About

Tuesday, April 1, 2014

.: Zoo MeLaka : paRt 2 :.

As salam..

alahai... lama benar n3 ni tertangguh..
masa kian menghambat... susah benar nak curi masa bukak lappy kat rumah..
nak edit gambar dan karang cerita..
apa nak dikata, zaman kegemilangan berblog sudah jauh berlalu pergi..
mana ada kesempatan tu, kita selitkan sedikit untuk berblog ye..
^_^

cerita weekend yang sudah jauh berlalu..
sesi, jalan-jalan melaka..
singgah zoo melaka.. naik 'trem' meronda melihat haiwan-haiwan..
rasa tak puas juga sebenarnya.. tapi redha kan jerlah..
si anak-anak dah penat.. panas bandar melaka time tu..~

cerita ni dah lama kan, malas sudah nak membebelnya..
tempek gambar sudah.. yee..

trem sudah ready..tunggu time mengikut jadual ditetapkan..

kita mam aiskrim dulu ye.. dap eee.. =P

aiskrim no.1.. suka noo..

adik over excited.. orang belum naik la dik..~

ok, ready to go... see muka si abang, cuak, si abah yang tak habis-habis ambil gambar.. orang dah mula penuh, si abang risau si abah tertinggal trem.. ihiks..

last 1, peace yo!


tengok animal pun sekali lalu jer.. nak berjalan jauh jugak ni..










sikit-sikit saja disnap..
lepas dah meronda dengan trem.. kami turun meronda berjalan kaki.. tapi sekejap saja.. penat lah~
terus ajak ke show time.. sebab masa hampir tiba..
time tengok show, si adik dah lena.
si abang je gigih tengok..
dia memang suka.. ^_^

siap tepuk2 tangan lagi, menunjukkan kekaguman pada haiwan yang buat pertunjukan tu..

kisahnya tengok show..
next time la sambung ye... tak sempat nak edit gambo ler..huu...

p/s esok rabu, jump Mak.. yeaa ~ ^_^

11 comments:

NzA said...

zoo melaka mmg best..masa abg farouk baya2 arif mmg setiap bln p zoo melaka.....

Nad MamaZN said...

lama dah kot tak masuk zoo melaka ni
sejak sekolah rendah
tu pun sbb ada rombongan sekolah

Iela Fazielah said...

happy anak2 tgk binatang.. ramai turun melaka ye bercuti... iena nmpak ceria pakai bj warna turqoise... mmg menaikkan seri la warna ni

Zura@Iwan said...

sm la..
kita pon ikut mood nk update ha..
kureng berblog skrg..hehe

mmg best gk naik trem ni..
tk larat nk jln kan..

Rizziela said...

bila la boleh bawa anak2 sy g zoo melaka ni lg

::NureeN:: said...

last p zoo melaka tahun 1992 kot
mmg lama gila
tu pon rombongan sek ren
nak terjah dr png ni mcm jauh plak, tp insyaALLAH akan diusulkan hehee

Nafira usof said...

kalo ade anak baya2 ginnih memang seronok ajak pergi zoo kan~ meriah jer mulut dorang.. hehehe

eima said...

dulu murah je ... skrg ni mahai pi zoo melaka ..pengurusan baru ...

tp besh jugak sbb besar byk haiwan

Gieyana said...

x pernah pegi zoo ni lagi..selalunya g zoo tepeng jer smpai dh jemu dh haa..:)

mummy_ayu said...

seronok nya..Ian pun sibuk ajak gie zoo hari tu.but panas sgt la..kalu nak gie zoo..kena gie pagi sikit..kan?

Ms Haslina said...

masa kecik-kecik dulu je pernah pergi zoo melaka.
melawat zoo mmg best sebab anak-anak dapat tengok haiwan hidup.
mesti seronok anak-anak ina kan.