About

Tuesday, February 11, 2014

.: MakaN siNoniM dengAn si AbaNG :.

As salam..

Salam Selasa..
Makan..cukup sinonim dengan si bang arif ni..
Dia suka makan..
kalau tak ada apa nak buat, makan la kerjanya..hee~
Alhamdulillah..
sekurang-kurangnya, mama tak perlu risau kalau dia kurang makan, kan...

tapi kadang kala, terlebih makan pun boleh terkeluar balik jugak dak ni..
boleh termuntah balik..huu~
tapi sekarang dah kurang sikit dah..muntahnya..
kalau dia batuk berkahak jer,
dia kerap..muntah selepas makan..

apapun makan lah abang arif ye..
macam tak sangka dia boleh membesar gini..
dulu, baya-baya akeem, dia kurus je pun..
^_^

ini makan jajanjajan je pun, menu after breakfast, sementara nak lunch..ngee.. abang..abang.. =P
adik pun kadang kala pandai dah panggil abang dia... 'gemuk'..
aiyaaai... adik..tak baik tau...! =P

p/s terima kasih sudi singgah~

11 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

salam ziarah dari bunda

Iela Fazielah said...

BUDAK2 NAK MEMBESAR.. TP IEYNA KENA KONTROL GAK..SBB BILA DIA STAT MENGEMBANG... DIA SUSAH BALIK NAK KURUS...

eima said...

bgsnye jenis pemakan ... cam alisha tu kena paksa ... ugut2 sikit sbb pujuk dah tak jalan ... die suka nk mkn tp byk main ....

Nad MamaZN said...

Janji dia nak makan...
Klu xmkan atau memilih makan payah gak
Kita yg risau..
Nnt dh skolah pg sampai ptg slim la balik tu
Sbb penat bersekolah =)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

takpe iena anak suke makan
layan ajela..
yg si alya ni payah no nk makan
makan, tp memilih!
tubuh cikeding dh
tatau nk bg vitamin ape dh..

nieda said...

Bagusla arif mkn dan x memilih..nieda pening nk melayan karenah humaira bab mkn. Memilih..huhu

Nafira usof said...

hehehehe.. tergelak zura baca pasal adik nyakat abang long.
betol tu kak iena.. kita lagi susah hati kalo anak tak nak makan kan~ kalo berselera makan takpe. cuma kita lah kena pandai sediakan makanan yang bagus untuk anak2 kita kan~

Zura@Iwan said...

mgkin masa kecik dia kurus kan
bila dh bsr ni..selera mkn dh naik...

Cho Zila said...

ha..ha.. adik tak baik tau...
syiok budak kuat makanni .. senang hidup kita.. kalau payahmakan jenuh nak fikir nak bagi apa makanannyer...

NzA said...

bagusnya abg arif ni....abg farouk susah sgt nk makan nasi..kalau suruh mkn mcm2 alasan..yg plg xtahan dia kata takut gemukkk..aduyai..bdn sekeping prasan gemuk.....alasan!!!!

Lily@MamaZaraZareef said...

Takpelah eina..budak tgh membesar..lg s3nang hati kite tgk die makan byk dari tak berselera makan kn...hihihi