About

Thursday, January 9, 2014

.: SamBUtaN beSdaY akeeM - 2 yearS oLd :.

As salam..
28.12.2013  lalu -birthday akeem yang ke-2 tahun..
jumaat malam kami gerak balik Johor
tujuan - menjengok anak saudara baru -Alif (cerita kemudian)
alang-alang, boleh potong kek buat si akeem menjelang usia 2 tahunnya..
sabtu, 28.12.13 - malamnya baru sesi potong kek
sebab semua ada kat rumah malam tu..

kek, mak ucu orderkan..
simple saja, request nak utraman sebenarnya, tapi boleh pula si pembuat kek tu
salah letak gambar, tapi ok jerlah..
anak-anak tetap suka.. ^_^

cuma, tak bestnya.. ada insiden berlaku sebelum acara potong kek..
kekonon nak pergi menjemput, kawan sebelah rumah atoknye ni..
pergi malam, pergi pula dengan budak-budak (sepupu-sepupu mereka)
secara tak sengaja, boleh pula si adik terpijak tempat bakar sampah..
terkena bara api..
menangis la kejap budak kecik tu..
pedih kan..
dah hilang mood nak potong kek..
huu~ tapi acara tetap diteruskan..
lepas dah sapukan minyak gamat, sapu garam, dan semasa time nak potong kek..
terpaksa rendam sekejap kakinya dalam bekas berair..
biar hilang sikit rasa pedihnya tu..huu~

takde tiup-tiup licin pun, cuma pootong kek jer..
mujur ada kawan-kawan nyanyikan lagu 'happy besday' pada dia..
ok la dia sekejap, lepas tu, rasa sakit..merengek lag..
(Mood mengantuk sama dia tu- lepas potong kek, sapu-sapu minyak, terus masuk buai..lena)

jom layan gambar yang ada ni..
kek yang simple, tapi sedap..

kad-kad simple - last minute preparation..huu~

caca marba belon.. asal boleh jer si mama..hahaha..

muka terharu, orang nyanyikan lagu untuk dia.. see- kat kakinya tu.. kaki berendam air dalam besen...hee~

ditemani tok ayah~

potong kek, tangan mama menyelit..hee~

nak bergambar susah la.. besday boy tak bagi kerjasama, tak pandang camera langsung..mujur ada jugak ni..

hadiah dari mak ucu dan mak ngah nya.. tq ^_^

dah merengek balik dia.. Menu malam tu - Soto & Laksa Utara & cucur cempedak dan pisang goreng~

si abang arif, edarka goodies bag.. bertopi askar-salah satu hadiah dr mak ucu untuk adik.. abang rasmi dulu..hee~

akeem berdempek dengan mama jerlah.. kejap-kejap suruh tiup kakinya tu..kesian.. besday boy dapat sakit..

bahagian yang sakit tu.. letak jeli gamat, berkesan juga..esok paginya.. akeem dah OK, tak sempat nak mengelembung bekas kena bara api tu..
Sekian - terima kasih sudi membaca... ^_^

5 comments:

Iela Fazielah said...

alahai..sian akeem... melecur tu... tp meriah ea.. sbb sepupu sepapat ramai... ila tunggu semua sepupu irfan & syfqah besar2 br happening buat majlis mcm ni..lepas ni buat bday party xyah jemput org luar sbb supupu2 je dah penuh majlis...kan?

eima said...

alahai kesiannye die ... hepi besday akeem

Sidratul Muntaha said...

budak - budak mmg seronok klu dpt mkn2 gitu
huuh
aqil tun ni tak sambut lagi
entah bila nk buat

Nafira usof said...

Alahaiii.. sian birthday boy~
tengok cam sikit jer.. tapi budak2 kan~ mesti x tahan sakit kena api nih. moga cepat baik yer Akeem~

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Cantik B'day kek Akeem..Sian B'day boy..nasib tak sempat menggelembungkan...