Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Monday, July 21, 2014

.: miSi weeKenD:.

As salam...

salam 23 Ramadhan...
sabtu lalu, menjalankan 2,3 misi...
misi 1 menjahit baju raya sendiri, emak dan ibu pengasuh - done, cuma nak kelim2 jer lagi...

misi 2 - membeli cat untuk rumah Nilai..
fuuuh beli cat saja untuk 1 rumah dah mencecah ratus-ratus kan...pheww lap peluh ^_~
tapi demi nak memastikan ianya completed before masukkan barangan dan meneruskan misi-misi berikutnya, kita On kan ajer...
lagi pula, ada orang offer untuk catkan..
upah orang jer, tak larat nak cat sendiri dgn anak- anak yang 'rajin sangat' nak menolong nanti..ngee...

tapi tak sempat siap pun sebelum raya ni..
sbb yang ngecatnye member ofis jugak..
sabtuahad jer dia On..
its ok, tak rushing pun..

Misi seterusnya, mencari keperluan tambahan untuk raya...
jalan2 sambil jamu mata
memeriahkan suasana di mall.. ^_^
kami terjah mydin subang jer..
sambil berbuka puasa di sana...
Alhamdulillah, sempat reserved tempat dan order siap2, cukup time pi makan..
surau pun sebelahnye ajer..sonang!

ok itu je kot misi sabtu
ahad?
ke mana lagi kalau tidak ke rumah Nilai
menghantar Cat dan meronda ronda kat Nilai 3 pula..
walaweeiii orang, ramainyee....
dgn cuaca panas, sekejap saja kat sana..
tapi sempat juga rembat 2,3 barang..
ngee... mana boleh berjalan saja kan..
hihi...

ok..selamat membuat persiapan raya
minggu last ni...  ^_~

p.s  #prayformh17#prayforgaza :'(

7 comments:

kayyana said...

wah seronoknye cat rumah... yana teringin nak cat umah deco deco umah tapi umah kerajaan ni malas la pulak nak deco deco bagai.. huhuh..selamat semuanya ye kak

eima said...

pas raya dok rumah baru la ye ... besh nye

NzA said...

mesti exited kan nk tgk rumah baru tambah berseri2....

Nad MamaZN said...

xsabar nya nak p melawat kak :)

mama ka0ri said...

pas ni boleh beraya kat umah baru la..hihi..

Nafira usof said...

Kagum lah dengan akak~
bekerja pastu ade masa nak menjahit baju raya. zura nih boleh menjahit gak.. tapi x de masa lah.. semua beli yang dh siap jer.. hehehe..

wahhh.. x sabar nak tengok hasil cat baru.. nanti kongsi2 gambar eh~

bulan puasa nih zura x banyak jalan2 sgt. baju2 raya semua dah siap2 beli sebelom puasa. tinggal beli sikit2 jer lagi. hehehe

LYAfrina said...

waaa..padat sungguh.jadual.eina ni..cnfirm penat sgt.. kiranya lps ni eina akn duk rmh bru la ye..

Related Posts with Thumbnails