About

Friday, April 25, 2014

.: di taDika :.

As salam...

Salam jumaat kengkawan...
Herm... ntah bila nak ada kelapangan semacam dulu...
Sekarang masa terasa singkat, disingkatkan lagi dengan banyak perkara yang kita nak buat..
Kerja ofis yang takkan pernah habis, kerja rumah juga yang takkan pernah habis..
Sekarang mencari waktu untuk sesi menjahit pula..
Yaaa.... sudah menghampiri ramadhan kan...

Tahun ni, ada pula yang menempah baju, setakad 4,5 pasang boleh la...
Diri sendiri dan family sendiri lagi..
Tak terkejar dek tangan nanti..
Time weekend je pun nak menjahit pun...
*****

Berbalik tajuk... ceritanya di tadika arif..
Eh takde cerita sangat pun, cuma nak abadikan 2,3 keping gambarnya di tadika..
Group wassap AJK tadika, en abah la AJK nye.. mama idak...


Ooh perkembangam arif, setakad ni okok saja..
Cuma bab bersosial ni dia kurang sket kata cikgu..
Dia pemalu dan susah nak cakap lebih2..
Kalau dia nak sesuatu, cikgu akan tanya dia berulang kali nak bagi di cakap lebih sket..

Bab belajar, bila bagi tugasan, dia cepat siapkan..
Alhamdulillah...
Bab makan?
Haha.. yang ni dia tak segan, mesti dia menambah..
Ada sampai 3 kali menambah kata cikgu , adoooi kamu kan ayep... memang la.. :P
Bila balik, mama tanya, hari ni makan tambah tak?
Ayep mintak tambah, 2 kali je mama... hahaha.. ayep ayep.....
Takpe la ayep, janji kamu happy, setakad ni takde la sampai obes kot..

Piccas di bawah ni agak lama dah..
Sekarang tadikanya sudah berwajah baru, sudah ubahsuai dapur dan mengecat..
Sesi gotong royong dibuat semasa cuti sekolah lalu...
En abah turut serta, next time tempek gambarnya disini ye.. :-)

Meh tempek pic apa yang ada...
Sesi belajar membuat sandwich :-)..comel mereka..

Ayep makan..sedap eee... :P






Gambar2 semasa sesi pengagihan goodies bag birthdaynya mac lalu..
Arif suka buat muka blur..
Time ni 2 kelas bergabung, 5tahun dan 6tahun...
Arif happy sangat, tapi wajahnya macam tak happy jerkan..hahaha..
Kawan2 nya yang terlebih happy :-)
Moga ada peluang potong kek pula tahun depan ye... amin...

*pic credit to cikgu2 arif di tadika ..rajin menyenap dan wassap :-)

P.s selamat berhujung minggu, enjoy ur weekend! :-)

6 comments:

Nad MamaZN said...

setiap gmbr mmg senang nak cari mana 1 arif hahaha..! blur blur je dia ek.. saje je tu sbnrnya arif hepi kan arif kan? :)

Rizziela said...

bestnya..buat sandwich sendiri kan :D

Ms Haslina said...

salam eina. wah abang dah masuk sekolah tadika.
moga sentiasa rajin dan happy pergi kesekolah.

Nafira usof said...

tergelak2 zura baca perkembangan abang long.. lagi2 bab makan bertambah dia. takpe lah.. dia tengah ade selera nak makan. kang dia dh start aktif kat sekolah, susut lah badan dia tuh. :)

Ena said...

Tengok badan la kan ayep.. heheh
Seronok bila anak selera makan..
Janagan jadi mcm kakak kat rumah tu hah..
Makan kdg kena paksa.. huhu

NzA said...

Syukurlah arif selera makan..xmcm abg farouk...tgk mknan mcm tgk ubat...adeh.
InsyaAllah, moga arif membesar menjadi seorg ank yg cemerlang .....