About

Thursday, March 13, 2014

.: SamBung Jalan-jaLan @ Bandar Melaka :.

As salam..

... sambung cerita Selasa..
sebenarnya Melaka ni, luas juga kawasan dan tempat-tempat yang boleh dilawati..
tapi disebabkan masa terhad, kami semata-mata berada di kawasan dataran A-farmosa tu saja..
tiada berjalan dah jauh dari kawasan tu..
tak larat, plus masa dah lewat petang kan..huu~

apapun enjoy juga.. cuma terkilan sikit jer.. (apapun, boleh jer next time datang lagi kan..)

as usual, biarlah gambar jer berbicara..
buat stok n3 weekly ni, penat dah nak taip panjang-panjang..hehe~
 
suka benar si abang, dapat posing sebelah kereta kebal ni, kekunun buat muka garang lah tu.. tapi..hehe.. lain je abang.. =P

my heroes~

dak akeem  mood tarak ok, mau dukung saja.. turun pun sebab ada meow ni.. dia penggemar kucing..hee~

mama pulak mau posing, anak2 takmau layan langsung dah..haha~posing sebelah kereta ni, teringat kenangan zaman bujang, around 2004 kot, posing di tempat yang sama, cenggini la gaya posing..hahaha..=P.. datang dengan kawan sepusat tuisyen (waktu tu, kerja pusat tuisyen, kerja pertama sehabis belajar dulu..)

Kereta Tunku Abd Rahman~

my heroes je posing, tengok gambar depa ni,, rasa jeles pula.. alangkah bagusnya kalau mama terselit kat sebelah tu, orang ramai je kat area tu, tapi i is segan nak minta tolong orang snapkan gambar.,,,huu.. tulah ..orang yang malu, rugi la jawabnya..ngee..

ada pula orang jual seruling sempoi kat dalam tu, 1 =RM 1.. beli la 2 utk akeem dan arif.. ^_^

beli juga FM 3ketul = RM10..hee~ dah ada depan mata, beli saja la... =P

mat-mat motor, ada apa program taktau la depa ni, berbaris lawa~
dah lewat pun, nak magrib dah..around 730pm.. singgah sekejap kat Mahkota Parade ni..

tak sopink dan jalan-jalan pun kat dalam ni..cuma pekena KFC jer.. melayan permintaan anak..

selesai.. jom balik bilik jom..fenaaat...

dah sampai hotel, lega.. nak rest..kepala nyut nyut..huu.. oooh bantal anak-anak.. wajib bawa ye, tu dah kira lebih kurang bantal busuk tu.. nak bermalam di mana-mana wajib bawa..hehe~
ok, nanti sambung kisahnya di next day.. aktiviti selepas checkout dan sebelum gerak balik KL..

...to be continue...

p/s Pls pray for MH 370 :(

9 comments:

Nad MamaZN said...

best la kak ...
melaka ni xjemu p kan.
mcm ch gak
tp tu ka sure pack lg2 cuti skolah

Zura@Iwan said...

saya pergi melaka lama dh..
masa tahun 2009 kot..masa tu Irfan pun tk de lg..hehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye jalan2 Melaka...Banyak tempat2 yg menarik kat Melaka kan..teringin lagi nak ke sana...

aTieYusof Family said...

A Famosa ni mmg wajib lawat klu dah ada di Bandar Melaka kan... seronok budak2..:)

Nafira usof said...

seronoknyeeee..
nak try plan melawat negeri melaka jugak lah nanti..:)

NzA said...

sejak dulu akak mmg suka melaka....byk tmpt yg menarik serta berdekatan antara satu sama lain.....
Esok akak ke melaka lagi.....

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam.Pernah sampai melaka masa bujang dulu...lama dah :)

Cho Zila said...

akak dah lama tak pergi Melaka.. nak pergi ooo tenogk gambar2ni...

MaMa Chantique said...

Huhu lamanya x g melaka..seronok tgk gambar2 ni..ni yg rasa nak plan cuti2 kat melaka ni...tq sis for nice picture..