About

Thursday, May 15, 2014

.: tRip laWataN & SUkaNeka TadiKa AriF :.

As salam..

Salam hari Khamis...
ceritanya panjang, tapi kita singkatkan ya..^_^
cerita backdated backdated ni, dah hampir basi pun..
nak membebel lebih-lebih pun mood dah tarak..huu~

tanggal 1 Mei lalu - tadika arif ada buat lawatan & sukaneka ke Sg Besar, Kuala Selangor..
Trip lawatan boleh juga dihadiri oleh Ibubapa/penjaga 
tapi cuma si abah saja yang follow.. itu pun si abah memang wajib as a AJK..hee~
program seawal 700am berkumpul di tadika..
dan bas bergerak around 730am..(delay juga katanya..biasalah kan..)
jom layan gambar jerlah ye..sambil sikit-sikit membebelnya..


si abang sudah get ready..seawal 630am dari rumah..

berkumpul di tadika~

yaa..sudah naik bas pun.. waah AJK dan macam pramugara bas ye, en abah..hehe~

2 jam perjalanan juga, baru sampai ke destinasi.. jauh kan.. tapi kawasannya..best sangat.. saujana mata memandang, sawah padi! ^_^.. mujur mama tak join pergi.. kalau tak, pasti terkenang kampung halaman sendiri..hihi..

ada macam-macam acara untuk anak dan ibubapa dan AJK..lokasi : HomeStay Sg Haji Dorani~

salah satu acara yang arif join dan menang adalah acara mengopek telur- dapat no.1.. cayalah ! hee..
oooh si abah ada juga join acara, pecahkan belon kalau tak salah..
dapat no.1 juge.. ^_^
jadilah anak-bapak dapat satu hadiah sorang..hihi..

lunch time.. nasi ambeng ! ^_^

pemandangan indah - kehijauan ~

ada juga acara, menggagau ikan untuk para ibubapa- si abah tak join, malas berselut katanya..
dan kepala pening juga..cuaca panas terik ~


arif mujur bawa topi bersama..panas~

dah nak habis program..
acara penyampaian hadiah
arif suka buat muka 'blur'.. takde perasaan..hehe..


selesai program, mereka bergerak balik
dah petang sangat pun, around 430pm rasanya..
itu pun sempat singgah di satu lokasi, untuk beli apa yang patut..
 
hadiah si arif dan abah~

balik rumah, dah nak malam..
arif sibuk bercerita  ^_^

malam tulah kami gerak balik Johor pula..

kenangan ~ ^_^
dah itu saja ceritanya..
kat tadika sekarang, cikgu tengah mencari bakat untuk join nasyid pula..
sayangnya si abang tu, pemalu yang amat..
kat rumah, dia boleh nyanyi nasyid tu kuat-kuat walau ada sedikit pelatnya..
tapi sampai tadika, bila cikgu suruh ke depan, taknak pula..
alaaahai...

cikgu masih mencari calon-calonnya tu..
mama mengharap juga, bukan harapkan apa..
harapkan, kalau dia dapat join program macam tu..
boleh la bina keyakinan diri dia.. sekarang ni, dia segan teramat..huu~
takpe la arif ye, baru 5 tahun.. ada can lagi.. bina keyakinan diri.. ^_^
chaiyok..chaiyok.. ^_~

p/s esok dah jumaat?.. bulan ni, lagi sekali, bulan yang menyesakkan nafas.. ISO audit time..wuhu...

5 comments:

Nad MamaZN said...

bestnya lokasi lawatan!

NzA said...

Tahniah abg arif dan abahnya

Ms Haslina said...

seronoknya pergi lawatan, tak rugi pergi nampaknya, menarik gitu.

Nafira usof said...

Wahhhh.. banggakan kalo anak kita menang bila joint pape xtvt.. Anis pon nampak menyerlah dlm sukan. selalu kalo dia joint sukan pape kat sekolah mesti ade tuah untuk dia..:)

mummy_ayu said...

seronok bebudak gie rombongan kan?