About

Tuesday, February 4, 2014

.: MUziuM NegaRa : part II :.

As salam..

Sambung cerita yang tergantung last week...
sambungan dari sesi menjelajah muzium negara tempohari..

selepas keluar dari muzium berkenaan
kami terjah pula muzium yang masuknya adalah percuma
muzium orang asli dan tradisional~ 
tak snap gambar banyak pun, bateri dah kong..

sempat minta snapkan gambar..hee~

singgah sekejap, di Rumah Tradisional ni.. si abang beriya takmau naik, so, mama temankan dia di bawah.. last time datang dah naik, jadi redha jerlah kali ni tak naik pun..
ini di bahagian Pameran Tradisional rasanya..
adoi la.. boleh lupa dah gambar kat bahagian mana ni...huu~

arif kata, ini atok dalam cerita upinipin tu, kan ada eposid tok dalang mengajar buat layang layang ^_^

seronok jer tengok replika persekitaran kampung ni, terus minda teringatkan kampung dan memori zaman kanak-kanak..oooh indahnya kalau dapat kembali ke zaman tu.. :(
ini dah masuk pameran 'Orang Asli'

replika rumah dolu-dolu..


pose terakhir sebelum balik, bateri pun asyik berkelip saja.. tak dapat snap banyak potion..


sebelum balik, sempat singgah kedai cenderamata
lepas untuk diri sendiri jerlah..hehe~

FM untuk mama, seruling untuk si abang.. adik kongsi-kongsi jer main, tak reti dak tu, nak tiup..ngee~
Sekian, terima kasih sudi membaca..

kalau berminat, terjahlah Muzium Negara
2014 kan tahun Melawat Malaysia.. ^_^


9 comments:

eima said...

awal tahun lagi kami dah terjah .. hihi ... tp takut tang keranda2 tu ... seram plak aku

Nad MamaZN said...

In shaa Allah, 1 hari nnt nak terjah gak :)

::NureeN:: said...

cerita sejarah2 dolu patut kita cerita kat anak2 kan :)

NzA said...

kena pergi terjah bwk budak2 sk nie..dh lama xkesana...byk yg dh berubah.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sonoknye..cantik replikanya... Apsal abg ayep taknak naik rumah tu. :)

Masya said...

lama dah x pg, tp sejak ada anak ni x pernah bwk lg rasanya.... huhuhuhu

Zura@Iwan said...

adik takut tk tgk org patung mcm real je tu? hehe..

ch@ said...

eh laaa, muzium negara je ke.
kena ajak abi pi ni, jln2 sambil kutip pengetahuan. arif tu, mcm dh jd abg besarlah.

LYAfrina said...

last pegi sini msa umur 12thn.. tu pon lawatan sekolah.. hehe