About

Monday, September 29, 2014

.: A'FaMosa resOrt : OLd WeSt ShoW:.

As salam...

Salam Isnin yang mulia..
Herm.. nekad minggu ni, nak habiskan stori CutiCuti A'Famosa Resort Melaka..
lama sangat dah simpan..huu..

Oleh kerana, stori ni backdated, jadinya nak menulis panjang pun dah buntu..
lupa sudah...ngee..

Ok, malam selepas siangnya selesai bermain air @WaterWorld..
lepas solat magrib, kalut2 pi makan dulu..steamboat (pic kt camera en abohnye..lum sempat transfer..)
Ok la, tak ramai orang pun..mungkin orang datang lebih awal
coz malam jam 815pm kalau tak salah start show di Old West..
buru-buru makan, terus terjah show Old West pulak...
lokasi tak berapa jauh dari tempat penginapan, tapi still berkereta nak ke sana..

dah sampai, beli tiket dulu .. harga still lebih kurang sama macam masuk Water World
Maapkan saye, harga tiket lupa juga (dewasa RM4+.00, kanak-kanak 4thn keatas RM3+.00)
included, free tiket untuk main permainan kat dalam tu...
permainan apa? jap lagi cerita ye..

Ok, masuk dah agak lambat sebenarnya, 8pm lebih dah..
kalut-kalut berjalan masuk, show dah bermula pun, baru sangat jer mula..

Persembahan abang api paling lama pun.. (Red Indian)..
Rakam lagi best, boleh preview tengok semula..syok anak-anak.. ^_^

Tempek pic sekeping dua sudah la..
banyak snap, banyak juga rakam..
sangat-sangat terhibur..
anak-anak walau badan sangat penat pun (siang tak tido langsung)
tapi masih stabil dan layaaannn... cuma energy kurang sket la..



Macam-macam persembahan ada selain, red indian..
ada animal show, sesi beri makanan binatang, bergambar, nyanyian, tarian, kereta berhias, lakonan...
macam-macam... kesimpulannya, sangat menghiburkan!



Sebelum keluar, sempat minta sorang brother tolong snapkan gambar berempat..
tak sharp la, tapi ok la dari takde kan..hihihi..

tema kaler baju, asal boleh... hii..
Ooooh kat dalam ni pun, ada sesi photoshoot dengan orang Red Indian (kununnya, padahal mat pakistan jer kot, make-up ala redindian..hiii..)
dia pi posing jer kat semua orang untuk ambil gambar...
alih-alih bila kita keluar tengok dah siap bercuci gambar tu..
terpulang pada kita nak beli ke tidak.. tapi sebab tengok bila dah siap tu cun pulak..
dengan harga cuma RM18/pcs saiz 5R, baik ambil je kan..kenangan ^_^

keluar dari situ, jalan-jalan sekejap..
kawasan cantik dan cun untuk snap gambar..
ada juga la posing sket-sket.. tapi ntah mana boleh takde pulak gambar tu..
terdelete kot..huuu~

kat luar, ada show lagi..
tarian dan nyanyian..dan kemuncaknya..
percikan bunga api yang sangat-sangat memukau ..
teruja sangat, ada rakam juga... itu yang lupa nak snap pic tu..hii...

selesai tu, sebelum balik guna tiket yang dapat free tu..
untuk main apa-apa permainan untuk kumpul point, yang boleh ditukar dengan hadiah..
banyaknya kami kat sini jer..
baling peluru untuk pecahkan belon...
settle semua tiket free tu, dapat la kumpul point bagi memperoleh hadiah tempat ke-3
(kalau tak salah la. ingatingat lupa dah..ngee..)



hadiahnya berupa frame ada patung monkey ni...

frame hadiah & gambar yang dicapture bersama hero red indian..ngee~
dah menghampiri 1030pm-11pm...
jom gerak balik.. akeem dah penat sangat-sangat tu..huu..

dengan donkey pun takut..hii..

peace~

us~ masa ni tengah demam piala dunia~

anak penat pun, mau posing lagi ye.. si abang maintain sporting walau penat.. teruja tengok show..hii..

Old West~ terbaik! ^_^
Ok, sampai situ jer kisah semalam di Old West Show..
sangat mengujakan dan happening !

Thanks sudi singgah... ^_^

7 comments:

ch@ said...

best juga rupanya kat sini.
nnt ajak abi trio pergila, memasing ada kaki da ni, haha.

sukaaa gmbr fmly tu, cun. -komen sama mcm kat blog eima. haha.

Masya said...

wahh seronoknya..... dapat tgk pertunjukkan kat a famosa tu...

aTieYusof Family said...

Seronoknya.. paling suka persembahan abg api tu..menakjubkan..:)

Nafira usof said...

seronoknyeee..
teringin jugak nak gi bercuti di melaka.. InsyaAllah.. moga2 ade kesempatan~

Lynn Hamzah said...

baru nak terjah minggu nie...harap best ler...

eima said...

bestnye tak penah lagi pergi ... nanti teringin nk bw anak2 pi

NzA said...

oooooo...rupanya show sblh mlm ye...masa akak lalu mcm sunyi je kt situ...dr luar nmpk prkmpungan cowboy.