Laluan Iklan..clik2x for more details ^_^

.: Belajar DIAM dari banyaknya BICARA Belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN Belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG Belajar MENANGIS dari suatu KEBAHAGIAN Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN Belajar TAWAKKAL dari UJIAN Belajar REDHA dari satu KETENTUAN.. :.

Clik..clik..

Tuesday, February 18, 2014

.: TaMaN BotaNi NegaRa, ShaH aLam :.

As salam..

Salam Hari Selasa..


Taman Botani Negara, Shah Alam..
atau masa first time datang dulu, namanya Bukit Cerakah..
kalau tak salah tahun 2006 kot sampai sini...
8 tahun kemudian baru sampai semula..huu..
banyak dah yang berubah..
tapi aktiviti yang ada masih sama..

Tiket, masuk parking kereta, RM3
then, Tiket nak masuk ke Taman Botani RM3 seorang dewasa (12 thn ke atas)
                                                              RM 1 seorang kanak-kanak (6-11 tahun & 55 tahun ke atas)

Harga Tiket untuk Rumah Iklim Sederhana 4 Musim
RM 3 dewasa
RM 1 kanak-kanak
tapi khas untuk Musim Winter ni RM5 dewasa, RM3 Kanak-kanak..
(bukan 4 musim serentak ada kat situ tau, ikut putaran Musim, sekarang tengah musim Winter ^_^)
ok, membebel sikit-sikit dah la
layan gambar yang ada, nak stori panjang pun, no idea..
pergi sendiri baru tau, suasana bestnya ^_^

pintu masuk (tapi snap semasa dah balik..hee)


dah sampai, tak sabar si abang..katanya nak main salji, nak buat ball, macam dalam tv...hahaha.. berangan~ =P

pintu masuk..yok!


beli tiket masuk- siap2 kena beli tiket untuk masuk ke Rumah Iklim Sederhana 4 musim tu..

tunggu bas, untuk bawa kami ke lokasi Rumah Salji ^_^


cantik, gambar banyak-banyak kt belakang tu...

beratur tunggu bas, jadual bas setiap setengah jam..ooh bas dah datang~

pokok durian di tengah ruang~
dapat naik bas, sangat lah suka anak-anak tu..
first time katakan.. mana pernah naik bas sebelum ni..hehe~
enjoy!

sepanjang jalan, suasana hutan dan pokok-pokok yang mendamaikan~ tenang~

Ok, dah sampai pun, bas berenti di destinasi Rumah 4 Musim tu..

posing sket...^_^
jalan menuju ke Rumah 4 musim tu..jumpa pula replika rumah yang comel ni..
eh eh.. macam rumah saiz akeem jer.. =P
kiut kan... eh bukan orangnye, rumah tu.. ^_^

si abang nak juga, sibuk pandang ke mama, abah snap piccas~

laluan nak ke rumah 4 musim tu, jumpa pula mini taman bunga ni.. alahai.. akeem memang peminat bunga, nak dipetiknya lah.. haih! cannot!
ajak anak-anak bergambar, depa takmau layan daa..
si abang, tak sabar sangat dah, nak kerumah salji katanya..
huu.. tangkap si adik, paksa bergambar lah..
bukan selalu dapat datang sini kan..hehe..

uik, lain macam si abang tu..hehe~


jauh juga berjalan, nak selesa pakai kasut yang sesuai ye.. like me ^_^.. cantik frame kotak berwarna kat belakang tu kan..

hoyee.. dah sampai.. issk.. mama ni, tak habis2 bergambar..hehe~

....to be continue.. ^_^

p/s terima kasih sudi singgah!

9 comments:

LYAfrina said...

mula2 ingat taman baru..rupanya bukit cerakah..pnh pergi dulu2.. msa kecik2... skarang dh byk berubah

eima said...

tak penah pegi ... tak sabo nk tgk rumah 4 musim

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...cantik jer tengok tempat ni..teringin plak nak pergi...

Nad MamaZN said...

Excited saya tggu nak tgk salji
Rupanya bersambung....

Zura@Iwan said...

bestnya kt taman botani..

ok..next n3 ye..hehe

Lily@MamaZaraZareef said...

pernah gi dua kali kat cni..tp dua kali pergi tu terkena musim bunga..ehhh ker musim luruh ek..tak ingat plak dah..hahahaha

::NureeN:: said...

slalu tgk n3 eina melawat tmpt2 mcm ni...
anak2 la sronok kan :)

Cho Zila said...

bergambar mestiler kot idak mana nak ada entri blog mamakan...
akak dah pernah sampai situ yang 4 musimtuler.. tapi anak2 tak sampai lagi.. tapi taman botani tu dah dua kalipun diaoranga masuk tapi pi tempat lain.. luas dan banyak aktiviti kalau datang sini...

Masya said...

hahaha.. saboo je lah ade sambungan, kat sini ada kwsn kolam mandi yg blh masuk percuma tau.. tp sy x pastilah blh dibuka utk org awam ke tak.. sbb kami klu pg selalu abg saudara yg uruskan.. jadilah buat main budak² hihihi... walaupun org kata kat sini takda apa sgt.. pada sy ok jer.. waktu riadah..

Related Posts with Thumbnails