About

Thursday, May 29, 2014

.: AttenD majLis perKahwiNAN oFficemaTe @ MuaR :.

As salam...

Alhamdulillah..selesai sudah saat genting...
Tapi.... kerja takkan pernah habis, namanya pun makan gaji kan..
Bila la boleh bersara ye...hihi.. niat dah lama, tapi belum tiba lagi masa yang sesuai..
Redha'... ikhlaskan hati.... ^_^

Ok, nak sambung menulis blog ni..
Ini pun guna tab juga, balik rumah penat nak bukak lappy..
Ini ada draft n3, kasi bebel sket, then publish jer...

Kisahnya, majlis kenduri kahwin member ofis, sebelah suaminya..
Kenduri dia kt terengganu, tak dapat pergi, jadi kita terjah rumah lelaki @muar...

Kecil kecilan dan simple saja katanya..
Tapi, tetamu ramai jugeee... almaklum kat kampung kan...
Kemeriahan tetap dirasa...
Mak mertua dia pun baik orangnya, dapat nasi kenduri+kuih muih bekal bawa balik..
Terima kasih mak cik.. (macam la makcik tu baca blog ni kan..ihiks..)

Ok, cukup cukup la membebel ye
Kasi abadikan saja gambar gambar yang ada
1 day jadi kenangan terindah untuk dikenang ^_^

Date : 10 may 2014
Location : kg sabak awor, muar

Upss... awat gambar ni keluar dulu taktau..
Me & ofismate yang kawen tu... iza.. simple but very nice kan... :-)


Yeaa... dah sampai pun..

Jumpa tuan rumah dulu, emak mertuanya bertudung oren..


Kita makan dulu... sampai around 1pm.. sedang elok la kan..

Tengah2 makan pengantin sampai, rombongan dari terengganu 1 bas..tapi diorang dah sampai awal, menginap di sana..

Sweet... tak sangka dah jadi isteri orang ye kamu iza.. ihiks..

Anak2 layan makan... nyumnyumnyum...

Candid~

Auuuummm...

Rehat rehat jap sebelum balik... :-)

Kami - officemate, kecuali paling kiri, itu housemate member..


Jalan2 belakang rumah pengantin.. ada kandang kuda, lembu, kambing, ayam belanda..
Dah serupa zoo... best la anak2..
Panas cuaca, kejap je layan, pastu balikla kami..

Minta diri, balik.... menuju ke bandar melaka..
Alang2 dah lalu melaka kan, singgah la kejap..
Ooh mama pergi 1 family dan seorang ofismate..Acik Nana.. ^_^
Next sambung jalan2 kota melaka pulak.. ^_^

Sekian, terima kasih sudi singgah..

Selamat Pengantin Baru Iza dan pasangan ~
Moga bahgia hendaknya ye.. Amin....

7 comments:

::NureeN:: said...

cantik clr baju pengantin :)
smpi kemuor jerr attend kenduri... :)

NzA said...

musim cuti sk berderet2 terima kad jemputan kawin.....

aTieYusof Family said...

Selamat Pengantin BAru buat mereka.nampak meriah sangat.. mmg seronok kenduri kat kg.. suasana tu terasa..

Nad MamaZN said...

bestnya blkg umh pengantin ada mini zoo!

Nad MamaZN said...

bestnya blkg umh pengantin ada mini zoo!

LYAfrina said...

hihi,,kalo kat kg mmg mcm zoo..mcm2 ada kan..

tahniah buat ofismate eina..

Mar Mansor said...

selamat pengantin baru buat kawan tu..
baju pengantin sangat meriah kalernye