About

Monday, March 10, 2014

.: ASah baKat :.

As salam..
Please pray for MH 370 :(

Salam hari Isnin..
cepatnya masa berlalu.. sudah 10 Mac?
6 days lagi, my anak sulong bakal beranjak ke usia 5 tahun..
si abang Arif Haidar.. herm... mamanya pun bakal beranjak usia setahun lagi, lagi 4 hari ^_^

yang tak sabarnya.. next week mau balik kampung.. hoyeee... bhoyee...! 
boleh sambut besday arif bersama-sama kat kampung
ada 2 lagi sepupu arif yang besday bulan Mac ni..
^_^

*******
ok, back to tajuk
asah bakat la sangat kan.. hehe..
saja taktau nak letak tajuk..
bakat apa?..bakat mengambil gambar.. hahaha..
bukan bakat pun, asal boleh jer..
jarang-jarang merajinkan diri tukar lensa camera ni..
jenis lensa apa pun tak ingat dah aiih... yang pasti, kalau nak ambil gambar ala potret gitu
sesuai guna lensa ni.. weeii.. (malas nak godek-godek cari info, cari jenis lensa ni =P)

sesi mengasah bakat dirumah saja..
shoot potret wajah si anak-anak..
layan jerler.. cari modal nak update blog.. hahaha...! =P

hakeem menikmati nasi goreng sempoi si mama =P

wajahnya tulus mulus, macam baik jer kan.. melasak jugak budak ni..hee~

sedap eeeii nasi mama goreng ^_^

fokus pada camera, bagus!

makan sendiri macam ni lah, habis sepah semua .. janji masuk mulut banyak juga...
si abang di mana?


minta nak makan nasi depan TV..
issh la, anak... tak kasi kang, merajuk takmau makan pulak.. layankan jerlah..
dah la tak berbaju..

nasi goreng 'o' dari mama.. campur telur ja.. sayur pun takada.. haissh.. mama..mama.. =P


abang selera jer..macamana pun, janji ada rasa.. hehe..

makin selera sekarang dia, makan malam pun, boleh bertambah-tambah..heee~huu~
tak ada bakat pun mengambil gambar
sekadar snap gambar anak-anak jer..
setakad anak dua ni, masih mampu je melayan peel, rajin menyenap ni..
1 day kalau Allah murahkan rezeki dapat anak lagi seorang
taktau la mampu ke idak lagi nak melayan peel rajin menyenap ni.. hehe..
sementara rajin ni, kita layankan ajer.. ^_^

dah tu jer nak bebel hari Isnin ni..
terima kasih sudi singgah sini.. ^_^

6 comments:

Nad MamaZN said...

bak kata org jawa... prektis mek perfek kak
hihihi :)

Cho Zila said...

akakk memang kagum kalau orang pandai ambik gambarni.. akak ambik gambar sesuka hati.. suami selalu komplen... tapi suruh dia ambik tak nak.. dari blog akak kosong akak hentamjer ambek gambar..

Nafira usof said...

wajah adik tuh nampak tulus jer.. hehehe
seleranye abang long makan.. naik terliur tengok dia makan.. hehehe

kadang2 kebolehan kita nih kena diasah juga.. baru leh dpt hasil yang bagus kan~

Imani Iwani said...

cantik :)
saya pun sama suka amek gmbr terutama pic ank2..hehe..

lovelywa said...

wahh comelnye si adik..sihat abg dia ye..hehe

Lily@MamaZaraZareef said...

ohhh...bday mama dgn bday abg arif dekat2 je ye..bestnye..kite anak ketiga nilah baru dpt baby lahir bulan sama ngan mama...klu ada rezeki share tarikh bday mesti lagi best kan..kikiki