About

Tuesday, March 18, 2014

.: Z00 MeLaka :.

As salam..

Salam hari Selasa..
Mengabadikan cerita yang tertangguh..
sesi jalan-jalan bandar melaka..
sebahagian dulu edisi di Zoo Melaka... 
(gara-gara tak sempat nak edit gambar..huu.. masa mencemburui ku..wuu..)
nak celoteh pun no idea dah..
idea lari weekend ni..(time draft n3 ni..hee..)
so, layan jer, gambar yang ada ye...
komen : zoo melaka best....! ^_^

pintu utama~

jalan menuju ke pintu zoo... dari tapak parking kereta..^_^.. jamu mata sket..
habuan untuk anak-anak.. topi berspek~..hee~

depan ni pun mau bergambo..hee~ panas woo... time ni...


tiket. masuk dewasa =RM15 (eh kalau tak salah la, lupa dah.. aiyoo..=P), kanak-kanak baya arif tu =RM6
masuk masuk tu, camera bertukar tangan..
kasi mama pula interframe..hehe~

akeem no mood lagi, sebab mengantuk.. hoho~

ooh time kami keluar datang ke Zoo ni, dah around 1130am,  checkout hotel, then terjah Zoo terus.. hakeem tidur dalam kereta otw ke sini..itu yang moody je tu..hee~

elok-elok masuk je, kiri kanan ada burung Nuri yang cantik-cantik belaka.. suka tengok~

mau berkepit sajalah di akeem ni, mamai lagi..huu~

cantik kan..

tupai pun ada ^_^

mama balik semula pegang camera..ihiks~

jom kita.. terjah ke dalam sana~

budak ni, mau dukung saja sepanjang di zoo tu, penat si abah tu.. sian.. tapi apa nak buat kan.. timing memang tak kena betui la..hee~

sementara tunggu train datang.. intai-intai animal yang berhampiran..
disebabkan akeem yang moody, dan nak berdukung jer..
jadinya, pilihan terbaik.. naik train jerlah kami untuk melawat sekitar kawasan dalam Zoo Melaka tu..
luas juga kawasannya, better naik train kan..(eh orang panggil train ke eh.. ada istilah lainla..adooi ntah nape la ingatan ni, boleh lupa pulak dah..isk..isk.. dah tua setahun terus jadi gini =P)

nanti sambung lagi ye.. huhu~

..to be continue... =P

p/s terima kasih sudi singgah~

6 comments:

Nad MamaZN said...

trem kot ek kak? hehe.. mcm kt zoo negara tu.. ala train pun org paham kot kak, takpe... hehe..

best la, xpenah lg bwk budak2 ni p zoo melaka..lg murah berganda2 dr zoo negara

Zura@Iwan said...

tk kena timing la plak ye
akeem moody..
tk per naik train je..
tk la penat mama n abah nk dukung ye..
hehe..

Nafira usof said...

wahhh... bagus gak bawa anak2 gi zoo, dpt berkenalan dengan bintang2.. mamapapa pon tumpang sekaki.

NzA said...

Zoo melaka mmg best. Setiap kali ke sana mmg akak naik trem. Xlarat nk menapak tapi xpuaslh nk tgk binatang.

Masya said...

zoo melaka ni bersihkan.. besar kemain lg.. cian abah kene bwk beg galas.. kene dukung adik lg.. naik train je lah klu dah penat hihihihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..hari tu p melaka tak sempat nak singgah sini..