About

Tuesday, July 1, 2014

.: aktiViti buLan PuAsa :.

As salam..

salam 3 ramadhan.. Alhamdulillah..
moga kita semua terus dikurniakan ksihatan yg baik sepanjang menjalani ibadah di bulan puasa ini.. in sha Allah..

hermm... again.. belum sempat menaip n3 di lappy.. phone saja mampu..hu..

apapun itu pun dah cukup baik kan..
herm...seronok pulak baca citer orang sopink2 raya di bulan puasa ni..
happening gitu suasana kan.

bagi mama ni.. tahun ni terima jugak orang menempah baju.. sudahnya rasa macam tak cukup masa pulak tahun ni nak kuar berjalan time weekend.
apo nak dikato..
weekend je kot ada masa nak menjahit..
weekdays.. macam semalam balik kerja, masak, makan, solat.. terus rasa nak landing.
tak mampu nak berjaga utk menjahit..huu..

baju husband n anak2 pun rasa macam tahun ni beli siap jer...wuu...
tak daya kot.. plus semacam bosan pula tiap2 tahun baju melayu leher johor jer..
mungkin tahun ni tukar baju melayu leher cekak musang pulak..
leher cekak musang. dh belajar tp macam tak confident sgt lagi..
ambil masa kot .leceh sket..
baik beli siap je kan. hihi.. ^_~ alasan !

menu berbuka sekarang, buat masa ni..
masak sendiri.. balik kerja pun awai sket..sempat la masak simple2..
tapi kalau rasa tak sempat, beli la nampak gaya.. herm..kt area sini, bazar ramadhan bercambah... main tunjuk2 je nak makan apa...hihi..

ok, cukup membebel bab puasa dan aktiviti di bulan puasa ni..
next time ada can kita abadikan kisah cuti2 di A' Famosa Resort  ye.

Selamat menjalani ibadah puasa dan ibadah2 lain di bulan baik ni.
In sha Allah... ^_^

selamat bertugas!

10 comments:

fieda said...

kite baju2 taun ni sume beli yg dh siap je..

Sidratul Muntaha said...

untung ada mak pndai menjahit
kami ni.
huhu
sedih - sedih..

Nad MamaZN said...

tergerak gak hati nak anto kain kt akak hehe
tp husband saya ckp, xyah la mesti akak penat nnt..
kak, xyah keje pasni, amik upah jahit baju
mahsyuk gak tu
ptg2 juai laksa akak yg super sedap tu heheeh
bila la nak rasa lagi ni... ;)

Nafira usof said...

Zura pon setakat nih masak gak lauk pauk.. cuma kuih jer suami pi beli kat bazar.

banyak jugak kain pasang yg perlu di jahit yer. Selamat menjahit baju raya Kak Iena~

mama ka0ri said...

Bestnya pandai menjahit baju!!

eima said...

wahhh byk jg tempahan ... mudahan cepat siap dan masyuk

mummy_ayu said...

salam ramadahna Iena..
wah..busy menjahit la puasa nie yer

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Salam Ramadan dear..

Masih rajin mengambil tempahan ye.. akak ni tahu menjahit tapi tak rajin huhuhu..

Hantar jer pada kakak akak yg tukang jahit tu senang kerja :)

Masya said...

banyak jugak tempahan tu ... beruntung akak pandai jahit, masak lg berbaloi² walaupun simple jer hihihihi

LYAfrina said...

waa..banyak tu... rezeki eina