About

Thursday, July 17, 2014

.: kuiH raYa taHun Ni :.

As salam..

salam ramadhan ke-19..
fuuh menghitung hari je nak raya kan..
mood tak sabar nak balik kampunggggg! hiii...
turn raya di kedah tahun ni.. ^_~
harap dapat berkumpul 6 beradik kami...
in sha Allah...

oooh perihal kuih raya, as usual tiap2 tahun pun tak pernahnya nak buat sendiri... main tunjuk2 jer...
tahun ni promosi kuih raya kat ofis pun kurang meriah..
tapi ada jugak la...
mama ada order juge...
popia nestum dan confleks coklat...
confleks coklat dah nak abis sebalang..sedap sangat! hii....

selain tu, beli kat gudang kuih dan kerepek @ Rengit, Johor, Azhar Manufacturing SB.
tiap2 tahun kalau balik johor, memang wajib terjah sini..
harga berpatutan dan sedap ....

baru ni balik, memang memborong sakan
sekali belikan utk kakak2 dan ibu pengasuh order.. waah meriah nye weeeh...
penuh cik alza, dengan muatan buah2 an tempatan lagi masa balik tuu...
sendat! ... ngee... ^_^
tapi puas hati la...
takyah nak spend lebih money utk bab kuih muih ni...

kengkawan macamana persiapan?
mesti ada je yg rajin buat sendiri kan...
haih la si mama, harap2 tahun2 mendatang terbuka hati nak mencuba buat juga...hihi..
yg penting, ada extra time utk buat semua tu..
sebab skrg ni, masa suntuk sungguh ...
buat ituini, menjahit memasak..
dah habis wktu utk hari tu...
memang terasa cepatnya masa tu berlalu lah...

ok , selamat membuat persiapan..
yg penting, jgn membazir ye, biar perpada saja...
janji ikut kemampuan diri...
^_^

10 comments:

mummy_ayu said...

Ayu lum mula lagi tahun nie...
maybe weekend ni kot.

eima said...

wahhh harga mmg murah dr pasaran sini ...

Nad MamaZN said...

waaaa tart nenas bunga tu feveret saya! payah nak junpa skrg ni..byk tart gulung je

mama ka0ri said...

Waahhh...mcm2 jenis biskut ada..

eB said...

wah bestnye memborong. mcm byk je borongnye tuh. wat OH nanti jgn lupa jemput ye... he3

Ms Haslina said...

wow, murahnya.
mmg patut memborong...

aTieYusof Family said...

banyak juga koleksi biskut tu..hehe..
sy pun dok beli je thn ni..mmg tak larat nak buat... :)

LYAfrina said...

lya pon main tunjuk2 je

LiLy @ MaMaQiStInA said...

banyaknye...harga pun murah2 tu...
ktorng pun main tunjuk2 jer ni.. :)

kayyana said...

tahun ni yana tak banyak sangat beli kuih raya... tak taula kenapa... hehehe.. akak nape akak tak buat sendiri? baju raya jahit sendiri kan...mesti akak pandai buat kuih sendiri .. hehehe..