About

Friday, May 23, 2014

.: JumPa TiMmy kaTenyee.. ^_^ :.

As salam..

Salam Jumaat yang mulia..
alahai.. tenggelam timbul dah sekarang daku ni..
wuwuwu.. apa nak dikata, mujur juga ada kesempatan juga ni ..
untuk menjengok blog dari terus diam membisu..hihi..
(n3 draft malam tadi, selit sikit time..alang2 dah buka lappy wat keje ofis sket.. kita menyelit, n3 seketul ni.. hihi...)

nak stori panjang dengan cerita-cerita backdated..
semasa di kampung, then the next weeknya ke Muar, attend majlis kenduri kawen member ofis, then bersambung ke Jalan-jalan Melaka.. naik Melaka River Cruise.. uuissh.. banyak jugak la.. n3 tertunda ni..

hope lepas selesai minggu genting minggu hadapan (audit iso maa...)
dapatlah juga fikiran fokus ke blog kesayangan ni time weekend..(upss bersambung nanti aktiviti menjahit pula..herm.. )

ok, cukup membebel sedikit sudah..
mau tempek gambar si kanak-kanak riang ni semasa balik kampung Pontian pada awal mei lalu..
kata akeem, jumpa timmy... hihi...
(biri-biri)

date : 2 mei 2014
location : kandang kambing, parit panjang pontian'
aktiviti : sembelih kambing untuk acara akekah 3mei
peserta yang hadir (ihiks..) : kanak-kanak rebina bersama bapak masing-masing ^_^ (mama tak follow)

layan gambar saja ye, snap by phone en abah ... ^_^
 
arif dan sepupu_kaknana_kakcaca_

akeem interframe kepala botak bulat..heee...

teruja masing-masing kan.. tambah-tambah si akeem.. timmy katenyer..

uuihh.. pakcik kayooo.. kalaulah ada kandang kambing juga, kan syok.. hihi..

ada can mendekat, happy la depa..

anak aboh~

setelah selesai ~

uiih berani sungguh bebudak ni, tengok dari awal sampai settle semua proses sembelihan~ kalau mama belum tentu..huuu~
ok, itu saja..
ada can, next week jumpa lagi di new n3 ye...
kalau takde can... hihi.. paling cepat pun, khamis menjelma semula..
huhu...

selamat berhujung minggu..
moga minggu yang bermanfaat buat semua........^_^

11 comments:

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

yuhuuu....im back..tapi tataula brapa lama mood rajin update ni datang ahahah


alorrrr 3 AR kat umah ni pon suka timmmyyy...mbbekkk mbekkkk

Nad MamaZN said...

akeem mesti slalu tgk timmy time ni, hehe

Nafira usof said...

sonok juga bawa anak2 tengok kambing. dorang bukan selalu pon dpt tengok kambing~

Gieyana said...

Kite pin mls gk ni iena..tu yg kejap ada kejap x da..best kn blik kg..mcm2 ada..:)

MissNadia said...

mesti seronok dapat tgk kambing..

Fazil Hamid said...

timmy time...hehehe...

Lily@MamaZaraZareef said...

amnoi gigihnya budak2 tuh..smpai sudah proses ditunggu yek..klu kite pon lom tentu rajin nk tunggu selama tu..hihi

NzA said...

wah bagus3x...mesti kena berani sbb kalau nk korban lebih afdal si tuan badan tgk lembu disembelih...tgk darah yg mengalir....saban thn akak lalui tu......lama2 ok dah bila dh biasa.

ch@ said...

oih! tgk real dpn mata rupanya. ingat layan kartun kat tv. aqeem suka buat muka org geram ke dia.
ala akak buat je entry, rg taktau pun entry akak autopublish, ignore je apa org hendak kata, yg penting kita tahu apa yg kita buat.

kayyana said...

timmy time... hahahaha.. byknyeee timmy die... hehehe

LYAfrina said...

seronoklah dua beradik ni leh jumpa timmy depan2.. kakak asya tgk kot gambar /tv jje.. huhu