About

Tuesday, April 8, 2014

.: baLik kamPung TaNpa paSangan :.

As salam..

Salam hari Selasa...
kisahnya balik kampung, kedah sebelum bermula cuti sekolah lalu..
kami balik 3 beradik, mama-kakak-adik tanpa pasangan masing-masing..
anak-anak saja di bawa..hehe..
naik cik Alza.. muat saja..si abang arif dan amzar di belakang sekali..
tengah, mama-akeem-kakak-aina, depan, adik dan anaknya harith (carseat)..
Alhamdulillah.. selamat sampai kami semua..
seronok juga sesekali balik ber-3 beradik..^_^
pasangan masing-masing tak dapat cuti..
en abah pun cuti beku.. kalau tidak memang plan mau balik dengan dia..

tiada cerita special pun ni, sekadar tempek-tempek random pic dari HP ni haa..
sepanjang di kampung~
lets see..
perjalanan balik.. singgah RnR ~ kita makan dulu..

di kampung.. dapat hadiah dari maknjang.. tq mak njang~ ^_^

baju tak sempat bertukar, sampai dah lewat malam.. bangun pagi, terus terjah main pasir.. wuu..

budak yang ceria.. jadi daya penarik dan perhatian di kala ini, dia yang paling kecil.. comel, bolat~harith huzaifah~

awal pagi, sudah merasmikan buku dan colour hadiah dari maknjang~

kawan baik dan bergaduh dan baik.. akeem vs aina~

otw balik KL semula.. harith di depan~ co-pilot yang behaved -akeem yang lena diulit mimpi-abang arif dan amzar (panas di belakang kata mereka..huu)
3 beradik di perantauan (Mama-Kakak-Adik)... sesekali balik bersama seronok juga..
kalaulah, raya nanti dapat balik konvoi sama-sama kan best..hu~
nak merancang awal tak boleh, harap-harap sajalah ada kesempatan tu.. Amin..

p/s first time setelah berkahwin ni, balik kampung tanpa suami.. ^_^

10 comments:

Rizziela said...

memang kalau ramai2..meriah sepanjang perjalanan kan :D

Masya said...

sesekalai.. jd berdikarilah jadinya... tanpa pasangan ...

Ct Norfatimah said...

mmg seronok blk kg...lbh seronok kalau psggn masing2 ada skali kn....raya nnt harap2 dpt bekumpul semua ye...amin....

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

kita weekend br ni blk kg suami tk ikut...ada tournament volleyball kt ipoh..tp kira byk kali gk le penah blk kg tnpa suami...hikss...

Nad MamaZN said...

seronol balik reramai :)
naseb harith pun good boy je
takde cari mak dia :)

Nad MamaZN said...

seronol balik reramai :)
naseb harith pun good boy je
takde cari mak dia :)

nieda said...

Balik kg mmg best...suasana di kg buatkn teringat2 kab

Iela Fazielah said...

xpe....yg pertama kali nnt jadi next time pulak... seronok kan?? ila dah biasa blk kmpg xde pakwe...tp kampg ai dekat..hihih

Nafira usof said...

hehehehe.. zura kalo balik umah mak sendiri boleh tanpa suami.. tapi kalo balik n duduk umah mertua tanpa suami memang susah sket nak handle diri sendiri dan anak2.
kalo kt umah mak sendirik.. anak2 ade orang tolong sama2 jaga.. hehehehehe.

Cho Zila said...

ni selalu berlaku sebabnyr lebih mudah tanpa suami .. senang nak enjoy katak... meronda adik beradik...