About

Tuesday, August 26, 2014

.: 2 syaWaL kaMi : maCam tak Raya :.

As salam..

Throwback lagi..
2 syawal kami, masih di Sik, kedah..
tak kemana juga.. di sana hujan kan 2 syawal..
sewal pagi, kami 3 beradik (mama n kakak no.1 & no.4) + menantu sibuk kemaskan rumah emak..
almaklum, ditinggalkan hampir sebulan dan tak berapa terurus..
dari pagi mulakan operasi.. menginjak ke tengahari..
tunggu kakak no.3 sampai dari Alor Setar..
sampai jer, dia jadi tukang masak untuk semua..

2 syawal, memang tak sempat berbaju raya pun..
orang datang pun , mood pakai baju biasa jer..ngee..

lewat petang kawan lama bertandang..
kawan setadika dulu...
umaaaiih... punya lama tak jumpa kan...hampir 28 tahun..
nasib masih boleh kenai..hihi...

yang malangnya, lupa nak bergambar..hukhuk.. rugi la..
sorry ye kawan tadikaku Fazizah, kalau tak..boleh abadikan gambar disini..huu~
rugi dan menyesalnye...huuu~

ok, layan gambar sket..
eh gambar menu makanan je lebih ni..
menu masakan kakak mama no.3 ni... mabeles mabeles!


selingan - akeem bersama tok di petang 1 syawal.. ^_^

2 syawal, di rumah jer mereka, sebab cuaca hujan jer...
Zoom in menu of dat day... lunch time 2 syawal ~


bawak 3 rasa~

ayam panggang bersama air asam~

sayur campur~

5 hidang untuk kami 4 family dan atoknye..
Sekian, terima kasih sudi singgah~

7 comments:

Nad MamaZN said...

menu meletop! lapo dah ni
28 thn x jumpa pastu baru jumpa balik? ok, itu sgt ohsem ;)

mama ka0ri said...

Comeinya baju akeem..

Mama Myja said...

sedapnya lauk tu. jemput comment blog mamamyja pula ya..

www.mamamyja.com

eima said...

mak k.eina dah sihat dah ke ...

tp klu kat kedah mmg besh mkn reramai gitu ... tambah plak menu mmg sedap tu

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..nmpak meriahhhh sgt lauk lima hidang tuh..^_^..seronoknya balik kampung kumpul reramai kan..=)

mamaarifakeem said...

Nad,
Ohsem nad, tapi boleh lupa bergambar, adoooiiiii.... hampeh sungguh! Huu

Eima,
Mak akak masih perlukan bantuan tongkat kaki 4 tu bila berjln, kaki lemah tak rasa, ada followup dgn pakar sept ni... doakan yg baik2.. :(

LYAfrina said...

Meriahnya mkn ramai2 ...
Lama tu... tempoh 28 thn.. ruginya x ambk gambar knangan.. lya dh igt2 lupa kwn2 tadika ..