About

Thursday, February 20, 2014

.: Winter SeasOn @TamAN BotaNI SA :.

As salam...

Salam Hari khamis..
sambung cerita Selasa..@Taman Botani Shah Alam..
Banyak aktiviti dan lokasi boleh diterjah di Taman Botani..
boleh berbasikal juga, lebih seronok dan puas kalau dapat berbasikal rasanya..
tapi dengan budak kecik ni, malas la nak susah-susahkan diri kan..
maybe next time boleh cuba ^_^

ok, berbalik tajuk..
kami masuk ke rumah 4 musim
musim salji bulan ni..^_^
arif berangan nak buat bola salji macam yang dia tengok kat tv..
tapi bila masuk..hehe.. setakad boleh ambil gambar sajalah yang..^_^

tapi itu pun, dia merungut, sejuk.. ajak keluar jer..hee~
tapi riak wajah happy tetap ada..
cuma terkilan, katanya "nape tak macam dalam tv, boleh buat bola tu.." =P


salji tak semeriah dulu, tahun 2006 mama datang.. kali ni datang, banyak ais dah cair la..

akeem tak bawa sweater, kesian..dia sejuk tu.. pucat.. nak bercakap pun tak.. sebab sejuk kot.. tangan asyik masuk mulut jer.. tahan sejuk..wu..

anak-anak dan si abah pula nterframe..^_^

ruang rumah ni, ada kiri dan kanan..tak luas mana pun.. take turn nak ambil gambar kalau ramai orang..hee~

dah .. sikit-sikit dah la posing..sejuk sangat la !

aik..gambar ulangan =p

'salji' kurang la..huu~
elok keluar dari bilik tu, terus ke pintu masuk depan semula..
nak snap gambar depan ni..
tadi tak sempat.. ada orang..hee~

comel.. aloo..gambar berkabus sbb skrin camera masih 'bersalji'..berkuap kat dalam tadi ^_^
banner depan rumah ni, besar gabak.. cantik pulak tu..
tapi panas terik betul time nak bergambar ni..
huu~
camera masih berkabus.. gambar blur..huu~

sekali lagi posing sebelum balik jom.. akeem sibuk tunjuk, nak bunge~ ngee~

my 3 heroes..~
itu saja, snap-snap kenangan di rumah 4 musim..
next keluar dari sini, naik bas menuju ke -Taman Haiwan pula..
suka lagiii laa anak-anak.. ^_^

p/s rekemen untuk terjah sini (taman botani), cuma rumah 4 musim ni pada mama biasa2 aje, sbb saljinya sikit aje, kawasan terhad, tak boleh pegang, mungkin ICT jauh lebih menarik kot..apapun berdasarkan jarganya, berbaloi juga,.. anak-anak pasti suka juga dapat merasa kesejukan musim winter :-).. tiket pun tak mahai mana....terima kasih sudi singgah!


7 comments:

Nad MamaZN said...

Bleh la kot nak terjah nnt =)

ZazaMyMoon said...

hehe tempat dia ala kadar je kann. haritu nak masuk, tapi mcm tak bernafsu je tgk main entarence dia hehe

Masya said...

rumah 4 musim tu mmg kecik sgtkan.. tp sejuknya yaaarrraaabbbbiiiii .. kebas tgn ooo

aTieYusof Family said...

Seronok je tgk Taman 4 musim ni..sllu juga balik Selangor, mesti tak sempat nak menyinggah...:)

Imani Iwani said...

dah lama teringin nk pergi..:)

Zura@Iwan said...

bestnya
bleh kot nk pegi ni
sejuk plak tgk ha..

LYAfrina said...

mmg nk kena bawak asya kat sini.. lg pon dia aasyik bunyi nk pegi dkt salji..lupa, rupanya malaysia pon ada salji tipu2.. blh la nk happykan ank