About

Thursday, February 13, 2014

.: JaLan-jaLan itu 1 kewaJipaN :.

As salam..

Salam hari Khamis...
asal weekend je nak berjalan..
asal berjalan je weekend..hee~

tapi kadang kala bergantung juga, bergantung pada keadaan tugas si abah tu..
kalau dia free time weekend
berjalan la kami..
tak kisah ke mana, asalkan keluar dari rumah..hehe~

anak-anak paling teruja..
tak kisah di bawa ke mana pun, janji jalan-jalan... ^_^

ahad (cuti CNY), akeem dah nampak baik dah dari demam campaknya tu..
so, keluar lagi kami berjalan..
tujuan sebenar, nak pergi ke kedai HP, HP buat hal pulak..
alih-alih, terjah sana, kedai masih belum bukak..
cuti CNY kan.. alahai...
keluar pun dah petang waktu tu..
si abah tanya nak ke mana, mama ingat nak singgah Playground mana-mana jer..
saja nak hiburkan anak-anak..
sekali si abah ajak pergi GM klang pula..
alahai, pucuk dicita ulam mendatang la..
walau jauh, nak juga terjah..
walau dah lewat sebenarnya..
OTW baru rasa nak sms Nad, tanya GM tutup jam berapa..
sedang elok laa, dah dekat nak sampai pun, Nad bagitau jam 7..
time tu around 630 dah pun..hee~
takpelah, kata nak jalan-jalan kan..
hehe..
tapi sempat juga masuk GM tu, dalam 15 minit kot..
sempat tanya Guard di situ tutup jam berapa untuk confirmation..
sekali memang jam7 pun =P

berjalan la kami sesaja hari tu, ngabihkan minyak kereta
dari Bukit Jalil-ke PJ-ke Klang- balik semula ke -Bukit jalil
pergi kedai HP, kedai tutup, pergi GM, GM dah nak tutup =P 

sebab dah sampai sini, tapi takde hasil apa, meh bergambo sikit..hehe..
bukti dah sampai =P

anak-anak malas layan =P

dalam GM .. deco CNY~

Jom balik Jom..! ^_^
alang2 tu.. selingan sikit dengan gambar si anak-anak ni..
si adik memang susah di ajak bergambar..
tapi sesekali dia layan juga..
time ni, bersiap nak keluar..tunggu si abah bersiap, suruh depa posing-posing dulu..
pakai sedondon, tu suka snap gambar tu.. ^_^
layan........





sebenarnya dua beradik ni tengah bergusti atas katil, sempat lagi suruh depa posing layan camera kejap.. itula hobi depa kalau tunggu mama or abah bersiap.. suka bergusti atas katil =P.. gitulah boboi kan... ^_^
p/s terima kasih sudi singgah~

9 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Samalah eina..asal hubby cuti mesti nak keluar jalan2...bosan gak klu asyik duk rumah.. :)

nurfadilah suardi said...

dah besar si bujang ni

Hanis Azla said...

As-salam mamalieyna..

janji dapat jalan kan.. Alahai.. comel betul dua beradik tu..

Zura@Iwan said...

time weekend la nk spend time ngn anak2 kan
dorang pon taw nk jln2 ni
sgt teruja la kan...hehe

Nad MamaZN said...

Alaaa... Nnt dtg gm klang lg ek.. Skrg dh tau tutup kul bape hihi...
Bestnya tgk 2 beradik ni sedondon.. Zakwannayli sedondon kaler baju pun payah hhhu

Nafira usof said...

Pandai pon posing si adik tuh~
saje dia malas nk bergambar kan~
padahal comeyy jer dia bila bergambar betol2. hehehe

Izan Ishak said...

dah nama pun anak lelaki, kalau tak bergasak bergusti memang tak sah kan.

aTieYusof Family said...

Jalan2 bersama family mmg yang di nanti.. tak kisah lah kemana, janji masa yg terluang tu kita bersama2 kan?...:)

ros_reeza said...

Ros dengan husband pun suka jalan-jalan.. tak kisah ke mana.. kalau dua-dua cuti, tak lekat kat rumah. hihi.. ade je plan, walau tak jauh, mesti nak keluar.. hihihi