About

Wednesday, March 5, 2014

.: WW : DoMinaN :.

As salam...

Antara si abang dan si adik..

Si adik lebih menguasai berbanding si abang..
Cepat bertindak pun dia jugak, dalam perebutan apa-apa kebelakangan ni..
Penyudahnya, si abang yang menangis dulu...
sebab tangan si adik lagi laju mencebuk si abang..ngee..


See, semasa tidur pun, nampak tak...?
Si adik yang lebih menguasai... hehe..
Akeem akeem.. tak padan dengan saiz..
kecil kecil cili padi betul.. =P

p/s aduyai... sejak si adik dah bijak bistari ni, pandai menjawab, pandai berbalah, pandai ajak bergaduh, pandai mengambil hati, pandai cemburu, pandai nak curi perhatian, pandai....... segalanya lah.. penatnye lah si mama, asyik keluar suara tarzan jer, tak si abang, si adik yang kena jerit.. =P .. adat.. sementara anak nak membesar kan, kena lalui semua ni... sejak ber anak dua ni lagilah.. ^_^

oooh yang bestnya si adik, dah pandai baca doa makan, alolo..kiut ajer sebutan dia, penuh bacaan tapi pelat, ujung2 je dapat..heee..

14 comments:

mummy_ayu said...

biasa la tu...sama2 naik kata org..
but time2 mcm nie la.yg paling best..kan Eina!
morning dear & happy working!!

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..bijaknye adik..dh pndai baca doa makan ye..zareef tak tau baca lagi..tau tadah tangan jek..kikiki

Nad MamaZN said...

Mmg gitu kot ek.. Yg kt umah ni gitu jugak.. Abang je asek kena mengalah..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sukanye tengok badan Arif ni..semangat..bijaknye akeem dah pandai baca doa makan..Good boy..^^

ch@ said...

comel je. adik tu sebaya adli tapi adli pun da jadi abang makanya mmg btl la adik lebih menguasai. arrizqi mmg ganas, suka menyakat dan suka buat sukati dia ja. sama perangai dgn akeem. adli da jadi ciwek, kija nak nangis ja.

aTieYusof Family said...

hihihi..ganazz jgk nampak c adik tido ni...hehe..biasalah kan, tgh lasak...:)

eima said...

yg nomot 2 mmg gitu kot ..alisha pun sama ... die jth sendrik pun die tdh abg die buat ... even abg kat dlm rumah die kat luar ngan mama... pastu terjatuh die tdh abg pastu ... die tkr topik kate abg die buat kaki die td ... hiiishshhh

Cho Zila said...

ha... ha.. adik beradik memang gitu.. walaupun gitu akhirnya mereka memang sayang menyayang...

Torascool said...

salam kenal dan follow
torascool(dot)blogspot(dot)com

AfRiNaHaRiZ said...

betul la ina..yg bongsu mmg lebih menguasai...sama la kita...:))

Zura@Iwan said...

selalu mcm tu kan
abg akan beralah dr adik..hehe

Nafira usof said...

Alahaiii.. comelnye 2 2 tido.. hehehe

Anak2 zura pon camtu lah.. tak kakak buat hal, adik yang buat hal.. ade jer bende nk buat mamanye jadik tarzan.

Iela Fazielah said...

comelnyer..... biasala...abg mesti kena byk beralah utk adik..kalau x...pening kepala diaorg bergaduh...

NzA said...

kesian abang kena buli dgn adik.sabar ye abg.....
akak xdpt rasai pngalaman camni sbb 3Farah tu pompuan..mrk mcm kembar....jrg sgt2 brgaduh....