About

Monday, March 17, 2014

.: 16.03.14 : AriF was 5 years OLd ! :.

As salam..

Salam Hari Isnin..
semalam, tanggal 16.03.14 - genap usia si abang arif... 5tahun !
Happy Birthday sayang !

Harapan mama..
"Semoga kamu terus dikekalkan kesihatan yang baik dan 
membesar menjadi anak yang soleh serta bijak pandai.."
Amin..

potret wajah nya yang dia sendiri suruh mama snap kan.. weeii~ (aktiviti dalam kereta, otw balik ke rumah)

versi perlbagai aksi =P
birthday tahun ni, plan untuk diraikan di kampung halaman saja..
kumpul sambut bersama 2 sepupunya yang hari lahir jatuh pada mac juga..
bukanlah sambutan yang beriya.. cuma suka-suka berkumpul makan bersama..
dan potong kek juga (in sha Allah) sekadar cukup syarat saja..^_^

apapun untuk kawan-kawan tadika ada juga prepare something..
just goodies bag untuk mereka..
tadika arif ada 2 sesi, pagi dan petang, dan untuk sesi pagi sahaja ada 2 kelas, 
total 46 pax  untuk sesi pagi..
so, mama sedia kan 48 pax goodies bag.. saja kasi extra 2 beg..
(hari ni la, edarkan kepada kawan-kawannya)
sebahagian dari goodies bag berkenaan.. ada juga belikan air kotak, tak muat pula nak masuk beg comel ni, terpaksa bagi secara berasingan...

beg kertas beli di MydinMall.. :) .. polkadot pula, itu saja yang ada.. huu.. kalau ada belang2 baru kena pada boy kan.. ^_^ ..... 48pax siap!
Alhamdulillah.. seronok bila buat sesuatu yang boleh menggembirakan anak-anak..
walau belum lagi dibuat sambutan meraikan hari lahir dia..
tapi, time prepare goodies bag ini saja sudah cukup menampakkan riak kegembiraan dia..
terasa dirinya dirai - sempena hari jadi.. ^_^

lastly....
"Happy birthday abang ayeeeh... ".. kata akeem.. ;P
si abang la ni, snapkan gambar adiknye.. ^_^
p/s terima kasih sudi singgah.. tetiba semacam ketandusan idea nak mengarang.. fuuuh selesai juga.. idea lari terus~ huu~

6 comments:

Cho Zila said...

dah prepare sambutan besday dia.. anak akak pun der besday april duk terfikir2 apa nak dibuat...

Nad MamaZN said...

hepi bday arif!
cantek la beg kertas tu!!! minat!

Zura@Iwan said...

happy 5th birth day abg arif...
semoga menjadi anak yg soleh..

eima said...

hepi besday arif besday dekat2 ngan mak die ...hehehe

kayyana said...

happy birthday arif..semoga menjadi anak yg soleh buat ibu dan ayah arif.. =)

Nafira usof said...

Happy birthday abang ariff..
Moga jadik anak yang soleh yer.