About

Tuesday, June 10, 2014

.: MeLaka RiVer CruiSe :.

As salam..

Salam hari Selasa...
sambung ceritanya semalam..
ikutkan tak syok sebenarnya nak cerita perkara yang sudah lama berlalu..
tapi sebabkan banyak stok gambar..
moh kita tempek saja lahh kan..
tengok gambar je pun.. dah terukir seribu satu kisah yang terimbas di ingatan ^_~

date : awal Mei lalu
location : Melaka River Cruise, Bandar Melaka..
harga tiket : RM10 dewasa, RM5 kanak-kanak (kalau tak salah, hampir lupa da..wuu..)

perjalanan naik bot mengambil masa hampir 40 minit..
memang puas hati la...... ^_^


kita snap gambar depa lain dulu ye.. hihi..

jom kita ^_^

mak jer ceria.. ihiks.. anak-anak behaved la sekejap..baru naik..

akeem bukannya nak bergambar..issh..

abang yang happy sangat.. walau badan penat sebenarnya, seharian tak landing kan.. hihi..

pemandangan~

banyak sangat botnya..

di sepanjang perjalanan, ada dipasangkan radio pemandu pelancong memberitahu kisah sejarah melaka..


sudah sampai ke penghujung, kemudian bot buat u-turn, balik semula ke pangkalan ^_^

mood si abang tak baik.. takmau bila di ajak bergambar.. tapi boleh pula terselit gambar nya dari kejauhan..ihiks..

jom.. kita 3 beranak jerlah ye.. abang tak sporting time ni..huhu~



untung ada acik nana, tengokkan akeem..hii~
dah..... naik dari situ...
berjalan sikit, singgah ke arkib yang jual macam-macam ni..
orang panggil apa ye.. huhu.. sudah lupa..
tak beli apa sangat pun..
T-shirt, cencalok, mainan request by si anak anak..

jom.. balik yok~
dah ....
mau balik dah..
kereta parking bersebelahan Menara Taming Sari..
next kita tempek lagi gambar sekitar di sana ye..
hihi.. layan jerlah......

tak singgah pun sini.. sekadar berjalan bersebelah jer.. dah penat.. lagipun dulu dah pernah masuk...
Ok.. terima kasih sudi singgah sini..
selamat bertugas~

7 comments:

Masya said...

feeling² naik bot tu ... tiket tu hari biasa ker?? hujung minggu ke?? semua sama harga ker?? bestnya ....

eima said...

kami dah byk kali naik pun tiap kali pi sana mesti nk naik lagi tah nape... best kot wlupun bau longkang hihi

nuirra said...

salam, macam best jer naik cruise nie..pernah pergi lawatan ke melaka dulu2 ni...naik kapal dlm gambar last tu aje...time panas2...hihi...boleh la ke melaka jalan2 pasni...saya bawa famly jalan2 ke pantai lastweek...jom singgah sini http://irrayyanjourney.blogspot.com/2014/06/pantai-kuala-abang.html tq :)

mama_ka0ri said...

Hihi...lama x jenguk budak debab ni...sonok dia jalan2 naik cruise...

mummy_ayu said...

lama jugak yer? dulu Ayu gie...nak naik cruise nie la..but time tu siang, ingat takde apa2..tgk Iena naik nie..okay gak. lain kali kalu ke sana, nak naik gak la walapun siang.. tq for info!

Nad MamaZN said...

alaaa best la naik siang...nmpk mcm2!

LYAfrina said...

Bestnyer... kt kuantan pon ada.. tp lalu btl2 kt tgh laut.. huhu