About

Tuesday, January 28, 2014

.: LawaTan ke muZium NegaRa :.

As salam...

Cerita weekend yang lalu-lalu..

Tarikh : 12/01/2014
Masa tiba : 12.54 pm (tengok kat tiket masuk..hee..)
Lokasi : Muzium Negara, Jln Damansara, KL
Harga Tiket Masuk : RM 2 dewasa - kanak-kanak percuma

nak celoteh panjang, mood pun sudah lari
maklum, dah lama pergi..
baru sekarang nak kisahkan disini..hehe~

apapun, piccas banyak jugak ni untuk diabadikan di sini..
layan jerlah.. ^_^

Baru sampai, disuruh en abah bergambar dulu disini~

anak-anak bukan nak berapa sporting sangat bergambar time ni, nak lari masuk jer..sabar dulu.. kat sini bergambar, wajib..hehe~

kereta antik~

beca antik~

my 3 heroes... ^_^

si adik mana mau fokus, lebih fokus pada kepala perahu tu.. unik sangat!

dah masuk dalam muzium, sukanya lah anak-anak.. akeem tu.. sukahati jer main lari-lari.. si abang pun sama jugak..~


akeem yang tekun dan slamber, tak takut pun patung-patung tu, berbanding si abang..hehe~

2 beradik wajah happy sebab si abah bawak berjalan.. akeem lagi suka hati, sesekali bila time sporting dan disuruh senyum..^_^


sukahati kan budak berdua tu... ^_^




suka si abang tengok patung askar dan komunis ni...^_^

sekolah zaman dulu-dulu~

oooh tengok patung ni memukul padi..
bila terpandang saja, replika patung memukul padi..
terus la memori dolu-dolu terimbas di ingatan..
terus cakap sama arif, 'mama dulu buat kerja nilah..'
mama lalui semua ni.. 
arwah ayah pesawah, selain penoreh..
kerja-kerja memukul padi, menanam padi di sawah
dah sebati di jiwa..
ooooh rindunya zaman tu...huuu~
teringat kampung halaman, terpandangkan replika orang kait buah kelapa (guna khidmat monyet kalau tak salah ni).. dulu ada pemandangan sebegini di kampung halaman, sekarang, ada ke lagi?..huu~.. rindu sama kampung dan kenangan lalu...huu~
tak dapat snap banyak pun masa masuk ke bahagian era-moden 
sebab bateri sudah kong..terkelip-kelip..
terpaksa simpan dulu, buat modal nak masuk muzium orang asli di bawah..
nak juga snap sikit gambar di sana..hu~

keluar dari muzium tu, singgah minum sekejap
dan melayan si anak, minta nak corn pulak..
lepak sekejap, melepaskan lelah..

sehabis minum di situ, terus gerak turun ke bawah
ada lokasi lain untuk diterjah..

next n3 sambung please..
sini, sudah banyak piccasnya..hehe..

ok, to be continue...
thanks sudi membaca ^_^

10 comments:

ros_reeza said...

Ros tak pernah sampai lagi kat muzium negara.. hihi

ZazaMyMoon said...

lama giler tak masuk museum ni hehehe
tengok anak2 mamalieyna happy je kat sana :)

aTieYusof Family said...

Best jugak sebenarnya ajak anak2 ke Muzium ni.. boleh dedahkan mrk dgn sejarah...:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Happy tengok dua beardik ni...Bagus gak bawa anak2 p tempat macam ni..selain dapat belajar sesuatu..diorang pun sonok.. :)

Sidratul Muntaha said...

budak - budak kalalu ajak jalan2 tmpt mcm ni..
mcm pergi filed trip
ke sana ke mari..
weeee

Nad MamaZN said...

Alamak best la kak!
Tak sabar nak ajak papazakwan pi sini!

Nad MamaZN said...

Bestnya kak! Nak ajak papazakwan dtg sini la nnt

Ms Haslina said...

muzium untuk happykan anak-anak kan eina.

tapi kita orang dewasa pun seronok juga kan.

Imani Iwani said...

dah lama tak ke sini..blh bawak ank2 ni ;)

NzA said...

baguslah abg n adik, smbil jln2 dpt belajar perkara yg baru...
Lama dh xpergi sini..last bawa budak2 sk lwtan thn 2009 kot...