About

Monday, January 20, 2014

.: bergaYa aLa soLdieR :.

As salam...

Salam Hari Isnin..
moga permulaan minggu yang ceria hendaknya..
Amin... ^_^

yang penting, senyum selalu.......in sha Allah..
segala urusan dipermudahkan..  
Amin..
***********

semakin hari semakin kurang masa untuk berBW lah..
mujur weekend sempat saja, selit2kan masa untuk draft n3..
banyak kisah sehari-hari nak diabadikan kat sini..
tapi apakan daya, kurang kesempatan..
masa kian terasa pantas berlalu..
begitulah pantasnya usia beranjak ..herm..
bila terkenang itu, terus terasa banyak perkara perlu diperbaiki diri ni
(mohon terhindar diri dari berbuat/berkata sesuatu yang sia-sia, malah yang boleh menambah dosa-dosa kecil kita..herm.. cekallah wahai hati..semuanya berbalik pada diri sendiri)

upss.. terpanjang pulak intronya..
ini masih kisah lama, hujung bulan doblas tempohari..
masa balik Pontian dan sambut birthday akeem..
hadiah dari mak ucunya.. 1 set soldier punya peralatan..
akeem sangat suka.. ! apatah lagi si abang tu..
sama sibuk nak menumpang juga..mujur adik jenis ok, kalau kena pada masanya..

jom layan gambar jerlah..
alolo.. macam comel jer soldier ni..hehe~
peralatan jerlah soldier, baju soldier takde lagi.. mana boleh dapat ye?

kelakar pulak tengok gambar tenyeh hidung tu..hee~

ke sana sini, dipakainye tu..hee~ akeem akeem..
si abang pula nak mencuba..
siap topeng muka, akeem tadi takmau.. rimas kot..
akahai, soldier pakai baju mickey mouse,pinky pulak tu..ahaks =P
p/s ada sesiapa tau, mana boleh dapat beli baju soldier (celoreng tu), dok cari-cari juga tak jumpa, anak-anak sangatlah suka, baju askar ni.. kalau ada jual online pun boleh, kasi link ke.. tq in advance ^_^

7 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

alolo..comei jer soldier ni..^^

aTieYusof Family said...

Biasalah..masa mmg terhad kan.. ada je keje kita nak buat kan?..
comell set askar2 tu..ini klu anak sy tgk mau nya mintak belik jugak..hehe

Cho Zila said...

comeljerkan... tuler teringat kat adik lelaki saya masa kecik2 dulu memang suka sangat baju askar.. sellau ambik baju dari penyidai... nasib tak panau...

Nad MamaZN said...

Gmbr akeem atas skali tu sejibik muka kak eina :)

Kat mana ye ada jual
Nnt kot ada saya share ye

kayyana said...

hahaha.. comel comel.. nak pulak die pakai topi tu yerk..

Masya said...

saya pun tgh cari jugak bkn untuk anak jer.. saya punyer pun klu ade .. minat sgt pulak.. sejak tgk pak nil pakai cantik...

ch@ said...

kombat. like father like son. walaupun father tu polis, anggota beruniform juga. hakeem ni kan, bikin geram je. sebijik copypase muka mama dia.