About

Friday, July 11, 2014

.: teMpaHan LakSa di buLan RamadhaN :.

As salam..

Salam ramadhan ke-13..
Alhamdulillah...

bertemu lagi, hihi.. dah serupa chipsmore skrg, kejap ada, kejap takde..^_~

nak blogwalking nak blogwalking..
sebelum tu, tulis 1 cerita lah dulu..
semalam pun takde n3 kn...

haa... malam tadi gigih buat laksa memalam tau..
dah dekat kul 10 baru start masak..
semalam berbuka kat luar, dan cari brg sket sebelum balik kampung johor malam ni...

memasak apa?
haaa canggih tak dpt tempahan laksa dari seorang datuk...
kikiki.. macam bagus je kan...
alaa datuk kat ofis ni jer...
kisahnya, dia merasa makan laksa mama bawa time buat potluck sebelum puasa hari tu...
terus pula request nak makan bulan puasa ni ...
takde lah buat banyak, sekadar sebungkus laksa, cukup untuk 10 orang makan rasanya.…^_~

gigih pepagi bawak laksa, sekejap lagi datuk ambil.. ngee..
jarang kot orang menempah suruh buat laksa ni, first n last pun masa tahun 2010, member tempah utk birthday party anak dia...
lepas tu takdelah....

agak2 kalau bukak gerai depan rumah nilai nanti, sebelahnya ABC laris tak?...
hahaha... berangan, Nad la ni bg idea. . hihi...

ooh modal buat laksa ni, selain ikan, yg sangaaaat mahalnya skrg ni adalah bunga kantan, dah la susah nk dapat, sekali setelah puas mencari, dapat la yg dah lunyai juga.. rm3.50/pcs...pheww...
last stok itu pun, ada 2 pcs =rm7... pheww .. sabar jerlah...

ok ok.. nak berBW...
harap air tangan ni boleh menjadi sumber rezeki juga di masa mendatang..
time jadi Fully Housewife ke kan...
boleh niaga sampingan ... depan umah dulu pun jadi la... hihihi...

ok.. selamat bertugas, selamat berhujung minggu.. balik Johor malam kang.. ^_~…

8 comments:

Nad MamaZN said...

hahahaah..!
in shaa Allah kak, mesti bleh punya
kalu masak dr hati, hehe
klu sebab nak untung je payah gak..
ala bestnya klu jadi jiran akak, bleh mkn laksa hari2 hahaha

Masya said...

kalau dah ada pelanggan tetap mesti laris punya ... brg skrg semua mahalkan... huhuhuhu....

eima said...

tudia ...my fav ni ....
nanti klu pindah nk fully house wife ke ... tak pe anak2 bwh jagaan sepenuh k.eina ... bleh plak berniaga .. mesti besh .....

org kedah semua terer masak laksa....kan kan sape setuju ??

nurfadilah suardi said...

sedap yer laksa tu.nak rasa sikit.hehehe. nanti nak datang rumah akak makan laksa lah

::NureeN:: said...

cmfrm sedap laksa eina....
klau x, x kan ada org order..
tp mmg akui laksa kedah mmg sedap kan hihiii....
teringin plak tgk siang2 ni hihiii

NzA said...

mesti sedap tu...teringin jugak nk rasa laksa eina...

Mar Mansor said...

laksa memang sedap..lagi sedap sbb liena yang buat..smoga tercapai cite2

LYAfrina said...

Ni mesti sedap ni.. sbb tu org tmpah