About

Monday, January 6, 2014

.: wajaH baRu si aKeeM :.

As salam..

Salam hari Isnin..
wajah baru akeem..
si abang masuk sekolah, kena potong rambut kasi kemas
akeem pun sama menumpang
lagi pula, rambut akeem dah nampak serabai habis dah..
rambut halus-halus panjang..

bila berambut baru ni, nampak wajah baru la..
macam comel jer, macam ensem jer..hahaha..

tapi kan, kali ni potong rambut
dia takut la pulak. nangis beriya..
tapi sempat la habiskan jugak..
tapi siap gitu-gitu jerlah..
tak dapat cukur bagi kemas bagai..
hu... pelik pulak budak yang super berani ni..
masa umur setahun berani, time umur 2 tahun ni..takut pulak..
hiks.. sudah gunting rambut, siap pergi mandikan sekali kat kedai tu
hee.. akeem akeem.. ^_^

rambut depan masih panjang sket, tapi ok la.. baru ada style..hee~

uik..cekci plak..ngee~

nak tengok cermin la tu kononnya sbb mama kata dia 'encem'..hehe~

dia suka buat aksi 'terjun' gitu.. haih..!

'encem tak akeem?' ^_^
si abang pula, respon gunting rambut kali ni, berani..
maklum orang dah nak sekolah.. ^_^
bila buat apa-apa, mesti dia cakap 'ayeh kan dah besar, dah sekolah..'

^_^

p/s sekarang, balik kerja, rasa tak sabar nak jumpa abang arif tu, tak sabar, nak dengar cerita, apa yang dia buat kat sekolah.. setakad ni (2 hari minggu lepas), dia suka.. tapi belum belajar menulis .. tapi apa yang cikgu cakap, terkesan di minda .. dia ingat.. gitulah kanak-kanak kan..ilmu senang masuk..senang terima kalau ianya datang dari seorang 'Guru'..

8 comments:

Nad MamaZN said...

Akeem ensem!
Dulu ala k-pop
Ni cam ustaz
Hahaha

mummy_ayu said...

wah..encem boy..
yup..sgt betul!!..semua yg cikgu ckp ..betul belaka..

Masya said...

budak² ni kdg mcm tu lah ade hormon jgk x stabil mood hihihihi....

NzA said...

he3x......takut ek adik...
Akak suka rmbut ank2 pnjang sikit mcm hakeem tu..nmpk cute...

eima said...

wlu camne ttp jambu jugak hihi

Nafira usof said...

hensomnyeeee...
sama hensom ngan abang long dia.

abang long dh sekolah eh?
mesti lepas nih dgr citer dia kt sekolah jer.. sonok dgr anak2 bercerita. hehehe

Lily@MamaZaraZareef said...

nmpak lebih kemas, encem n comellllll..hihihihi

Izan Ishak said...

hensem sgt akeem dgn rambut barunya!