About

Friday, March 7, 2014

.: AktiViti yang saMa, gamBar & wakTu berbEza :.

As salam..

SaLam Jumaat yang mulia..

balik, balik kan... ke sini lah kami..
if......
weekend tak sempat berjalan ke mana-mana lokasi (yang jauh sikit dari rumah)
means kalau en abah ada hal, or memang takmau berjalan ke mana..
lokasi yang kami akan tuju.. kalau tak waktu pagi, waktu petang lah...
iaitu, kawasan reakreasi paling dekat dengan rumah..
Taman Bukit Jalil....! 

hahaha... tak terhitung berapa kali dah..
cerita kami ke Taman Bukit Jalil ni terabadi kat belog ni..ihiks..
lantak kan... ngee.. ada juga beberapa kali sebelum ni, tapi tak sempat nak coret pun walau..
banyak gambar sebenarnya di ambil di hari yang berbeza..
tapi dah lama sangat, malas nak edit =P

ok layankan jer, snap-snap semasa pergian kami baru-baru ni...
(weekend minggu lalu-lalu)
walau lokasi dan aktiviti yang sama
tapi.... gambar dan waktunya adalah berbeza kan.. ^_^

Aktiviti paling digemari anak-anak..
bagi ikan keli makan
(makanan ikan boleh dibeli di pintu masuk Taman ni, beli saiz paling kecil RM2 sebungkus...hehe..)

sekawan ikan keli~

happy dua beradik ni dapat kasi ikan makan~

pemandangan yang cantik~ saya suka saya suka~ ^_^

aktiviti mereka, bermain BOLA~

sempat juga tu.. ada pasangan pengantin ber photoshoot.. di sini memang lokasi terbaek untuk photoshoot tau..cantik sangat.. rekemen! ^_^..tambah-tambah untuk pasangan pengantin baru...memang cantiklah!

akeem yang tak sudah dengan hausnya... habis air sebotol~
si abah jerlah melayan anak bermain bola..
si mama, releks jer... oooh tak la releks mana, monitor si adik akeem tu..
bukan boleh harap dan dibiarkan...kena pantau ajer..
^_^


sekian, kisahnya sepetang di Bukit Jalil..
aktiviti yang sama, cuma gambar dan waktunya saja yang berbeza ^_^

terima kasih sudi singgah..

p.s happy weekend and have a nice day! ^_^

8 comments:

Nad MamaZN said...

Ahaha
Abg arif muat lg ke kak bju tu?
Hihihi

Zura@Iwan said...

tak per..pergi tmpt yg sm pun kn
ada juga tmpt nk beriadah bersama keluarga...best gk tu..

eima said...

ok la dr dok rumah je .. beriadah gini pun budak ngan mak budak dah syok

mamaarifakeem said...

Nad;
Muat2 jer tu ha, kalau tunduk sket, dh nmpk vontot..hee.. maknye gagah nak pakaikan jugak, nak jugak sedondon..hee..

Zura ;
Tu la, g yg dkt rumah, tak perlu masa yg panjang, anak happy jugak :-).. itu ygbpenting!

NzA said...

hik3x...sama lama aktiviti kami masa 5F masih kecik..mmg pergi tmpt yg sama setiap kali weekend....yg pnting mrk seronok.....skrg 4F dh besar so pot kami shopping .....

Cho Zila said...

ooo akak dah lama tak ke situ.. ada ikan keli yerk.. nanti nak singgah sini ler padahal idakler jauh ngat ngan rumahpun...

Masya said...

kalau dkt nak jgk sy pergi tau... x kisahlah janji keluar..

Iela Fazielah said...

xpernah gi tmn bukit jlil ni..tp selalu lalu bila nak ke KL... nampak menarik