About

Monday, August 25, 2014

.: baLik kG raya di KedaH & 1 syaWaL kaMi :.

As salam..

Salam Isnin..
wohoo.... lambatnya nak up stori pasal raya..
huu.. apa nak buat, weekend penuh dengan aktiviti..
last weekend jer longgar sikit, tapi masih penuhi undangan open house ..
next weekend bz jugak, bertolak ke Johor lagi..
hantarkan anak sedara sepupu, daftar diri ke UTM, Skudai..
penuh lagi jadual weekend kami...

macam tak puas pula lepak di rumah..huu..
ok, back to the tittle..
sudah agak lambat tapi mau juga abadikan di sini..
cerita raya lalu, turn beraya di Kedah..
as usual, balik kedah sure akan tempuh jem yang akan makan berbelas jam..
dr KL- Kuala Kangsar 8 jam, singgah rumah kakak sekejap berbuka di sana..
lepas isyak, bertolak balik sik..huu..
dr Kuala Kangsar ke Sik kedah pun +-4 jam rasanya...
sabar jerlah en driver..huu..
Malam raya, tak lepas peluang main bunga api..
extra tahun ni, ada mercun..ngee...
tengok jerlah, si lelaki-lelaki jer melayan..
nak try idok ler berani..hii..


ok, sebab tak terlambat sangat abadikan kisah 1 syawal kami ni..
mood cerita pun dah terbang jauh..
tempek gambar jerlah..

1 syawal, kami dirumah mak saja..
tiada agenda jalan-jalan..
cuma paginya pergi ziarah pusara arwah ayah..
sebabnya tahun ni, mak tak berapa sihat..
jalan pun masih berteman tongkat kaki 4 tu..
awal ramadhan, mak jatuh sakit, kemudian sampai sekarang kaki tak berapa kuat nak jalan..
sekarang pun tinggal dengan kakak, berselang kakak di kulim dan kakak di Alor Setar.. :(

ok, moh layan gambar yang ada ni ye..
awal 1 syawal, cuma family mama n family kakak no.4 jer yang ada (kak mah)..
lain-lain, kakak no.2 balik selepas solat raya
kakak no.1 balik petang 1 syawal
kakak no.3 balik petang 2 syawal
adik bongsu, balik dah 3 syawal malamnya..

awal pagi syawal.. kanak-kanak riang~

adik abang, akeem vs aina

adik vs abang~

sepupu mereka, abang ijat dan aina~


gambar tak sharp la..huu.. si abah takde time ni..huu~

kakak n aina, emak dan arif haidar~


candid~

*yang si abang arif dok pegang tu, tongkat yang emak gunakan sebagai bantuan bila berjalan~


family kecik kami di 1 syawal.. ada je tak kena dgn gambar-gambar ni..huu~

family kakak, herm.. pencahayaan terlebih sudah.. patut bergambar kt luar rumah baru cun kan.. huhu..

sesi menjamu selera di pagi 1 syawal..

pic kiri - family kakak no.2 (kulim mai)... bergambar 1 syawal (kekurangan anak sulong lelaki, bertugas di sabah bah)..     pic kanan - family kakak no.1 (kuala kangsar mai) .. bergambar di petang 2 syawal (akeem menyelit sama, kekurangan 2 anak lelaki kakak, tak dpt balik sama..)

ups..ni pic family kakak no.3 ( Alor Setar mai).. hihi..cilok gambar depa kt FB.. kt kampung tak sempat ambil gambar..ngee..
ok, itu jer kot kisah 1 syawal..
sepanjang hari kat rumah emak saja,
tunggu tetamu datang... ^_^

Sekian, terima kasih sudi singgah~

6 comments:

Nad MamaZN said...

ramainya sepupu arif n akem! dah beso2 belaka dah huhu

LYAfrina said...

xpela lmbat pon..asal abadikan kenangan kt blog.moga mak eina cpt sembuh ye

Nafira usof said...

cantek2 gambar raya..
tak puas tengok.

abang long segak sangat~ ehehehe

NzA said...

raya kt kg mmg best.....cuti 1 minggu rasa xpuas...adeh.

mama ka0ri said...

comel la budak nama aina tu...sweet sgt tgk dia bertudung..hihi..

Mama Myja said...

nice picture.. dah follow mamamyja eh? kalau rajin singgah la blog kita plak

www.mamamyja.com