About

Monday, March 31, 2014

.: PoTong Kek : UsRah : baCaaN yaSin & jaMuan :.

As salam..

Salam hari Isnin permulaan minggu..
last day di bulan Mac, esok dah masuk April..
huu.. pantasnya masa berlalu..
berlalu sudah bulan kelahiran kami dua beranak, mama dan Arif ^_^

balik kampung baru ni sempat la sambut together2x..
kek sponser by kakak no.3, dia buatkan.. 
abang ipar dan anak kakak no.3 pun birthday bulan mac juga..
ditambah pula seorang lagi anak kakak no.4, birthday bulan yang sama.. meriah la birthday boys n girls bulan Mac ni... ^_^
(mama-arif-abang wahab (ipar)-khayra-kak yong wahiza-amzar (anak-anak saudara)- 6 orang = 6 btg lilin tapi tak tiup pun.. action jer.. hehe..)

"moga panjang umur, murah rezeki buat kami sekalian.. Amin.."


kek kukus 2 layer.. super duper yummey.. time kasey kak... mak tam kpd budak2 ni.. ^_^

akeem yang sibuk menyelit.. anak-anak jerlah interframe.. mak-mak takmo..Arif (genap 5 tahun), Amzar (genap 6 tahun) dan khaiyra (genap 7 tahun).. herm.. sedang elok jer, berturutan tahunnya.. ^_^)

6 budak kiut bersama kek mabeles.. ^_^

penuh aksi bab nak potong kek pun ye.. ihiks..

makan time... serbu.... sekejap je habis separuh kek..hee~

aina yang comot.. akeem yang belum comot.. bersama paksu~ abah takde..huu :(

sepupu yang lain~happy anak-anak walau sambut cuma mereka-mereka sahaja..
oooh balik kampung baru-baru ni without en abah..
en abah coti beku kan.. redha jerlah kena tinggai..
kami yang balik bersama..
adik dan anaknya
kakak no.4 dan 2 dari 4 anaknya (2 lagi sekolah time tu)
mama dan 2 anak..
muat 3 sekeluarga kami tanpa pasangan masing-masing dalam sebuah kereta..
hehe...boleh saja.. muat saja.. dari KL-KEdah-KL..Alhamdulillah..

ooh sambutan potong kek tu berlangsung pada, sabtu 22.03.14 sebelah tengahari..
elok sebelah petang ada majlis mak dan kawan-kawannya, datang untuk usrah dan bacaan yasin
dan bersempena dengan mak nak tunaikan umrah juga, pada 2 April nanti..
Moga dipermudahkan perjalanan dan urusan mak hendaknya.. Amin...

gambar semasa majlis usrah dan bacaan yasin tidak pula diambil..
time tu sibuk di dapur..terperangkap kat hujung dapur
ini gambar ehsan dari hp adik, itu pun dia ambil gambar dah nak habis majlis dah...
gambar tuan rumah baru nak menjamu selera (petang) dan gambar makanan..

Alhamdulillah, balik kali ni, sempat berkumpul 5 beradik kami, kecuali sorang kakak tak balik.. :( .. ooh yg tengah makan tu, kakak sulong mama dan yang sorang bhgn depan tu, kakak no. 4.. ^_^ (adik lagi beso dari kakak2.. hohoho. =P)

menu hidangan jamuan petang ~ mee kuah (resepi mak yang mabeles), agar-agar dan tembikai..+air oren..

time majlis dah selesai, baru sempat nak snap gambar.. ini dah tinggal beberapa je lagi kawan-kawan mak yang belum balik.. si montel harith bersama kakak khayra..
Alhamdulillah majlis berjalan lancar..
moga dipermudahkan urusan mak untuk menunaikan umrah 2 April nanti..
ooh akan jumpa mak lagi, 2 April nanti di KLIA sebelum mak berangkat..
Moga kesihatan mak baik-baik saja.. Amin..

p/s tak puas balik kampung, rasa masa berlalu sekejap sangat.. macam hendak balik lagi, dengan en abah pula..jom plan en abah...! hehe..

8 comments:

Nad MamaZN said...

seronoknya balik kg
kumpul reramai ngan adekbradek kan :)

Rizziela said...

meriahlah potong kek ramai2kan...mesti kek x cukup tu

eima said...

balik kedah ek ..klu kat kedah mee kuah ni mmg terbaik la ... rindu gak kg ni ...

Nafira usof said...

balik kampung memang bestkan!
blk lama pon x puas kan~
Zura pon dh lama x balik kampung neh. rindu sangat2~

Ct Norfatimah said...

Alhamdulillah... Dpt gak bkumpul reramai...smoga mak slamat pergi n Blk ummah n dpermudahkn sgala urusan

kayyana said...

wah meriahnye.. seronoknye dapat berkumpul macam ni.

NzA said...

wah meriah ye smbut besday dgn sepupu sepapat....
2lhkan trkdg kengkangan masa n kerja memaksa kita trpaksa pndai2 bawa diri...akak dh trbiasa blk kg dgn ank2 tnpa ayah.

Selamat berangkat utk bonda eina..moga dipermudahkan......

Cho Zila said...

meriah.. meriah cam gini.. mesti sedapkan masakan istimewa mi kuahtu...