About

Monday, January 13, 2014

.: menuLis A.R.I.F :.

As salam..

salam hari Isnin..
kerja sehari, cuti esok kita ye.. yahoooo.. =P

aktiviti pagi sabtu lepas, arif belajar menulis..
tulis nama sendiri sudah 'arif'.. namanye pun arif kan..hehe..
belum hafal tulisan nama penuh dia..
cuma ARIF dulu..



makin lama, makin mengecil tulisannya..heee~

suka dia, bila mama cakap, 'pandai!' ^_^

penuh kertas, makin lama..tunggang langgang pulak ejaan..ngee~
 7 hari bersekolah, respon dia positif..
balik sekolah, bercerita apa yang dibuat..
tapi kadangkala, si mama yang beriya bertanya
maklumlah, sudah petang baru jumpa kan..
kalau jumpa jam 12pm tu, lepas dia habis sekolah
mungkin aura bercerita dia lebih lagi..
kalau dah petang tu, kurang dah la..
apapun syukur..
Allah permudahkan..

rajin-rajin belajar ye abang arif..
semangat memang semangat
cikgu baik, tak marah katanya..
itu yang dia pun suka ke sekolah tu..
setakad hari ni, bila ditanya siapa nama kawan..
dia cakap, 'ayeh tak tahu'.. alahaai..
dia ni susah sket nak mesra dengan kawan baru..
ambil masa..
pelan-pelan ye abang arif..

P/s 13 hb Januari dah hari ni,, so fast!

13 comments:

Masya said...

good job abg long .. sgt arif kan...

Rizziela said...

seronok kan bila anak2 dah mula nampak perkembangan

Haziq pun baru ahad lepas sy g sekolah..ada perjumpaan ibu bapa & guru.. Haziq semua ok dlm pelajaran..tp dia sangat pendiam & pemalu orangnya..bila cikgu tanya dia..bila cikgu mengajar..dia suka tanya soalan..hurm..

Dalia Hajar said...

Pandai dah abg arif...belajar rajin2 tau..

danish pun dah pandai menulis tp xleh beza huruf besar & kecil, dia campurkan dlm satu perkataan...adoi..

Dia comfius sbb A = a tp klu K = k, nmpk cam sama cuma kena kecilkan...adeh xlarat nak explain dah kt dia...huhu

Izan Ishak said...

abang arif dah pandai tulis nama sendiri...good job!

hari2 mesti nak dgr cerita apa dia buat kat skolah kan eina.

Gieyana said...

Gd boy..dh pndai menulis yer..:)

Sidratul Muntaha said...

aqil seme laju
tapi dia suke nau tmbh ayat blkg
esp tmbh angry bird or gemuk
misalanya tnya
aqil al islam bin ?
samsul and angry bird!
lepas tu gelak berdekah2
sabo jelah

Nad MamaZN said...

Good job arif!

amy said...

pandainya arif menulis nama :) nanti boleh geng dengan anak buah kami arif hehehe tp ntahla tahu ke tak menulis tu :)..nanti balik kg nak tgk dia tulis pulak ;0

eima said...

cerdik br 7 hari dah terer tulis nama tu mmg terbaik la la....

NzA said...

Wah, gud boy...belajar rajin2 ye abg arif.

Nafira usof said...

Pandaiii dia tulis nama.
pelan2 belajar.. nanti semua bende tau tulis dan baca. macam kakak Anis~

Shark Kay said...

hensem abg ariff nie..
putih melepak.
insyaallah bleh jd best student nnti.

LYAfrina said...

takpe..starting kan..asya pon gitu, permulaan lya just ajar nama pendek dia je dulu..