun sebenarnya..
balik Jumaat (raya ke-5), malam baru sampai..
sabtu, seharian berjalan beraya sampai ke malam..ahad balik KL semula..
anak-anak dengan tak cukup rehatnya.. eh si adik lena kt rumah orang..
si abang jer, tak cukup rehat..sampai beraya rumah last (malam) dia dah buat peel..
menangis nak balik katanya..
mengantuk sebenarnya...
penyudahnya, kena temankan dia tidur dalam kereta..huhu..sabo jerlah..
akeem juga yang cool, almaklum, siangnya time beraya, 3 rumah kot dia tidur tak sedar diri..hii..

herm.. cerita dah lama kan, lupa dah nak stori apa sepatutnya...ngee..
abadikan gambar jerlah ye..
kebetulan, bawa balik pula tripod (teringat, masa balik kedah tu tak teringat..huhu..)
jadinya, kita bergambo la sekeping dua kan..
bukan selalu dapat bergambo camni kan.. ^_~

layan............hihi...

candid! ngee..

sebelum berangkat pergi beraya di hari raya ke-6..hii..

rumah saudara~

sempat lagi tu..hii..~rumah saudara juga..


lagi di rumah saudara mara~with SIL ^_^

TOkAyah & MakTok bersama 5 cucunya~

bergambo depan rumah sedara..hiii~ sebab rumah dia cantik..unik..^_^

lagi singgah dirumah saudara..anak-anak mengutip buah ~

anak-anak~

haaa.. ni gambar bukti, si abang buat peel tu.. beriya menangis.. mama tahan jer sebab kt rumah orang kan..nak marah pun..hii...last2 masuk kereta, bagi dia lena.. sebab dia takmau lena rumah orang...hu..sabo jerlah ^_~
.... eh ada lagi sebenarnya cerita beraya di Johor, ahad pagi sebelum balik KL
sempat terjah JB, pergi rumah SIL...
sebab tak sempat edit gambar, stop sini dululah...

tak sure next week ada can nak menaip tak..
macam penat jer, baru balik dari cuti cuti kan..hukhuk..

selamat bercuti.... eh esok jumaat, masih kerja..hihi..
selamat bertugas~ ^_^

7 comments:

aTieYusof Family said...

wahh.. rumah berwajah baru kan? hehe...
seronok beraya smpai ke Johor..meriah je nengok...
Mesti tak sabar nak tunggu Family Day tu...:)

Nad MamaZN said...

bestnya nak p ch! kirim kak! heheheh

NzA said...

suka tgk gmbar kt atas.....nmpk klasik n meriah.

eima said...

cik ikut muka ayah die la ... sebijik ...

suka la ngan keta lama tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

Nak pi CH ke, kt pun pi cameron highland sabtu ni....

Nafira usof said...

Bila tengok gambar2 Raya akak nih.. terus rindu nak beraya lagi.. huhuhuhu.. x puas beraya lagi.. hahahaha

Selamat bercuti kak~
rindu CH jugakkkkk!

LYAfrina said...

COMEL RMH KALER KUNING TU...