About

Thursday, August 28, 2014

.: 3 sYawaL beraya ke bukit payuNg :.

 As salam..

Salam hari Khamis..
Sambung lagi cerita syawal kami..
hihi... baru minggu ni, sempat draft n3 berderet tuk minggu ni..layankan jerlah ye..hihi..

3 syawal, bawa emak dan kakak no.4 beraya ke rumah kakak no.3 di Bukit Payung, alor setar..
perjalanan hampir 1 jam saja..
happy sikit anak-anak hari ni dapat jalan jalan kan..hihi..

bergambar depan "Mahligai Emak" ..ups.. kantoi.. cik putih dah buta, berlobang..ngee..

huhu.. gambar tak semenggah pun mau tempek ka?..hiii..

anak-anak mood takmau ambil gambar, muka terpaksa la tuh!..haih !
Dah sampai rumah kakak, memang bermain sakan la anak-anak..
rumah kampung, laman luas, lapang.. happy sungguh depa..
masuk dalam rumah, main hp n tab pula.. anak-anak zaman sekarang..hii

Menu rumah kakak pun terangkat..
selalu mai sini, inilah menu permintaan..
Gulai daging campur batang pisang wajib!

selain tu, asam pedas batang keladi, ayam masak merah, ikan bakar dan ulaman~


air special, sedap.. keladi rasa macam makan aiskrim bau dia.. hii..

3 hidangan untuk rombongan kami hari tu.. ^_^

senda gurau 3 sepupu.. akeem lena diulit mimpi dalam rumah time ni..hii..
ok, sekian saja cerita raya mama untuk tahun ni di Kedah..
macam tak raya sangat pun masa kt kedah sebab mak tak sihat kan..
the next day, raya ke-4, kami dah siap-siap balik KL dah..
esoknya, raya ke-5 si abahnye kerja..hukhuk..
but, petang raya ke-5, kami bertolak balik Johor pula..

next stori mori ye..

thanks sudi singgah sini.. ^_~

4 comments:

LYAfrina said...

ni baju y eina menang kan..
mmg cantik..

ye la..klo raya mesti la jln2.bru syok..

Nafira usof said...

telan ailio tgk menu masakan kampung. lagi2 asam pedas batang keladi.. sedapnyeeee.

anak2 tu, kalo dh jumpa geng.. memang x ingat bende lain dh.. yang dorang tahu.. main jer~

Nad MamaZN said...

akak, luasnya laman umah akak
macam laman umah papazakwan kt kg jugak :)

Lily@MamaZaraZareef said...

cantek baju eina..hihihi..ooo..mak tak sihat ke waktu raya..siannya..klu kite pon mesti rasa tak best nk beraya sakan klu mak tak sihat kan..huhu