About

Friday, January 3, 2014

.: WeLc0me 2014 ! aRif suDah beRSeKoLaH :.

As salam...

salam hari Jumaat yang mulia..
03.01.2014 is today !
welcome 2014 !

n3 pertama minggu ini
dan n3 pertama untuk tahun baru 2014 ini
m00d '0' (zero) sepanjang minggu ni nak berblog..
menulis waima berblogwalking
taktahulah kenapa, tiba-tiba rasa nak 'berehat' seketika..
mujur seketika tu, tak la panjang mana
menghabiskan sisa tahun 2013 ^_^

ok, disebabkan mood masih zero
pendekkan bebelan..

just to wish.. 'Happy New Year'
welcome 2014 dan moga tahun ini boleh membawa kebaikan dan menjadikan kita insan yang lebih baik dari tahun-tahun sudah..
Amin..

 2014, si abang Arif sudah mula bersekolah..
sekolah tadika je pun..hee... 
tapi suka tengok dia yang excited..
cerita panjang kemudianlah ye..

penghias n3, gambar semalam..
hari pertama memulakan sesi persekolahannya, 2.1.14
pada 31.12.13 cuma sesi pendaftaran..
(pic taken by phone jer)

Hari Khamis berbaju sukan, baju Tadika belum dapat, so pakai baju sendiri dulu.. semangat pagi-pagi bangun mandi, dan bersiap.. stoking dan kasut nak pakai sendiri.. ^_^
ini, pic selepas selesai kelas, jam 12pm..
keluar saja, sambil pakai kasut, sambil excited nak bercerita kesahnya sekolah di hari pertama..
respon dia.. 'sekolah best!'

sebelum masuk kereta.. abah snapkan pic ni..
kenangan indah as a mother! ^_^
lepas ni, mama tak jemput arif tau balik sekolah...
abah jer jemput, tak pun anak-anak pengasuh ibu..

suka dan penuh semangat si abang, esok nak sekolah lagi, katanya.. ^_^
p/s next week sekolah direct ye abang, 5 hari.. minggu ni jer, 2 hari.. ^_^ 
selamat berhujung minggu buat  semua, minggu pertama bagi tahun 2014 ni....!

13 comments:

Masya said...

abang long semangat, x meragam ker?? oklah alhamdulillah good boy...

AfRiNaHaRiZ said...

hai mamalieyana...hap[y new year 2014!
waaahhhh, abg da skolah yer...
farina pun da skolah, 6tahun PASTI kat area umah..
2013 pun skolah gak, jd this year xbape nk "letih" sgt nk layan karenah la...hehehh...mujur abg ok n xnangis, chaiyok la arif! gud boy..:))

Qashmere said...

Salam Jumaat...

Semangatnya muka dia ke sekolah. Syukurlah tak nangis nangis eh

eima said...

selmat bersekolah abg arif ... all d best

Rizziela said...

Anak saya Isnin ni baru start sekolah

izan mama mia said...

Assalamualaikum
singgah sini tgk hero yang dah sekolah
hihih
mg terus bersemangat yer sayang..!!

::NureeN:: said...

sronok tgk ragam anak2 d hari pertama kan

Ratu Hatiku said...

Hensemnya dia.... Bagus x ngs.. Ank aunty menangis hihihih

Nad MamaZN said...

Good job arif! ;)

fazitaismail said...

Semangat abg long bersekolah ye..rajin2 study tau..
Slmt tahun baru hihi..

Iela Fazielah said...

selamat thn bary eina... dah sekolah pun arif... of cos sekolah best

ch@ said...

semangatnya arif. comel dan chubby.
auni kurus melidi. auni lg la, pakai baju colour2, hahaa. selamba je mak dia kan...? kena cari baju putih ngn trek jg nnt. kasut stokin, adeih!

NzA said...

Gud boy. Selamat dtg ke alam prsekolahan ye abg. Abg nmpk mkin cubby...he3x