About

Tuesday, March 11, 2014

.: PeTang saBtu - jaLan2 MeLaka :.

As salam...

Salam hari Selasa..

Ooooh baru ada kesempatan nak stori cerita last2 weekend..
sesi jenjalan ke Bandar Melaka..
tidaklah berjalan mana pun, lepas kenduri, cari Hotel yang telah di book awal..
beli deal online @ livingsocial, RM99/N (Hallmark View Hotel, Melaka)
sesat barat juga mulanya, mujur ada ada member untuk tanyakan arah tuju
jumpa juga akhirnya hotel tu, haha..
sebab dah lewat sedikit dari masa sepatutnya, jadinya..
time keluar jenjalan bandar melaka pun, delay jugak..
around 6pm baru keluar dari hotel..huu~  

sudah la kepala ni, sedikit ting tong.. nyut nyut..
tapi bukan selalu boleh ada kesempatan nak berjalan kan..
tolak tepi sakit kepala tu.. anak-anak pun mood tak berapa nak OK sangat..
lemau, akeem tertido dalam kereta otw nak keluar tu..
arif pun belum tido seharian..
jadi mood bergambar dan jalan-jalan tu, so..so.. jer.. =P
cuaca pula panasss... 

nak kena repeat jalan-jalan melaka ni..hehe~

ok, moh tempek sebahagian dulu gambar yang ada..
bebel sket sudaah... sebahagian lagi, khamis nanti ye.. huu~

sesi mengupload gambar makan masa sungguh.. sabar jerlah..huu~

saja snap.. sudah sampai ke Bandar Melaka..hoyee..

akeem tertidur sambil duduk, kesian.. elok dah sampai kena kejutkan pulak..

Menara Taming Sari, dapat tengok jerlah.. arif tu, semedangnya tak berani nak mencuba..huu~

ooh lalu-lalu dari dalam kereta nampak boat ni, rasanya nak g Indon kot..ngee~ tak berapa pasti =P

pusing 2 kali cari parking, full..jadinya singgah parking kat Mahkota Parade .. RM3/3jam pertama kalau tak salah..hee~

cantiklah area Dataran Pahlawan ni..

no mood~

posing skettt ^_^

candid~

dah petang-petang ni, pakai ringkas2 sudah si anak-anak ^_^

aktiviti petang~

anak takde mood nak bergambo, mama tu gagahkan juga senyum walau kepala berat jer rasa..huu~

kereta lembu.. hikhik..nak jugak bergambar disini ^_^

suasana petang yang meriah dengan beca~ tak sampai hati nak naik la, kami ber-4.. berat weeh kalau nak sekali jalan..haha..

ada replika dinasour.. dari jauh suka si akeem, dekat takut pula.. si abang langsung takmau mendekat..hu~

aaauuummm... =P

peace yoo..=P

see.. anak-anak tak bagi kerjasama langsung, depa dah penat tu..hee~
jalan depan sket.. ada bahtera merdeka ~
ada persembahan theater kat dalam tu.. cerita sejarah dalam bentuk theater dan penonton boleh merasai seolah-olah real kot.. seperti kata promo-nya.. ^_^.. teringin nak tengok, tapi dgn kepala tingtong, dan anak-anak tak cukup rehat tu, malas la.. show time seperti jadual di bawah ni..

tiket masuk agak mahal, tapi rasanya berbaloi kot.. kot jerlah, sebab mana pun tak sempat nak saksikan sendiri..hee~

selagi tak habis minuman tu, selagi tu disedut... haus sangat ye..

last pic for this n3.. sambung tempek pic di n3 berikutnya lah.. dah banyak ni..hehe~
babai... to be continue... 

P/s Please pray for MH370... :(

5 comments:

Nad MamaZN said...

penat sgt arif n akeem tu
sbb pg dh p kenduri kan..
rasanya klu dr pg mmg dh trus berjalan, dorg ok tu..
mmg kena repeat lg nmpk nya ;)

hotel tu ok kak? kt area mana ye?

Iela Fazielah said...

teringat jln2 melaka 2012 ms ngandungkan imran... bestkan...smapai sakit kaki... aritu turun melaka xjln pun..lalu je... tp ptg2 jln mmg best

aTieYusof Family said...

Belum pernah smpai Bandar Melaka walaupun suami org Jasin..hehe..
tapi tulah cuaca panas sgt skrg ni..

Nafira usof said...

Teringin nak gi melaka juga.
pernah pergi sekali jer dulu.. tu pon masa zaman belajar2 dulu. :)

Lily@MamaZaraZareef said...

siannya eina..kalau sakit kepala mmg takde mood nak happy2 sakan kan..takpe..next time leh repeat jalan2 melaka..stay lame sket baru puas jalan kan..hihihhi